Megjelent a Burning Sun bemutatkozó albuma, 100% Power Metal

Burning Sun néven új hazai power metal projekt indult, melyet nemzetközi tagokkal kiegészülve, Papi Zoltán hívott létre. A csapatot elsősorban Zoltán és Pancho Ireland (Merciless Law) alkotja, ám a közeműködők listáján olyan ismertebb underground zenészek is felbukkannak, mint Alessio Perardi (Airborn) vagy Cederick Forsberg (Blazon Stone).
2022. december 29. -én Emaly címen kiadtak egy demo -t, majd hosszú munkálatokat követően pár nappal ezelőtt, július 31.- én napvilágot látott A Wake of Ashes címmel elkeresztelt, gyors tempójú bemutatkozó album.
A zenekar neve sem véletlenül Burning Sun, a ’90-es évek power metalja előtt igyekszik tisztelegni nevével is, valamint a dalokkal és a megszólalással egyaránt. A fantasy világba kalauzoló lemezen a Helloween, Grave Digger és az Iron Savior nyomdokain íródott szerzemények váltják egymást, melyeknek központi szereplője Zoli World of Warcraft karaktere, Emaly. A látványos borítóval felvértezett albumot az amerikai Stormspell Records CD-n, illetve a hazai Burning Sun Records kazettán is kiadta.A borító Alan Lathwell munkája, aki többek között a Blazon Stone, az Iron Kingdom és még szémos zenekarnak készített lenyűgöző grafikákat.
A fentieken túl a Wake of Ashes megtalálható minden digitális zeneszolgáltató kínálatában.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X