Tegnap váratlanul jött a hír: Meghalt Vida Ferenc, egy újabb legenda.

Szombathelyen biztosan sokan ismerték, és igazi legenda volt Vida Ferenc. Igen, ő volt a Lord zenekar egyik alapító tagja. Pont ezért feltételezzük, hogy az országban máshol is ismert a neve. Egy újabb legenda hagyott itt minket, rá emlékezünk.

Vida Ferenc (Fefe) 1949. Szeptemberében született, Jákon. Aktívan 1969 óta tevékenykedett a zenei életben, mint basszusgitáros. Első zenekara a vassurányi Red Fire volt, amit a Papp testvérekkel hozott létre (1969). 1972-ben aztán megalapította a máig is aktívan működő Lord zenekart. A csapatnak nyolc éves szünettel 2005-ig volt tisztes tagja. 2007-ben Kovács Fery közreműködésével alapították a Vida Rock Band -et. 2016-ban aztán Vida névvel új zenekart hozott létre. Pályafutása során több márka basszusgitárjait használta: eleinte Fender Jazz Bass és Fender Precision Bass hangszereken játszott, ezeket a Charvel basszusgitárjai majd végül a Modulus modellje váltotta.

Most pedig itt vagyunk, 2017-ben, mikor is Január 19.-én váratlanul itt hagyott bennünket, hogy örökké zenélhessen, ott fenn a nagyokkal.

Soha nem felejtjük el, gyászolunk, és gyászoljon minden rocker, hiszen ismét egy legenda hagyott minket magunkra.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X