Új arcok, régi motorosok, avagy ilyen volt a Harley-Davidson szezonnyitó

Új arcok, régi motorosok, avagy ilyen volt a Harley-Davidson szezonnyitó

150 motor, 300 résztvevő, napsütés, country rock dallamok és persze az első közös gurulás – beindította a motoros szezont a Harley-family a hétvégén. A felvonulókhoz örömmel csatlakozott Kis Viki, motorversenyző és a Tankcsapda gitárosa, Sidi is, akik első ízben tapasztalhatták meg a csapatban, családban való motorozás élményét, amiről utólag így nyilatkoztak: „nagyon jó volt és feltétlen jövünk a legközelebb is” – tették ezt a motorról leszállva fülig érő mosollyal, ami persze többet mondott minden szónál. De mitől különleges ez az első, közösen megtett pár kilométer?

Van, akinek az első, van, akinek már a sokadik, de az élmény közös – ahogy egymás után pattannak nyeregbe a motorosok és állnak be a rajthoz, az indulás előtti percekben szinte vibrál a levegő az izgalomtól, bukósisak fel, kezek a gázkaron, majd elstartol a menet és a csillogó szempárokhoz megérkezik az óriási mosoly is az arcokra. Kezdetét veszi a felvonulás, a 2017-es szezon első, közösen megtett kilométerei száguldanak tova, Budapest tavaszi látképe fogadja a ridereket, majd érkezés az úti célhoz, a Hősök teréhez, de mint tudjuk, nem a cél a lényeg, hanem maga az út. Az út közben előttünk, mögöttünk, mellettünk haladó barátok, ismerősök, az út mellett integető nézelődők, akik bár csak kívülállóként vesznek részt az ünnepségben, mégis egy pillanatra őket is áthatja a szabadság szele.

Motorozni jó, de a szabadság érzés mellett azonban a közlekedésbiztonság is kiemelten fontos, az autósokkal szemben sokkal sebezhetőbb motorosoknak az első pillanattól az utolsóig oda kell figyelniük egymásra, és a közlekedés minden résztvevőjére, de a megfelelő ruházatot és a vezetéstechnikai tréningeken való gyakorlást is hangsúlyozta a felvonulókhoz intézett beszédében Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Sidi, a Harley-Davidson magyarországi nagykövete örömmel tett eleget ama ’kötelességének’, hogy részt vegyen a szezonnyitó eseményen, bár az időjárás nem volt kegyes hozzá, szakadó esőre ébredt, mégsem hátrált meg, hanem nyeregbe pattant, és igazi kemény motorosként nekivágott a Debrecen-Budapest távnak. A Harley-bázistól 100 km-re pedig már a nap is kisütött rá, így már őszinte mosollyal érkezhetett meg a rendezvényre, hogy részt vegyen élete első felvonulásán. „Piszok jó dolog itt lenni, fantasztikus élmény volt.”

De nem minden a motorokról szólt, ahogy az lenni szokott, élő zene, igazi amerikai country rock dallamok emelték a hangulatot, a Pannon Eagles zenekar tolmácsolásában szólaltak meg az Eagles legnagyobb slágerei, hiszen ahogy Sidi is mondta, a rock zene és a motorozás a szabadságszeretetben fonódik össze.

Hivatalosan el elkezdődött tehát a motoros szezon, a következő nagy buli pedig már Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Festen lesz június 7. és 11. között, a jelszó pedig nem más, mint Feel the Freedom!

Jelentkezz szerkesztőnek weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X