Zombie Machine interjú

Amit a Zombie Machine-ról tudni kell:

A Zombie Machine egy szombathelyi feltörekvő metal zenekar. Több koncertjük is volt már kisebb klubokban, vettek fel egy EP lemezt! És igyekeznek a lehető legjobb formát hozni ami a zenekarhoz illik! Nemsokára itt egy újabb koncertjük bővebben a beszámolóban!
  A zenekarral készített interjúhoz sikerült elkapnom Horváth Péter a zenekar basszus gitárosát aki készségesen válaszolt a kérdéseimre!
Haverock: Első kérdés a kezdetekhez vonatkozik mikor alakult a zenekar, és mi indított el titeket abban hogy belevágjatok a zenélésbe?
Peti:  2012. március 31.-re tesszük az alakulás napját, mert akkor volt a zenekar első koncertje, ami sokkal inkább volt születésnapi buli,ugyanis az alapító tagok a bandával egyetemben mind márciusiak.
Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy a zene, és különösképp a stílus szeretete. A metál. Ugyanis a rock/metál manapság sajnos erőteljesen  elnyomott rétegzene, és elsődleges célunk hogy ezen változtassunk.
Haverock: Pontosan milyen stílust játszatok? Miért pont ez a stílus?
Peti: Heavy Metal. Legalábbis annak mondjuk, de nehéz beskatulyázni. A klasszikus stoner/hard rock gitár riffektől a metalcore elemekig mindent megtalálni benne, de Laci a szokatlan fillekkel teli dobtémái is hozzáadnak némi extrát a zenéhez.
Haverock: Olvastam hogy készítettetek lemezt is! Milyen volt a felvétel? milyen emléked/emlékeitek vannak róla?
Peti: Több fázisban készültek a felvételek, ugyanis az egészet magunknak csináltuk, így az átlagnál egy kicsit nehezebb is volt a dolog. Ennek ellenére kiváló hangulatban  és rugalmasan folyt le, kb. három hónap alatt el is jutottunk az első felvételektől a masterelésig. A két feldolgozás szám rögzítése például egy Moby Dick-es koncerten történt, és később lettek újra masterelve. A lemez többi részét saját  magunk rögzítettük a próbatermünkben alkalmilag felállított stúdióban, a mixelést  és a masterelést Andris végezte, az albumborítót pedig Varga Luca készítette.
Haverock: Lemezről mit tudtok mondani? 
Peti: Inkább csak gyűjteménynek mondanám.Egy átlagos demo-hoz képest  nagyobb terjedelmű, hat számból álló EP lemezt készítettünk tavaly,  amit novemberben mutattunk be. Négy saját szám van rajta és két  feldolgozás, egy Lordi és egy Motörhead.
Haverock: Van kedvenc a lemezről?  Ha igen, melyik?
Peti: Mindenkinek más, de összességében a Bad Hero. Ezzel a számmal voltunk a leginkább szkeptikusak, nagyon macerás volt elkészíteni. Végül ez a szám nyerte el az emberek tetszését is a leginkább, mi is megkedveltük.
Haverock: Várhatunk  a közeljövőben új lemezt? 
Peti: Már javában folynak az első lemez előkészületei, de mindemellett koncertezünk is, már amennyire az időnkből futja. Először egyetlen single-t fogunk rögzíteni, és csak aztán foglalkozunk lemezzel, amit kiadó híján magunknak kell menedzselni, de az már profi stúdióban fog elkészülni.
Haverock: Mikorra várható a videoklip? Mit lehet tudni róla?
Peti: Az ígért klip anyaga több mint valószínű, hogy a következő single klipjéhez fog tartozni, így az még várat magára.
Haverock: Eddigi koncertek? Élményeitek? Valamit ki tudsz  emelni?
Peti: Jó pár koncertünk volt már. Többször játszottunk a szombathelyi  Végállomás Klubban is. Néhányszor Sopronban, meg általában kisebb helyeken. Minden koncert egy-egy újabb élmény, de leginkább a tavaly tavaszi Végállomás Klub-os koncertünket emelhetjük ki, amikor a Moby Dick elő zenekaraként  léphettünk fel. Remek buli és király közönség volt, a mai napig emlegetjük.
Haverock: Hol láthatunk  titeket legközelebb?
Peti: Legközelebb a szombathelyi Pistons Pub-ban az Uránia udvarban, február  21.-én 21:00-tól.

köszönöm az interjút, sok sikert kívánok!

A zenekarról legközelebb a koncert után olvashattok, mert érkezünk a beszámolóval!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X