WHAT ON EARTH – NOT PERENNIAL! Itt a várt klip, és egy kis interjú!

Hello Világ!

 

Talán tudjátok, hogy egy órája jelent meg a WHAT ON EARTH –  NOT PERENNIAL dalhoz készült videoklip. Még megjelenés előtt megkerestük a csapatot egy interjúval. Ezt most ti is elolvashatjátok. Válaszok:  Kocsány Ákos ( gitár )

(Érdekesség, ha már weboldal, és Szombathely, hogy Ákos egy kicsit kötődik városunkhoz, hiszen bár ő Budapesten született, családi gyökerei a mi városunkba nyúlnak vissza. Ezért sokszor megfordul most is Szombathely utcáin) 🙂 

Nagyon köszönjük, király lett az új klip, és további sikereket kívánunk!

Interjú itt: 

12494807_627368800735896_1638671725724976373_n

Szia! Elég régen interjúztunk már. Mi újság veletek mostanában?

 

Üdv Mindenkinek! Köszönjük, megvagyunk! 2015 December közepe óta nem koncerteztünk, úgyhogy az elmúlt durván egy hónapban főképp a szóban forgó klippel és az EP-nk munkálataival foglalatoskodtunk, nemrég pedig elkezdtük szervezni a 2016-os koncertjeinket.

Meglettünk mi is hívva az eseményre, ahol a klipetek premiere történik! Mit lehet tudni a videó anyagról? Hol készült, hogyan, és miről szól?

Régóta szerettünk volna egy klipet forgatni valamelyik dalra és mivel még nem annyira ismert az arcunk az image klip megközelítés volt a legkézenfekvőbb. Végül aztán arra jutottunk, hogy nem lenne rossz megfűszerezni mindezt a koncertjeinken, backstage-ben, stúdióban és az utazásainkon készített videóink egy-egy értékes pillanatával, hiszen elég szép mennyiségű amatőr videó anyag jött össze az elmúlt hónapokban. A forgatás egyébként egy 3. kerületi Graphisoft Park egyik irodaépületének alagsorában történt, szándékosan igen sterilen, és „díszletmentesen”. A profin felvett anyag tehát olyan mintha a zenekar egy próbájába tekintenénk be, a többi adalék pedig igen vegyes 🙂  A profi felvételek és a videó véglegesítési munkálatai Peter John Kiss aka. theRealJP nevéhez fűződnek, akivel már korábban is dolgoztunk együtt stúdióban és koncerten, így egy-egy cameo erejéig ő is feltűnik a klipben.

12439005_626870630785713_2058763488740227161_n

Miért ehhez a dalotokhoz készítettetek klipet?  Mi alapján döntöttétek el melyik a legmegfelelőbb dal a képi anyaghoz?

Két dal vett részt a klipért folyó harcban, végül a minket jobban jellemző nyert, a NOT PERENNIAL, ami hitelesebb képet ad a stílusunkról, ez pedig nem elhanyagolható az első hivatalos videónál. A zene pörgős és vidám, a szöveg tartalma mondjuk úgy, hogy keserédes, de a végén mindenképp „győzedelmeskedik a jó” 🙂

Most lesz második születésnapotok is. Ezt ünneplitek a klippel. Terveztek-e még ezen kívül valami ünneplést, koncertet? Esetleg egy zártkörű bulit tartotok?

Mindenképpen a klip teszi fel a hivatalos koronát az ünnepre, más tervezett dobásunk egyelőre nincsen, ahogy mondtam is, a 2016-os koncertsorozat még nem állt össze teljesen. A zártkörű buli nincs kizárva, bár ilyet sokszor szülinap híján is elkövetünk 🙂

Most indítottuk 2016-ot! Milyen terveitek vannak most így előre az évre? Koncerteztek csak, vagy születnek azért új dalok is? Esetleg lemez?

A koncertezéssel semmi esetre sem szeretnénk leállni az új dalok pedig folyamatosan születnek. Nem is lennék nyugodt, ha nem születnének, úgyhogy van is néhány kezdeményünk, ami kidolgozásra vár, ezekkel a közeljövőben fogunk komolyabban elkezdeni foglalkozni, azt hogy mikor és milyen formában tudnak majd megjelenni, egyelőre nem tudjuk, az első EP-nk viszont belátható időn belül elkészül, és hamarosan újabb mérföldkövet ünnepelhetünk általa.

Mit gondoltok hogy sikerült elérni, hogy a zenekar második évét ünnepelhessétek? hiszen van sok zenekar, akik eddig sem jutnak el, mert esetleg feladják! Mi a titok nálatok, ami miatt úgy érzitek hogy tudjátok még csinálni?

 

Én a magam részéről egy zenekar fennmaradása kapcsán nem tudnék nagy „titok”-ról beszélni, szerintem ez majdnem kizárólag a kitartáson múlik. Nem egyszer éltünk már meg mi is válsághelyzeteket, általában tagokkal való zenei vagy emberi problémák miatt, de ha igazán akarja valaki csinálni, akkor ezeken túl lehet jutni. Egy idő után persze, ha nagyon nem sikerül semmi elfogyhat az üzemanyag és a lelkesedés, de esetünkben olyan probléma még nem állt elő, aminek hatására úgy éreztük volna, hogy attól a ponttól nincs tovább.  Ha csapat szinten nézem, akkor azt mondanám, hogy a titok a jó emberi kapcsolatok megőrzése. E nélkül ugyanis semmi előremutató nem tud érdemben történni, és mindennek szaga lesz. A zenekaron belüli jó viszony nem csak az alapvető pozitív hangulatot adja meg, de inspiráló hatása is van.

12400694_627012697438173_3257150202033390676_n

Mit üzentek az olvasóknak?

Talán még nem késő Boldog Új Évet kívánni. J Ha valaki ezt végigolvasta és érzi magában a vágyat, hogy többet tudjon, látogasson el az oldalunkra, és ismerkedjen meg a zenénkkel (https://www.facebook.com/whatonearthofficial/) és persze mindenki hallgassa és terjessz, aki éli a stílust! Üdvözlet Szombathelynek, a Végállomásnak és Horváth „Tornacipős” Imrének, na meg persze Kőszegnek és Adibeg Biego Towmasyannak! Reméljük hamarosan találkozunk!

cropped-Untitled-11.png

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X