SCHC -feszt

Sziasztok olvasók! 

Mint minden nap, ma is itt vagyunk egy újabb cikkel ami a Fatal Error Zenekarral készített interjút foglalja magába. Pontosabban a válaszokat Rónai Dávid (gitár, vokál) adta.
A zenekar egyébként a Facebook infók szerint 2009-ben indított Budapesten. Jó pár koncertet hagytak már maguk mögött, viszont előttük is van még nagyon sok buli. Nincs megállás. A zenekar egyébként már több nagyobb zenekarral is színpadra állt, például: Depresszió, Supernem, Road, Subscribe,  vagy az Alvin és a Mókusok. Jelent voltak még például a VOLT fesztiválon, vagy a Rockmaratonon is. Eddig három kislemezük jelent meg, és most előálltak egy újabb lemezzel amit ITT hallgathattok. A csapat több elismerést is bezsebelt:

– Dobbantó tehetségkutató 2014, Szarvas – I. hely
– Roxiget tehetségkutató 2014 – I.hely
– Cseh Tamás program győztes pályázat
– I love Suzuki klipverseny győztes
– Éter tehetségkutató 2014, Eger – legtöbb díj (5 db)

És most ilyen hosszú infó után lássuk Rónai Dávid válaszait:
Milyen az új lemez? kinek mi a véleménye róla?

– A Bérlet az életre című bemutatkozó nagylemezünkre gyakorlatilag sikerült összeszednünk a zenekar elmúlt három évének összes olyan számát, ami úgy gondoljuk, egy színes, átfogó képet ad a Fatal Error munkásságáról. Tíz szám található rajta, ebből ötöt már korábbi EP-ken megjelentettünk ugyan, de az egységes hangzás érdekében ezeket újravettük, meg amúgy is kicsit finomítottunk ezeknek a nótáknak a hangszerelésén, kicsit érettebb fejjel kezdtünk neki, mint anno. A másik öt szám pedig az utóbbi másfél év termése, ebből két számunk már egy videó klip, valamint egy szöveg videó formájában megjelent. Nekünk nagyon a szívünkhöz nőtt az anyag, elég rendesen megszenvedtünk vele, de így jó néhány hónapnyi munka után a zenekar és a zenekari stáb tagjai is egységesen rábólintottak a lemezre, mindenki imádja!

Mit gondoltok tetszeni fog a közönségnek is? 

Nem féltek hogy esetleg nem lesz olyan érdeklődése mint amit vártok?
– Hát igazából a tíz dalból hetet már ismerhet a közönség, ebből az egyiket (Kis gitáros) eleve azért vettük újra, mert láttuk, hogy mennyire zabálják élőben, ha nagy ritkán elővesszük. A maradék hármat pedig amióta megírtuk, gyakorlatilag azóta nyomjuk élőben, szóval akkora nagy meglepetést az úgymond keménymagnak nem okozhatunk. Most jelenleg éppen minden eddiginél nagyobb promócióval készülünk, tehát remélhetőleg jóval több emberhez el fog jutni, mint eddig bármelyik anyagunk. Mi bízunk benne, hogy a hallgatóságnak is legalább annyira be fog jönni az ügy, mint nekünk, nyilvánvalóan most is lesznek majd „építő jellegű” kritikák a youtube videóink alatt (értsd: „hát ez egy ***@@”), meg lehet, hogy nem ezen az albumon lesz a „Mennyország Touristunk”, de emiatt egyáltalán nem izgulunk, minden benne van a pakliban.

Készültök egy klippel is! arról mit lehet tudni?

– Sőt, ha minden terv szerint megy, hárommal is! Ezekből konkrétan most egy videó forgott le eddig a Nem leszek kutyája című számunkhoz, ami ugyan egy hároméves dalunk, viszont elég sokszor szembesültünk azzal, és sokszor vissza is hallottuk, hogy ez a szám lehet akár egyik potenciális védjegyünk. Egyszerű, szellős, letisztult, de odapörkölős, könnyen megjegyezhető refrénnel, evidens volt, hogy kell rá videó klip. A klip egyébként egy nyeremény volt, köszönhetően a tavalyi Roxiget nevű tehetségkutatón elért első helyezésünkért. A HSC Stábiskolával dolgozhattunk, 2 kitűnő forgatási napunk volt, mivel a csapat teljesen szabad kezet kapott a forgatókönyvet tekintve, még mi magunk is kíváncsian várjuk a végeredményt, de van egy nagyon erős sejtésünk, hogy kenyérre leszünk kenve.

Várjátok már a koncerteket? mennyire készültök a bulikra? 

– Szokásosan nagyon rá vagyunk már pörögve, a lemezmegjelenés miatt meg aztán pláne. A törzsközönségünk nem fogja végre forgatni a szemeit az új számok hallatán, aki pedig esetleg először lát minket, és tetszik neki, és érdeklődne, annak végre nem a „hááát, mindjárt kijön a lemez” kezdetű kínos mondattal válaszolunk, hanem konkrétan a kezébe tudjuk adni a CD-t. Próbákat mostanában sajnos nehéz egyeztetni, mivel hatan összesen három egymástól kicsit sem közel eső városban lakunk, viszont a jelenlegi koncertműsorunkat (aminek a gerincét értelemszerűen a lemezanyag teszi ki) nagyjából tavaly év vége óta játsszuk, gyakorlatilag a koncertekkel tartjuk magunkat formában.

Mit üzentek a rajongóknak? 

– A mozgólépcsőn MINDIG a jobb oldalra álljatok, és az esetenként hirtelen fékező járművön mindig fogódzkodjatok! Egyébként ha még az album is érdekel, akkor április 14-től a youtube csatornánkon találkozhat vele, valamint a Spotify-on és az iTunes-on, és az ehhez hasonló netes felületeken, akit meg még annál is jobban érdekel, az április 6-tól a Deezer-en előre meghallgathatja. Ha még arra is kíváncsi az illető, hogyan szoktunk a színpadon páros lábbal taposni a hangszereinken az utolsó számunk utáni tus alatt, az figyelje bátran a facebook oldalunkat, ahol zenével, pofátlanul édes kiskutyás képekkel, valamint koncertdátumokkal árasztjuk el a kedvelőinket!

Instagram

Köszönöm szépen a válaszokat! További sok sikert kívánok!
Haverock közösség

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X