The Sick Unicorn – Unplugged

Most jelent meg a The Sick Unicorn új lemeze. Az együttes a 80’as, 90’-es évek rock ’n’ rolljának mintájára készíti számait, és ezen kor hangulatát idézi.

A lemez maga akusztikus, unplugged zenéket tartalmaz, amelyek az MTV Unplugged ikonikus műsorának szellemiségét tükrözik. A lemezen nyolc szám található, amelyek túlnyomó többsége régebbiek áthangszerelt, akusztikus változatai, de találhatunk rajta új dalokat is. A neve egyszerűen Unplugged lett, viszont ez azért igazán ütős, mert tükrözi a lemez témáját.

A banda énekese Shuey, akit színpadi karizmája, és a közel öt oktávos hangterjedelme tette az együttes frontemberévé. Aki a húrokat tépi az nem más, mint Big Rob, akit csak a riffek, szólók és a Sick Unicorn-hangzás agytrösztjeként szoktak emlegetni. Nem feledkezhetünk meg az együttes basszerosáról sem, aki nem más, mint Danny Kid. Az együttes nagyágyúja, a dobosuk pedig az Afgán nevet viseli.

Debütáló nagylemezüket, az Unleashed-et 2020 tavaszán adták ki a Hunnia Records segítségével, a koronavírus-válságra válaszul. A gyors, nagyrészt angol nyelvű dalok mellett már itt is kihallhatunk néhol akusztikus hangzást. Az új Unplugged lemez már így több ember számára fogyaszthatóbb, rádióbarátabb alkotás, amely minden embert bevezet a haragos dallamokba.

Ez már egy izgalmas, bluesos, swinges környezetbe helyezett zene volt, amihez szükségük volt a gazdagabb, teltebb hangzás érdekében egy második gitárosra is, aki a srácok egyik közeli barátjában Gulyás Dánielben személyesül meg.

A lemezről több dalhoz is készítettek live session videókat, amelyeket a tavasz folyamán tudunk majd megtekinteni.

Az együttesről írt korábbi cikkünket megtalálhatjátok itt.

Számaikat pedig platformok széles skáláján tudjátok meghallgatni itt.

Az együttest Facebookon és Instagramon is megtalálhatjátok.

https://www.facebook.com/sickunicornband/

https://www.instagram.com/thesickunicornband/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X