Társadalomkritika a köbön: megjelent az Anna and the Barbies új klipje

Magyarország egyik legizgalmasabb rockzenekara egy társadalomkritikus klipet dobott piacra. A 18 karikás videó a ’Had’ lássam a kezeket’ című dalhoz készült, és egy modern társadalmi körképet mutat be.

Az Anna and the Barbies híres arról, hogy filter és körítés nélkül mutatja be a saját valóságát. A banda 2019-ben megjelenő Indián című nagylemeze  kilenc dalon keresztül vesézett ki olyan témákat, mint a párkapcsolati szerepek, illetve szex.

“Amikor felolvastam a szöveget, a komplett zenekar kiszállt mögülem. “Minek az obszcenitás? Van, amikor a nyers már túl nyers! Nem így ismernek minket… Azért egy nőnek nem kellene ilyeneket mondania!” – mesélte Anna a ’Had’ lássam a kezeket’ születésével kapcsolatban. “Végül mégis rávettem a tesómat (Pásztor Sámuel, a zenekar gitárosa), hogy a lemezleadás előtt egy nappal had’ vegyem fel a dalt. 12 órára bezártam magam a szobámba, majd hajnali fél háromkor elküldtem neki a kész számot. 2:40 kor felhívott, hogy “telitalálat, végre egy őszinte, erőlködésmentesen durva, ellenkezést nem tűrő dal!”

Az explicit számhoz készült klip egy snittben (!) mutat be egy modern társadalmi freakshow-t, a drogosok / mutogatós bácsik / álmessiások / tolvajok / szelfikirályok / szuperhősök mixét.

Apokaliptikus időkben hasznaveszett az etikett. A halálrarettent pszichét nem nyugtatja meg már a “füreliz”, ha fáj, üvölteni kell, ha bántanak, felemelni az öklöd. Nők is másztak már barikádokra, van, hogy egy szöveges molotov-koktél jobban célba talál, mint bármilyen analóg fegyver! Igen, én voltam, igen, felvettem a kesztyűt, igen, az őszintét, igen, a nyerset, igen, a fájót: ide lőjetek!!!

A ‘Had’ lássam a kezeket‘ az Anna and the Barbies április 18-ai nyárfakasztó koncertjén is elhangzik majd az Akvárium NagyHallban, az Indián nagylemez további nyolc számával együtt. Jegyek az alábbi linken kaphatók: http://bit.ly/39zH5F2 

https://www.facebook.com/annaandthebarbies

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X