The Fifth Page a Haverockerek Tehetségkutatón!

 The Fifth Page, Szekszárdról. Szimfonikus metalt játszanak. 2016 nyarán alakultak, és most jött el az idő, hogy kijöjjenek a próbateremből. Az első 2 évük egy ütőképes koncertanyag összeállításával ment el, illetve egy olyan stabil formáció létrehozásával, ahol mindenki komolyan veszi a projectet, és senki sem hobbiként tekint rá. Jelenleg az első fellépéseiken bontogatják a szárnyaikat, közben pedig párhuzamosan dolgoznak az első EP-n, és a nagylemezünkön (a kettő közt nincs átfedés, mindkettőre külön dalok kerülnek).

A zenekar egy dobosból, 2 gitárosból, egy billentyűsből és egy basszgitárosból áll. A fő éneket a basszgitáros viszi, de a dobosunk kivételével mindenkinek vannak lead, vagy háttérénekei.

Kérdeztünk pár dolgot a csapattól, ami segíthet nektek is a döntésben, hogy továbbjuttatjátok-e őket a döntőbe! Ha tetszik, amit a zenekar csinál, nyomj egy Like-ot verseny videójukra:

Mikor alakult a zenekar?
2016 nyarán alakultunk, de a jelenlegi felállás 2018 augusztusában jött létre.

Mi a főbb stílus amit követtek?
Szimfonikus metal zenekar vagyunk, de zenénkben a melodic metal eszközeihez is szívesen nyúlunk. A feldolgozásaink vegyesen merítenek e 2 műfajból, de a saját dalok már elsősorban a szimfonikus irányt követik.

Kik a példaképetek?
A legnagyobb hatást egyértelműen a Nightwish gyakorolta ránk, tulajdonképpen nélkülük mi sem jövünk létre, többen az ő hatásukra ragadtunk hangszert még évekkel ezelőtt. Nagy hatással volt még ránk akkoriban a Sonata Arctica “The Days of Greys” albuma, a Kamelot, Sirenia, Epica, Delain és a Therion zenekarok, de a legnagyobb példakép mindig a Nightwish marad.

Mik a célok a jövőben?
Megalakulásunk óta a kitűzött célunk egy minőségi koncertműsor összeállítása volt egy kevés saját és több feldolgozott dallal. Ezt 2018 őszére sikerült megvalósítani. Jelenleg a legnagyobb energiánkat a debütáló EP-nkre koncentráljuk, amit az idei év első felében szeretnénk publikálni. Emellett párhuzamosan az első nagylemezünkön is dolgozunk folyamatosan.

Szerintetek miért pont nektek kell bekerülni a nyerő 3-ba?
Magyarországon kevesen választják a szimfonikus metal műfajt. Amatőr versenyeken főleg ritka. Emiatt érezzük, hogy tudunk valami újat mutatni, reméljük ez a közönségnek is elnyeri a tetszését.

Hol találkoztatok a Haverock tehetségkutatóval?
Egy zenészkereső csoportban láttuk meg a hirdetést még 2016-ban. Akkor még meglehetősen korai volt számunkra egy ilyen megméretés, de mostanra úgy érezzük, hogy megértünk a kihívásra.

Miért jelentkeztetek a versenyre?
Szeretnénk a szimfonikus metal műfaját több emberrel megkedveltetni Magyarországon, illetve szeretnénk a zenénket több emberhez eljuttatni.

Mit üzentek a közönségnek?
Találkozzunk minél többetekkel, és addig is hallgassatok jó zenét!

______________________________________________________________________

Verseny Támogatói:

Echo Recording Stúdió, Bass Pro hangszerbolt, Végállomás Klub

Szavazási határidő: Január 31.

Nyeremények:

I. hely: 3 Dalos Felvétel az Echo Recording Stúdio által.
II. hely: Fellépési lehetőség a Végállomás Klubban (Szombathely)
III. hely: Bemutatkozási lehetőség weboldalunkon, videó formában.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X