Veszélyben a fesztiválszezon, veszélyben a Rockmaraton!

Folyamatosan növekszik a járvány alatt megfertőzöttek száma. A vírus terjedésének lassítására találta ki a kormány a rendezvények szünetelését. Eddig az évben ez a törvény a klub bulikra vonatkozott, most viszont egyre több szabadtéri rendezvényeket, és fesztiválokat is fenyeget. Így van ezzel a Rockmaraton is, akik egyébként idén ünnepelték volna a 30. jubileumukat. Sajnos nagyon úgy néz ki hogy ez most elmarad, így változtatás nélkül írjuk le a fesztivál közleményét, amit egyébként a facebook oldalukon is megtalálhattok:

 

❌ KÖZLEMÉNY ❌

 

Lassan két hónapja annak, hogy bekúszott ez a világjárvány az életünkbe, és azóta fokozatosan felforgatott benne mindent. Február végén még a 30. jubileumot tervezgettük nagy izgalommal, a jegyértékesítési mutatók alapján teltházas szülinapra készültünk.
Mostanra fordult velünk egyet a világ, és fogalmunk sincs mitévők legyünk. A külföldi menedzsmentek ezidáig kivártak a júliusi dátumokkal, de a múlt héten végleg elhullott az európai fesztiválpiac nagy része, és az országok egymás után 2020. augusztus 31-et jelölték meg a tömegrendezvények tilalmának határidejeként.

De mi lesz nálunk? Merre tovább?! Júliusban vajon tarthatunk majd rendezvények Magyarországon? Zárva lesznek a határok? Megpróbáljuk nemzetközi fellépők nélkül is? Vagy adjuk fel, és engedjük el, azt amiért ennyit dolgoztunk? De mire hivatkozhatnánk, ha senki nem tudja mi lesz a tömegrendezvények szabályozásával? A külföldi fesztiválok a kormányzati tiltás bejelentését követően mondták le. Idehaza semmilyen időpontról nem tudunk, és egyetlen nagy hazai fesztivál sem kommunikált még semmit a témában.
A legrosszabb az egészben a bizonytalanság. Gúzsba köt. Egy dolog biztos csak. Ha végül mi is elhullunk, senkinek sem maradunk adósai! Ha el kell halasztanunk a fesztivált 2021 nyarára, minden megvásárolt jegy automatikusan érvényes marad, és természetesen mindenkinek visszaváltjuk a jegyét és visszatérítjük annak összegét, aki inkább azt a megoldást választja.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X