Új videóklipjében a Sárkányok földjén kalauzol végig a Mobilmánia

Új videóklipjében a Sárkányok földjén kalauzol végig a Mobilmánia

Vadonatúj dallal, és a hozzá készített látványos, de egyben elgondolkodtató videoklippel jelentkezett a Mobilmánia. A Fonogram-díjas zenekar – Zeffer András – Horváth Attila által jegyzett – Sárkányok földje című szerzeménye egyfajta markáns állásfoglalás a világban jelenleg zajló, de a múltban is szinte állandóan jelenlévő negatív eseményekkel kapcsolatban.

Zeffer András zenekarvezető, billentyűs a dalról és a forgatásról:
“Lassan egy éve megírtuk már ezt a dalt, koncerteken néha többször elő is vettük. A világban zajló eseményekre próbálunk vele reflektálni. Mi ezt egy abszolút háború és erőszak elleni ‘nyilatkozatnak’ szántuk, mert a nyugalom és a béke megteremtése a legfontosabb a Földön. A klipben igyekeztünk a minden korban jelenlévő háborút megjeleníteni egy folyamatosan haladó katonával, aki a végén csak rájön arra, hogy teljesen felesleges a küzdelem, az élet lényege a szeretet és a békesség. Mivel én a zeneszerző vagyok, a szöveget csak saját magam részéről tudom értelmezni. A dal szövegét Horváth Attila barátom írta, akivel a művészetről, a rock ’n’ rollról alkotott véleményünk megegyezik, ugyanakkor politikai, vallási nézeteink sokban különböznek, de abban biztosan egyetértünk, hogy az agresszió semmire sem lehet megoldás.
Attila dalszövegei azért is zseniálisak, mert ugyan utat mutat, de nem erőszakol rád semmit. Meghagyja, hogy a hallgató saját életére formálhassa a dalt. Így a ‘Sárkányok földje’ véleményem szerint nem csak az örökös, értelmetlen háborúkról szól, mert lehet a sárkányok földje egy család is, ahol erőszak, agresszió, vagy lelki terror teszi pokollá az életet, de lehet a sárkányok földje azokban az emberekben is, akik szenvedélybetegek, és ettől nem tudnak szabadulni. Remélem, ezek mindannyian el tudnak oda jutni, ahogy a dalszöveg végén is szól: „Eljött a pont: most elég!”.
A zenekari vágóképeket egy gödöllői raktárépületben rögzítettük, a külső helyszínes jelenetekhez pedig az ország több pontjára utazott el a stáb, hogy az éppen adott korhoz illő környezet jelenjen meg a kisfilmben. Nem volt egyszerű!”

Mobilmánia – Sárkányok földje (hivatalos videoklip / official music video):

A közeljövő megmozdulásairól, terveiről:
“A múlt szombati volt az idei utolsó Mobilmánia bulink, mert utána egy kicsit elvonulunk próbálni, ugyanis január 13-án, és 14-én egy dupla koncertet adunk a nemrég megnyitott Barba Negra Red Stage-ben. A pénteki napon 100% MOBIL – ahol csak a régi P.Mobil dalainkat játsszuk, szombaton pedig 100% MÁNIA – amikor is a 2008-tól elkészült Mobilmánia dalaink lesznek műsoron! Mindkét napra kétórás, nagyszabású koncerttel készülünk, ráadásul két különböző színpadképpel állunk majd a rajongóink elé. Ehhez az eseményhez időzítve szeretnénk megjelentetni a tavalyi Arénás koncertünk DVD változatát. És ha még egy picit előre tekintünk, elárulom, hogy 2023-ban érkezik majd egy új Mobilmánia sorlemez, és ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy január 1-től Szijártó Zsolt is a zenekar tagja – tehát visszaáll a kétgitáros felállás – így az új albumot is vele készítjük majd el. Valamint év végén újra az Arénába megyünk – legalább is így szeretnénk.” (nevet)

2023. január 13. Barba Negra Red Stage – 100% Mobil
www.facebook.com/events/659302002206800

2023. január 14. Barba Negra Red Stage – 100% Mánia
www.facebook.com/events/1561388467651083

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X