Új helyszínen, a Barba Negra Music Clubban az Eagles Of Death Metal-koncert!

Hello Világ!

Bár az Eagles Of Death Metal nyári magyarországi fesztiválfellépése elmaradt, idén azért nem maradunk hatalmas rokkolás nélkül. Jesse Hughes és Josh Homme rakenroll-bulizenekara ugyanis novemberben klubkoncertet ad az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra klubban, és bemutatja a zenekar nemrég megjelent új lemezét. Koncertjüket felvezeti a nem kevésbé zúzós-dögös White Miles és a The All Right Nows.

A Queens Of The Stone Age-dobos/frontember Josh Homme és gyerekkori cimborája, Jesse Hughes a kilencvenes évek végén kezdte el nagy jelentőségű zenetudományi kísérletét. A cél annak kutatása volt, hogy miként hangzana, ha az Eagles (a hetvenes évek nagyhatású folkrock-zenekara, a Hotel California előadója) death metalt játszana. Szabadidő-zenekarnak indult formációjuk innen is nyerte a nevét: Eagles Of Death Metal, tehát a Death Metal Eagles-e.
A kísérlet meglepően kézenfekvő és végtelenül szórakoztató eredménnyel zárult. Kiderült, hogy a megszületett hibrid neve nem más, mint rock and roll, méghozzá a legdögösebb fajtából. Homme és Hughes nem gondolták túl a dolgot: csajok, buli, prostik, verdák és természetesen Szeretet és Világbéke, ahogy első lemezük címe is mondja.
Mindehhez mókás álnevek (Hughes nemes egyszerűséggel csak The Devil vagy Boots Electric, míg Homme Baaby Duck néven lép fel), szuperszórakoztató színpadi show, és természetesen Hughes ikonikus, Lemmyből, Axl Rose-ból, Jon Bon Joviból és Kurt Cobainből összegyúrt figurája.
Az Eagles Of Death Metal a leglazább társaság a rock and roll amúgy sem túl merev társaságában. És most itt az új lemez, az október 2-án megjelenő Zippers Down, ami hét év szünet után jelenik meg. Ennek európai bemutató turnéjára indul a zenekar ősszel, és pótolja nyári elmaradt fesztiválfellépését. Ezúttal az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Music Clubban ad nagy valószínűséggel zseniális klubkoncertet.

A zenekar tagjai:

Jesse Hughes: ének, gitár
Dave Catching: gitár
Matt McJunkins: basszusgitár
Jeff Friedl: dob
+
Josh Homme: dob, ének

Lemezek:
Peace, Love, Death Metal, 2004
Death by Sexy, 2006
Heart On, 2008
Zipper Down, 2015

Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón, illetve a Barban Negra Music Clubban. A koncert a Barba Negra Clubban lesz megtartva (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.).

Esemény ITT!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X