Tankcsapda “Egy Tankcsapda koncert soha nem történik ’véletlenül’”

Haverock olvasók! Bár a Gencsi buli már elmúlt, nem felejtettük el a megígért Tankcsapda interjút!
Most itt a friss interjú, még meleg. Szó kerül a zenekarról, a koncertekről, és  az elmúlt Gencsi buliról. Reméljük sokatoknak tetszik, és mindenki talál egy számára érdekes témát a cikket olvasva! Nem szaporítjuk a szót, itt az interjú! Jó olvasást!
Sziasztok! Első körben azzal kezdeném, hogy milyen az új turné? Milyen hangulatban zajlanak a bulik? 
Nagyon intenzív, sok utazással és tényleg nagyon jó bulikkal! Szeretünk turnézni, új helyeket, embereket megismerni és számunkra új helyi söröket kóstolni, :o) szóval tényleg jó a hangulat!

Sok helyre ellátogattok idén Magyarországon kívül is! Ezek már tudjuk, hisz mondtátok klub koncertek! Kinti érdeklődés is van irántatok, vagy csak kint élő, vagy éppen oda elutazó magyarok járnak inkább a bulikra? 

A koncerteken jellemzően magyarok vannak, de az is igaz, hogy minél többször megyünk adott egy országba, annál inkább érezhető, hogy nem magyar ajkúak is kezdenek jönni a bulikra. Persze ezzel együtt a közönség döntő többsége ott élő, ott dolgozó vagy tanuló magyar.

Sok koncert van már mögöttetek a turné során, ebben az évben! Milyen a közönség reakciója a bulikon az új dalokra? 

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nagyon jó! Sőt! Van egy-két olyan dal a legutóbbi lemezről – például a Köpök rátok a Sallallalla vagy a Lélekhangokból – amikről már most lehet tudni, hogy ugyan olyan szerves részei lesznek évek múlva is a ’csapda koncerteknek mint a tíz vagy húsz évvel ezelőtti ’klasszikusaink’. Szeretünk mindig előre nézni és nem válni nosztalgia bandává és ennek elengedhetetlen feltétele, hogy időről időre friss dalokkal és lemezekkel jelentkezzünk és szerencsére a közönségünk túlnyomó része értékeli is ezt a törekvésünket!

Május 23. Gencsapáti! Már jártatok itt egyszer a Pünkösdi fesztiválon (sajnos akkor is , és most is elég rossz idő volt). Volt köze a mostani Gencsapáti turné állomásnak ahhoz, hogy már jártatok itt? Vagy csak véletlenül került be a koncert sorozatba? 

Egy Tankcsapda koncert soha nem történik ’véletlenül’ :o) de a kérdésedre válaszolva: a fesztivál szervezői ismét megkerestek minket és mivel az első alkalommal is jól éreztük magunkat ezen a bulin, örömmel mondtunk igent a felkérésre. A két évvel ezelőtti sem volt rossz, de az idei még annál is jobb hangulatban telt!

Nem féltetek attól, hogy elmarad a Gencsi buli? 

Bár volt egy kis para az időjárással – eső…. – és a koncert reggelén még nem is volt egészen biztos, hogy este meg lehet-e csinálni a bulit, de a szervezőknek és a kegyesebbé váló időjárásnak hála, estére minden és mindenki a helyére került!
Igaz egyre kevesebben, de sajnos még páran most is lelkesen híresztelik az eladtátok magatokat témát! Mivel sikerült elérnetek, hogy kevesebben vádolnak titeket ezzel? Vagy ez csak az idő műve hogy egy idő után meg unták? 
Ez már egy annyira lerágott csont, hogy nem nagyon lehet erre mit mondani. A közönségünk döntő többsége érti, tiszteli és szereti azt az utat amin járunk, aki meg ’eladtátokmagatokat’-ozni akar, hát tegye… Eddig sem voltak sokan, de az idő múlásával egyre kevesebb és egyre halkabb az ilyen hang… A legtöbben soha nem is foglalkoztak ezzel a hülyeséggel mert látták, látják, hogy a produkció, a dalok,a lemezek, a klipek, a színpadkép, a hangzás stb… minőségi, sőt reményeink és igyekezetünk szerint egyre jobb lesz és megértették, hogy ehhez bizony pénz kell, nem is kevés. Aki meg ezt nem tudja, vagy nem akarja megérteni az duzzogjon otthon magában, vagy hallgasson mást, menjen más bandák bulijaira, van még egy csomó zenekar a ’csapdán kívül…

Az idei évben is várhatunk tőletek valami újat? Mert hát megszoktuk/megszoktam hogy mindig új ötletekkel álltok elő! 
Ez az év – úgy értem az egész év – a turnézásról szól ezért ebben az évben új dal vagy lemez biztosan nem lesz DE így sem marad senki Tank-cucc nélkül, hiszen az iskolakezdés után nem sokkal jelenik meg a tavalyi, 25 éves jubileumi Debrecen – Főnix csarnok koncert teljes egészében egy nagyon komoly csomag formájában: négy korong, két DVD és két CD egybecsomagolva, hogy nézni és hallgatni is lehessen a teljes bulit!

Mit üzentek a Gencsapáti, Szombathely, és környéken élő rockereknek? Ti hogy éreztétek ezt a bulit? 

Ahogy már volt róla szó, nagyon élveztük és mindig szívesen jövünk Vas megyébe akár a megyeszékhelyre akár kisebb településekre! Találkozunk még, ez biztos!
  Köszönjük a válaszokat! További sikereket kívánunk zenekarnak!
Szombathely, Gencsapáti vissza vár!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X