Vigyetek kórházba! – Leander Kills interjú

Pár hete jelent meg a Leander Kills zenekar Vigyetek kórházba című dala, ami kapott egy videó anyagot is. A klip sokak számára érthetetlen, és még most sem tudják összerakni a klipet a dallal. Most megpróbáljuk megfejteni, miért ilyen lett a klip amilyen. Köteles Leander válaszolt pár kérdésre, amiből talán többet megtudhatunk!

Egy újabb dal jelent meg, egy klippel megfűszerezve. Miről szól számotokra a dal?

 

Zeneileg próbáltam valami még súlyosabb cuccot csinálni, valami zsigeribbet. Ahogy öregszem, egyre inkább jelennek meg a magyaros dallamok, ami azért érthetetlen, mert semmilyen ilyen jellegű zenét nem hallgatok. 😀 A dalszövegeknél pedig szeretem kicsit nyitva hagyni a dolgokat, de nagyjából az a téma, hogy a mai világban mindenki keresi az élete párját, akihez hazamehet, aki az otthona, és ennek hiánya pánikszerű jelenséget okoz, káoszt, amire csak a vallás lehet a válasz adott pillanatban. Mert mindenki fél egyedül lenni. Ez az egész azért ambivalens, mert olyan világban élünk, ahol semminek nincs súlya, az emberek ugyanolyanok és jellemtelenek, mégis mindenki az egyedit keresi, miközben mindig ugyanazt kapja.

Bár nekünk tetszik, sokan elkezdték a témát, amit már sok más csapatnál is! “Ez nem a Leander” , “voltak jobb dalok is” , “jobbat is tudsz”. Szerinted miért ez a hirtelen változás a közönségtől? Van igazságalapja annak, amit mondanak?

 

Nem hiszem. Két koncerten is játszottuk a dalt, és első hangtól üvöltötte a közönség. 😀 Mi még mindig egy fórumország vagyunk, ahol minél kevésbé biztos valaki a véleményében, annál hangosabb. És jól is van ez így, elfogadom, ha valakinek nem tetszik. Abban is hiszek, hogy ha pusztán számokat nézünk, akkor 1 százalék alatt van, aki hangot ad a véleményének – én meg mindig is a 99%-ban hittem, a csendes rétegben. Semmi baj nincs ezzel, lesz olyan dalunk is, ahol nem lóg bele 60 kilónyi segg az ember arcába. 😀

Te hogy éled meg a közönség kritikáját? Mennyire foglalkozol a véleményekkel a videók alatt?

 

Nekem mindig is a közönség véleménye a legfontosabb, ennek ellenére tökéletesen meg tudom különböztetni az indulatot és az őszinte véleményt, még ha adott két véleményező ugyanazt is mondja. Beértünk oda, ahol ha bármit csinálunk, arról már muszáj lesz beszélni, mert ha nem beszélnek róla, az valószínűleg annyit jelent, hogy nem csináltunk semmit, amiről beszélni lehetne.

Egy nagy kérdés, ami sokakat foglalkoztat: miről is szól a klip, ami a dalhoz fűződik?

 

Ahogy írtam, arról az ambivalenciáról, amikor sokan tartalmasabb, és magasabb szintű ”társat” keresnek ebben a világban, de közben mindig ott van körülöttünk minden, ami nem erről szól. A társkeresés valójában hentesbolt lett a mai világban, az emberek egy új mozdulattal állítják be az igényeiket, a tartás eltűnt és jön a csodálkozás, hogy mindenki egyedül van, vagy szó szerint kapcsolatban. Húsipar van, és gyárszalag 🙂

Páran soknak tartják a klipben szereplő lányok “táncát”. Szerintük nem a Leanderhez, és nem a dalhoz illik. Ti hogy látjátok?

 

Szerintem a lányok borzasztóan jól táncoltak, és tündérien aranyosak, én ezt ugyanúgy művészetnek látom, mint mondjuk a zenét. Ha lány lennék, valószínűleg nekem sem tetszene a videó, de az a fiú, aki szép női hátsók ellen kampányol… hát, őt nehezen értem meg. 😀

Lesz-e még új klip ebben az évben?

 

Az ősszel megjelenő lemezig még biztosan jelentkezünk legalább egy dallal és hozzá tartozó klippel.

Merre láthatnak titeket a rajongók?

 

A Facebook oldaunk eseményeiből pontosan kiderül, hogy épp hova megyünk, szóval ajánlom megtekintésre. 😀 Sűrű lesz az augusztusunk, és bejelentettük már az őszi dátumokat is, amit szintén a Facebookon értek el.

https://www.facebook.com/pg/leanderkills/events/?ref=page_internal

Nagyon köszönjük az infókat! További sikereket kívánunk!
A rajongóknak pedig jó zenehallgatást! 🙂

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X