Üresen maradt lapok – új dal a HÉT JEL-től, Köteles Leander közreműködésével

A HÉT JEL első lemeze Tiszta lap címmel jelent meg 2018. októberében Pócsi István vezetésével – az album az alkotóhoz köthető dalokat, hangulatokat dolgozta fel, összesen 36 közreműködő segítségével.

A projektlemeznek indult kezdeményezés mára önálló alkotói bázissá alakult, megtartva a sokszereplős felállást, így minden dal egy-egy önálló projekt, változó zenekari felállásban, ezért akár az is előfordulhat, hogy olyan zenészek játszanak egy adott szerzeményben, akik korábban sosem zenétek még együtt.

A következő HÉT JEL lemez 2022 tavaszára várható, amelyről az első szám már debütált októberben, mégpedig az Éltető elengedés című dal. Pócsi István, aki a Vérrel írva cimű lemezre szinte teljesen egyedül szerzi a dalokat – zenével és szöveggel együtt -, így nyilatkozott:

„Mertem venni a bátorságot, hogy lejegyezzem zenei gondolataimat, azokat pedig megmutassam zenész barátoknak. Míg az első lemeznél hoztam magammal a dalokat, addig a készülő anyagra, egy kivételével minden dalért én vagyok a felelős. Azt merem gondolni, hogy megtaláltam a saját hangomat, ami hol lírai, hol dühös, de mindenképpen belőlem táplálkozik.”

A következő bemutatásra került szám pedig december 7.-én jelent meg Köteles Leander közreműködésével, és az Üresen maradt lapok címet viseli.

Így nyilatkoztak a dalról:

„Egyfajta remény dal született. Az ihletet egy nagyon fiatalon elhunyt zenész barátunk szolgáltatta, még idén februárban. Sokat gondolkodtam azon, hogy szabad-e ezt a kapcsolódást kihasználnom, és neki címezni a szerzeményt. E közben rájöttem, hogy bár ő ihlette, még is sokkal több emberről szól. Olyanokról, akik elhunytak, és olyanokról, akik csak elfordultak az emberi kapcsolatainktól. Leander zseniális hangszereléssel tette bele a lelkét. Képes volt továbbgondolni, továbbvinni egy szálat, amit én felrajzoltam. Nagy öröm, hogy igent mondott az együttműködésre, alapvetően azt gondolom róla, hogy csak olyan projekthez teszi oda magát, amiben ő maga is hisz.”

Az Üresen maradt lapok videoklipet is kapott, ami ez esetben nem egy, a dalhoz forgatott képi világ, hanem a fiatal rendező, Tóth Barnabás Az elmenetel című kisfilmjének feldolgozása.

„Barnát nagyon régóta ismerem, és filmjeit is láttam. Amikor a dal elnyerte végleges változatát, egyszerűen beugrott ez a film, és nagyon gyorsan egyértelművé vált bennem, hogy a képnek és a zenének találkozni kell. Barnától az engedélyeket megkaptam a feldolgozásra, és nagyon gyorsan el is készültem a vágással. A képi világ minden bizonnyal megosztó lesz, de azt gondolom, hogy mernünk kell témákat letenni az asztalra. Nyitottabban gondolkodó társadalmakban nem probléma, ha társadalmilag érzékeny témák kerülnek elő, mi még szeretünk struccként létezni.” – mondta Pócsi.

A HÉT JEL-t itt tudod követni:
Facebook: Hét Jel
YouTube: HÉT JEL

Minket pedig itt tudtok friss hírekért követni:
Facebook: Haverock Közösség
Instagram: @haverockkozosseg

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X