ZeroDay zenekarral interjúzunk! Ismerjétek meg őket!

ZeroDay zenekar töretlenül haladnak előre, jártunk egy bulijukon a Végállomásban, aztán meg is interjúztuk őket! Fogadjátok szeretettel!

Mikor alakult a zenekar?

A zenekar alakulása 2014 februárja tehető, ekkor kezdődtek az első próbák, de a banda azóta nagyon sokat változott. Mind előadásmódban, mind minőségben, sőt kicsit ízlésben, stílusban is.

Mit tudhatunk rólatok bővebben?

Nagyon sok tapasztalatot, élményt szereztünk az évek alatt, és komolyabb segítség nélkül, magunknak kellett megismerkedni a zenekarozás világával, koncertek lebonyolításával, reklámozással, és a közösségi média célszerű használatával, és persze sok nagyszerű embert ismerhettünk meg azáltal, hogy ebbe a kis “vállalkozásba” belevágtunk.
Mostani felállásunk:
Cseh Németh Donát (ének)
Győri egyetemista fiatal, erőteljes stílusa van, ha ő ott van egy bulin akkor a hangulat is megjön. Niederhoffer Árpád (basszusgitár)
Megbízható zenésztárs, nagyon hasznos tagja a csapatnak.
Harmath Zoltán (gitár)
Több zenekarban is megfordult már, sok mindent látott a hazai felhozatalból, a színpad sem volt idegen neki, jól megtalálta a helyét köztünk.
Balogh Norbert (dob)
Tag a kezdetek óta, lelkesen, odaadóan foglalkozik a zenekarral. Köszönet neki és családjának, hogy náluk megépülhetett a próbaterem, ahová bármikor mehetünk zenélni.
Györkös István (gitár, vokál)
A másik oszlopos tag, nélküle is elképzelhetetlen lenne a zenekar, ugyanis számokat ír, ő a zenekar egyik “hivatalos sofőrje” és nem utolsó sorban kiválóan hozzárakja a zenei tudását a bandához.
Már egészen összeszokott banda vagyunk, 2016 júniusa óta létezik a ZeroDay ilyen formában. Azt egyöntetűen kijelenthetjük, hogy a zenekar történetében ez eddig a leghatékonyabb felállás.

Miért ZeroDay? Honnan jött a név ötlet?

A név választása nehéz volt, de nem különösebben tettük fel erre a banda sorsát. Úgy hisszük, ha jó az amit csinálunk és szeretik az emberek, akkor így is úgy is megjegyzik a nevünket. Számunkra inkább a stílus a fontos. Az életünket mindannyian vidáman, pozitívan éljük. Szerintünk ez a legfontosabb, talán ezért állhat a Pop-punk hozzánk a legközelebb. Deszkázás, egyetemi élet, hétvégi partyk.. Csupa jó dolog, és mind ránk jellemző.
A legnagyobb boldogság, ha jó bulit tudunk csinálunk és akik eljönnek azok élvezik. Leginkább ingyenes koncerteket szervezünk, hogy az amúgy is nehezen kimozduló fiatalságot ezzel is arra késztessük, hogy igenis, jöjjenek le egyet, ne a pénz legyen az akadály, és a hasonló stílusú embereket összehozzuk. Számainkat nagyon sok előadó inspirálta, nehezen lehetne minket hasonlítani más zenekarokhoz, de valószínűleg azért, mert a miénk.
Ennek ellenére emlegettek már egy lapon a Green Day-jel, ADTR-rel, blink-182-val stb.

Mik a tervek, merre fele haladtok a csapattal?

Az álmunk az, hogy elismert, közkedvelt zenekar legyünk. Ehhez nagyon sokat le kell rakni az asztalra, még úgy is, hogy zeneiskolákba jártunk és sokat gyakorlunk egyénileg is. Minden téren törekszünk a maximumra. Ez nem csak egy hobbi,hanem sokkal több számunkra, nem is feltétlen meggazdagodni szeretnénk, inkább átadni a feelinget, amit mi is képviselünk.

Igyekszünk minél több hazai zenekarral megismerkedni és minél több helyre eljutni. A legtöbb korunkbelinek ez egy hatalmas szórakozás, például a legutóbbi Harrisons/Lifehack/NOB/ZeroDay koncerten is mindenki nagyon odatette magát. Sokan nem tudják, hogy mekkora nyomás nehezedik egy zenekarra és mennyi energiát kell beleadni az egészbe egy ütős show kivitelezéséhez.

Merre láthat titeket a közönség legközelebb?

Legközelebb a szülővárosunkban, Győrben bulizunk, utána pedig a fővárosban játszunk majd, ami azért is megtisztelő számunkra, mert ott meghívottként szereplünk az előadók listáján.

Mit üzentek az olvasóknak?

Annak aki ezt olvassa azt üzenjük, hogy ne hagyja teljesen ellustulni magát és a környezetét! Járjatok el koncertre, menjetek el szórakozni a barátokkal, és tartsátok életben a magyar élőzenét! Ti éltettek minket is, és az a legjobb érzés amikor előttetek játszhatunk, és látjuk az arcotokon, a visszajelzést. Emellett, ha az interneten kutakodtok, ne csak azt a 3-4 legismertebb zenekart hallgassátok meg akiket hatalmas mennyiségű pénzzel nyomnak, mert ők már ott vannak, ahonnan nehéz leesni, a csillagok között… adjatok esélyt mindenki zenéjének! A legrosszabb ami történhet, hogy nem fog tetszeni, de ha találkoztok egy új névvel, mindig lessetek bele mit tudnak nyújtani nektek. Ki tudja, lehet éppen ők lesznek a kedvenc zenekarotok…

Szavazzatok Haverockerek tehetségkutatónk résztvevőire.
Nyomj egy Like-ot arra a csapatra, akik a legjobban tetszenek!
Nevezők videói itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X