Több mint 1500 amerikai autó randevúzott Komáromban

Több mint 1500 amerikai autó randevúzott Komáromban

Forró hangulat, benzingőzt és gumifüstöt okádó V8-as tengerentúli nagy vasak, sziklákon, farönkökön át száguldó motorosok és rock and roll – több mint 1500 amerikai autó randevúzott a hétvégén a nagykorúvá érett, immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál”Európa minden szegletéből özönlöttek az amerikai autócsodák, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Hollandiából, Romániából, de volt, aki egyenesen Írországból, több mint 2000 kilométert autózva érkezett Komáromba.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál”

A Monostori erődöt elárasztották a meseszép Cadillacek, Lincolnok, fecskefarkú Chryslerek, Buickok, Ford Thunderbirdök,az izmos Mustangok, Camarok, Dodge Challengerek, Pontiacok, Jeepek, és Hummerek. A fesztivál különlegességeihez tartozott az 1928-as évjáratú Chrysler matuzsálem és a Büntető névre keresztelt versenyautó, amely beindítva igazi dobhártyaszaggató pillanatokat szerzett a közönségnek.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál”

Adrenalinból nem volt hiány, a gumifüst versenybe nevező driftelő, szikrát hányó izomautók benzingőzzel átitatott euforikus pillanatokat okoztak, a gumik eldurranását minden alkalommal nagy ovációval díjazta a nézősereg. A Low Rider autókban ülő lányok kezében lévő vizespoharakból minden csepp víz a pólókon landolt, aBig Footok pedig kíméletlenül agyontaposták és szétszaggatták a roncsautókat.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál enduro”

A négykerekű izgalmakat motoros verseny, Extrém Enduro Bajnokságés Freestyle Motocross bemutató követte. A King of the Fort elnevezésű verseny első alkalommal került megrendezésre a fesztiválon. A rövid, de technikás pálya több alkalommal is kifogott a versenyzőkön. Az erőd királya címért nagy harc folyt, végül az ötszörös szlovák bajnok, Thomas Hostinský ért be elsőként a célba ésvehette át a kézzel készített egyedi vándorkupát, amely egy 1974-es Chevrolet Corvette dugattyújából készült.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál enduro”

A motorbőgéshez és V8-as duruzsoláshoz esténként gitár, ének és dobszólamok vegyültek. Fellépett A Nyughatatlan, a Zorall, a Kiss Foreverband, a B’15 Truckabilly Trió. Az i-re a pontot aRednex tette fel, óriási bulit csináltak szombat este, a CottonEye Joe-ra az egész Monostori erőd táncra perdült.

Képtalálat a következőre: „18. amerikai autó fesztivál enduro”

Vasárnap délután eljött a búcsú pillanata, az amerikai autósok csomagtartójukat élményekkel megtöltve gördültek ki a Monostori erőd kapuján. Jövőre, veletek, ugyanitt!

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X