Zaporozsec!! ” gyertek minél több Zapo koncertre “

Zaporozsec!!!

Ez az interjú nem kimondottan rock stílus, de jó barátom Balaton Gergely a zenekar gitárosa, így felajánlottam nekik, ha gondolják írunk pár sort róluk. Ebbe beleegyeztek, így olvashattok most egy kis interjút a Zaporozsec zenekarról! Rajongóknak kötelező!!! 🙂
Köszönjük az interjút a zenekarnak!
Mit lehet tudni röviden a zenekarról?

Pontos dátumra sajnos nem emlékszünk, de a zenekar valamikor 2004 táján alakult. Akkor még egészen más néven zenéltünk, a Zaporozsec elnevezés csak évekkel később jött. Sokan kérdezik mért pont ezt a nevet választottuk. Nos, szerettünk volna egy izgalmasan hangzó nevet, a Zaporozsec pedig pont ilyen. Sokaknak ismerősen cseng, sokaknak nyelvtörő, van, aki szereti, van, aki furcsállja, szóval senkit sem hagy hidegen.
A zenekar első igazán fontos állomása 2007-es Átjáró Tehetségkutató volt, itt a zsűri az első helyet ítélte oda nekünk. Ez nemcsak egy fantasztikus élmény, és egy jelentős szakmai visszaigazolás volt számunkra, de a verseny hozományaként rengeteg fellépési lehetőséghez is jutottunk. Illetve nagy tapasztalat, és lehetőség volt mindannyiunk számára a nyereményként kapott stúdiómunka is.
Ez után dolgos évek következtek, próbáltunk mindig újabb célokat kitűzni magunk elé. Igyekeztünk minél jobb számokat írni és ezeket a lehető legjobb körülmények között rögzíteni. Ez a munka visszatekintve sikeresnek bizonyult, 2011-ben ugyanis az MR2 Petőfi Rádió két számunkat is állandó rotációban kezdte játszani. Ez egy nagyszerű lehetőség, erre az ismertségre alapozva igyekszünk minél több helyre eljutni, minél többet koncertezni.

stílus:

Ahogyan az a felállásunkból is látszik a gitárzene az, ahol igazán otthon érezzük magunkat. Elmondható, hogy a régi és mai brit bandák vannak a zenénkre a legnagyobb hatással. Mivel a dalszövegeket magyarul írjuk, ezért itt természetesen nem a külföldi minták dominálnak. Ezen a téren leginkább a magyar alternatív zenei kultúra nyújt inspirációt, a magyar szövegek ebben a műfajban jellegzetesen nagyon erősek, színvonalasak.

Mit tartogattok erre az évre? Új dal? Klip? Album?

Nemrég megkértük a Facebookon a rajongóinkat, hogy segítsenek nekünk a legújabb klipünk forgatásában. Az volt a feladatuk, hogy videózzák le, ahogy a Menjünk a Marsra című számunkat éneklik, és a felvételt küldjék el nekünk. Ebből a sok-sok kis videóból lesz összevágva majd a végleges klip. Reméljük, jól sikerül majd.
Tervezzük még, hogy nyáron rögzítünk 3-4 számot. Igyekszünk új dolgokkal kísérletezni. Ha a szerzői jogi dolgokat sikerül megoldanunk, akkor lesz a számok között egy Tom Odell-feldolgozás és egy Weöres Sándor-megzenésítés is, kíváncsiak vagyunk milyen fogadtatása lesz a számoknak, mi már most nagyon szeretjük őket.

Láttam van jó pár kisebb és nagyobb koncertetek! Várjátok már? Felkészültetek?

Nagyon örülünk, hogy az idei nyár ilyen jól sikerült a koncertek tekintetében, nagyon sok kisebb-nagyobb fesztiválon lesz lehetőségünk fellépni. Többek között ott leszünk a Volton, az Alterábán és a számunkra fontos, hazai (szentgotthárdi) Hopplá fesztiválon is. A koncertek között kuriózumnak számít, hogy meghívást kaptunk az MR2 akusztik műsorba is, talán ez jelenti majd a legnagyobb szakmai kihívást, de majd valahogy csak megbirkózunk a feladattal.

Mit üzentek a rajongóknak?

Osztódjatok, szaporodjatok és gyertek minél több Zapo koncertre 😀
Köszönjük a válaszokat! Sok sikert a zenekarnak!
Haverock közösség

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X