Új szövegvideót készített a RockOut zenekar Lemmy halálának ötödik évforulójára!

Lemmy Kilmister, kevésbé ismert nevén Ian Friser Kilmister 1945. december 24-én született.a rockzene egyik kultikus alakja volt, aki a Motörhead együttes alapító frontembereként vált ismertté. Legnagyobb sikereit az 1980-as évek kezdetén érte el a No Sleep ’till Hammersmith és az Ace of Spades lemezekkel. 2000-től a Motörhead mellett a rockabillyt játszó The Head Cat zenekarban is játszott. Lemmy 2015 december 28-án hunyt el, a rák egy igen agresszív fajtájában.

Nyáron jelent meg a RockOut zenekar Égi törvény című nagylemeze, melyről megérkezett a harmadik dal klipje is egy szöveges videó formájában, mely a Motörhead frontembere Lemmy Kilmister halálának ötödik évfordulójára készült. A dal és a videó is a Nortyx Stúdióban készült.

A zenekar több ponton is kapcsolódik a Motörhead-hez, Tepliczky Gábor zenekarvezető szavaival élve:

„Én mindig is nagy Motörhead rajongó voltam. Amikor a bandával az első koncertünkre mentünk adódott a kérdés, hogy mi legyen a zenekar neve, ha már fellépünk. Akkoriban jelent meg a Motörhead Motörizer albuma, amit sokat hallgattam, és azon van a Rock Out című dal. Ezért javasoltam, hogy legyen ez a zenekar neve. Mivel ellenvetés nem volt, így ez lett. Mindig szerettem a Motörhead zenéjében levő lendületet, amit próbálok a saját dalokba is átvinni. Ebben a számban is feltűnik a Motörheades rock and roll és szerintem nagyon jó húzása van a dalnak, talán még Lemmynek is tetszene.? Én ’94-ben láttam őket élőben először, és amikor lehetett mindig ott voltam a hazai koncerteken. Utoljára a 2011-es szigetes koncerten voltam ott. A ’15-ös koncertre már nem akartam elmenni. Akkoriban már Lemmy nagyon rossz állapotban volt, és én nem akartam egy példaképet így látni.”

Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lemmy

Kövessetek minket Facebookon minket:
https://www.facebook.com/haverockkozosseg

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X