X-Elite!!!!”Gyertek koncertre”

X-Elite zenekar!!!

Sziasztok kedves olvasók! Most itt egy újabb cikk, egy interjú az X-Elite zenekarral. A 2007-ben Tatabányán alakult zenekar töretlenül halad előre. Dalokkal, koncertekkel szórakoztatják a közönséget, a rajongókat. További nagyon sok sikert kívánunk a zenekarnak!

Íme az interjú:

Mit lehet tudni a zenekarról röviden?

A zenekar 2007-ben alakult Tatabányán egy baráti társaság tagjaiból. Mindenki zenélt már előtte különböző formációkban, aztán  jópár év kihagyás után rájöttünk, hogy hiányzik a zenélés az életünkből…és miért is ne csinálhatnánk. Hát belekezdtünk. Fogalmunk sem volt mi lesz belőle, de úgy tűnik, hogy az idő minket igazolt. Voltak tagcserék és jó ideig tolta a zenekar 4-es felállásban. De most újra a klasszikus két gitár, basszusgitár, dob ének formációban játszunk és a jelenlegi tagok 80 % is a színpadon állt már a banda első koncertjén is.

Közös bennünk, hogy imádjuk hallgatni és játszani is a klasszikus rockzenét. Szóval szeretjük amit csinálunk és valószínűleg ez érződhet a koncertjeinken is, nem szokott probléma lenni a hangulattal!  Valószínűleg ezért lehet, hogy annyi helyre visszahívnak újra és újra játszani?! Egyszerűen csak csináljuk, amit szeretünk és úgy tűnik ez bejön egy csomó embernek…márpedig amíg ez így marad, addig nincs mese “…nyomjuk tovább!”

Aki nem ismer titeket, hogyan képzeljen el egy X-Elite koncertet?

Semmiképpen se képzelje el…..inkább jöjjön el és hallgassa meg! 😉  Mindenképpen a tapasztalati utat ajánljuk a megismerés módszereként! Mondhatnánk úgy is, hogy leírhatatlan  Ezt a módszert eddig még senki nem bánta meg! Vagy legalábbis nekünk még nem mondták…! 

Persze nem titok, hogy a koncerteken elsősorban a tagok által legjobban kedvelt klasszikus rock nótákat játszuk, ahogy mondani szoktuk “x-elitesen” interpretálva  és persze mindig ott vannak az étlapon a saját számaink is. Felemelő érzés mikor a közönség a saját számainkat kéri és velünk énekli a szöveget!

Mit terveztek erre az évre?

Koncert, koncert, koncert, pár új saját nóta, koncert, koncert! 

Láttam sok koncerten vagytok már túl, és sok koncert van előttetek! Sokat készültök ezekre a bulikra?

Gyakorlatilag folyamatosan próbálunk és koncertezünk, igyekszünk egyfolytában “formában lenni”. Vannak örök darabok a repertoárban, de azért figyelünk rá, hogy azoknak se legyen unalmas a koncert, akik már 8. éve kitartanak mellettünk.

Hogyan készültök fel egyegy koncertre? Tesztek különbséget a felkészülésben két koncert között? Vagy minden koncertfelkészülés egységes?

Minden helyre máshogy készülünk. Általában a repertoárban lévő dalok és a sorrend is változik. A rock-klubokban – többek között – éppen az a jó, hogy minden egyes hely egyedi, más-más atmoszférával. Ehhez mi is próbálunk alkalmazkodni és olyan dalokat játszani, ami az adott hely közösségének ízléséhez a legközelebb áll. Úgy gondoljuk, hogy ez látszik is a bulikon. A közönség általában meghálálja ha a kedvében járunk, ami persze a mi hangulatunkban is vissza szokott tükröződni! 

Várhatunk tőletek mostanában új dalt?

A határidőkkel próbálunk óvatosan bánni, így nem ígérünk semmi konkrétat! 😉 De a közeljövőre nézve van pár új nóta ötletünk. A zene ma már nem úgy terjed mint régen, így semmiképpen sem egy teljes “nagylemeznyi” anyagban gondolkodunk. Pár nóta, ami már bennünk van egy ideje és szeretnénk “közkincsé tenni”. De megígérjük, hogy amint kész azonnal mindenki tudni fog róla!

Mit üzentek a régi és az új rajongóknak?

Kitartás! Az X-Elite előbb utóbb mindenhova megérkezik! Gyertek koncertre! Hallgassátok a számainkat….ééééés ha még a Facebookon is bejelöltök minket, akkor nem maradtok le semmilyen fontos infóról!

Köszönjük a válaszokat!
Haverock közösség

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X