Új dallal érkezett az Aebsence zenekar!

A gödöllői Aebsence zenekar új dallal jelentkezett – a szemfülesek akár elcsíphették a Lángolós premiert (ide kattintva eléritek).

A 26 éve megalakult banda egyébként már 2017 óta dolgozik a következő – negyedik – albumon, amely jövőre, 2022-re várható, és nyolc számot fog tartalmazni; ezeket már feldemózták, és az elsőt november 1.-én mutatták be a nagyérdeműnek. A szám a Sűrű címet viseli, amely szigorúan csak demó – vagyis nem a végleges szám – és egy szöveges videóként debütált a Lángolón (ezt fentebb találjátok). Egyébként ezzel a dallal mutatkozik be a csapat legújabb tagja, a basszusgitáron játszó Nedoluha György. A videót alább meg tudjátok nézni:

Tagok:
Budai Péter – ének
Perneczky András – gitár
Nedoluha György – basszusgitár
Karner Gábor – dob

A zenekar egyébként 1995-ben alakult, és a céljuk a rock/metál egy olyan progresszív megközelítése volt,  amelyben a magyar népzene használata a zenekar saját innovatív stílusát erősíti. Teljesek csak Budai Péter énekessel lettek 1997-ben – ő már az előző csapatában kísérletezett hasonló ötletekkel. Rá két évvel, 1999-ben jelent meg az Old c. demó, amelyben hallhatunk fúvós hangszereket is felcsendülni. 2002-ben jelent meg az első albumuk, Unusual címmel, amin furulyát és hegedűt is használtak, és elég nagy sikert aratott. 10 évvel később, 2012-ben jelent meg a második lemezük, amely az …is dead címet viseli. Ekkor mutatták be az első hivatalos videoklipet is, a Circle of Confusion címet viseli. A harmadik albumuk – amely a 3 címet viseli nemes egyszerűséggel – 2017-ben jelent meg, és erről az albumról több számhoz is tartozik videoklip. Ezek után kezdtek el dolgozni a negyedik albumukon, amelyről most már ismerjük az első számot.

A zenekar elérhetőségei:
http://aebsence.hu/
https://www.facebook.com/aebsence
https://www.youtube.com/user/aebsenceofficial
https://www.instagram.com/aebsence
https://aebsence.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/aebsence

Minket pedig friss hírekért itt tudtok még követni:
Facebook: Haverock Közösség
Instagram: @haverockkozosseg

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X