Words of Blood: Az én démonaim

Words of Blood: Az én démonaim – új lemez és koncert a Rock On Fest-en!

A HammerWorld Magazin nyári (összevont július-augusztusi) számának ingyenes CD mellékleteként jelent meg „Az én démonaim” címmel a Words of Blood második albuma, amely egyben a csapat első nagylemeze az új énekessel, Tybe-val. A banda hosszú hónapokat próbatermekben és stúdióban töltve alakította ki visszatérő anyagát, hiszen az énekesváltás miatt bő egy év csend vette őket körül. A lemezen már 7 húros hangszereket használtak, gondosan ügyelve a saját hangzás kialakítására.A korongra került dalok szövegei napjaink egyre zűrösebb világának emberi problémáit, hibáit boncolgatja, egyfajta útkeresés és figyelmeztetés az önös érdekekkel, anyagias világunkkal szemben.Érdekesség, hogy Tybe költő is egyben, számos verse megtalálható a poet.hu oldalon és természetesen aktívan kivette a részét a szövegírásból is.

WORDSOFBLOOD_AZENDEMONAIM_CD_FRONT_01_2400X2400

„Az album útkeresés egy végletekig kifacsart és meggyűlölt világban azok számára, akikben maradt még valami emberi. Egy figyelmeztetés, hová is juthatunk, ha csupán önös érdekeink és anyagi javak megszerzése miatt létezünk. Egyben parancsoló felhívás, hogy belső önmagunkra hallgatva keressük a kiutat, akármeddig tart is.”

A 9 számot plusz egy bónuszfelvételt tartalmazó lemez a Helland Stúdióban, Czébely Csabahangmérnök vezetésével készült.Fő témája: Napjaink egyre élhetetlenebb világa, ahol kíméletlen a küzdelem a gazdasági és politikai hatalomért (Hatalomvágy), amelynek eredménye egy igazi poszt-apokaliptikus világ (Az én démonaim), ahol az egyetlen cél az emberiség túlélése. De meg kell értsük, bármilyen bűnt követünk is el hamis értékrendünk mentén, az igazság (Észrevétlen) megbélyegez bennünket, hiába ordítunk le mindenkit (Hallgass), aki nem ért velünk egyet. Ráadásul a mindig érdekeket közvetítő média állandó nyomása miatt nem találjuk meg belső önmagunkat (Útvesztő) és már ott tartunk, hogy meggyűlöljük egymást (Gyűlöllek, ember!).

A mindennapok embere törékeny cukormázból épít falat maga köré boldogságot színlelve. Eljátssza, hogy elégedett az életével és minden rendben van, de a valóságban alig jutnak boldogság-morzsák a számára. Csupán csak létezik, nem él és az alapvető értékek – a család, a lelki és szellemi fejlődés, az alkotás öröme, részvétel közösségi feladatokban, bármi – sem hoznak feloldást számára. Ha az album akár egyetlen embernek is felnyitja a szemét és elindítja egy külső hatásoktól mentes, valódi pozitív gondolkodás irányába, már megérte.

WORDSOFBLOOD_AZENDEMONAIM_CD_LOGO_01_2400X2400

A Words of Blood is fellép a szeptember 2-4. között megrendezésre kerülő ingyenes Rock On! Fest-en. A csapat koncertjére a Barba Negra Trackben zajló fesztivál második napján, szombaton 14 órától a HammerWorld nagyszínpadon kerül sor, ahol utánuk a Continoom, azAgregator, a német Perzonal War, az Alcohol, a Tales Of Evening, a Lord, és aKalapács zenekar bulija következik.A három napos metal ünnepen két színpadon zajlanak az események, többek között a Kalapács zenekar (vendég: Rudán Joe), a MobilMánia, azEktomorf, az Omen, a Lord, az Auróra, a P. Box, a Christian Epidemic, a németPerzonal War, az ETA, a Hungarica, az Alcohol, és a Cool Head Klan koncertjére kerül sor, valamint egy exkluzív előadás keretén belül, Metal konzílium címmel Weisz Lászlógitáros szólólemezének anyaga kerül bemutatásra jó néhány hazai énekes és gitáros vendégszereplésével.

A Rock On! Fest teljes programja:
goo.gl/info/ULPdQa

Az esemény oldala:
www.facebook.com/events/979438398787559

Az én démonaim tracklista:

  1. Hatalomvágy
  2. Legyen káosz
  3. Az én démonaim
  4. Észrevétlen
  5. Hallgass
  6. Még nem fáj
  7. Útvesztő
  8. Odafent
  9. Gyűlöllek, ember!
  10. Meddig (bónusz track)

cropped-Untitled-11.png

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X