Szívemen a JEL, amit a Phoenix RT. Rajzolt!

November 5. -én tárta szemünk elé a Phoenix Rt zenekar a jelet, ami a szívünkön van, és meghallgatható youtube-on, illetve megtekinthető videó formában! A csapat nagyon lelkes, hozzák a maximumot, ezért megkerestük Tomit, a zenekar frontemberét, aki válaszolt pár kérdésünkre:

Láttunk már titeket élőben, a youtube-on, hatalmas lendülettel toljátok a Rock ‘n’ Rollt. Most pedig itt egy újabb nóta a Szívemen a jel! Miről is szól a dal? 😀

A dal mondanivalója igazából annyi,  hogy x évvel ezelőtt, mikor megláttuk a napvilágot egy hatalmas jelet kaptunk szívünkre, és ez a jel az évek múlásával egyre erősödik. Ez nem más mint a zene szeretete. Mindhárman gyerekkorunk óta benne vagyunk ebben az őrületben, emlékszem 8-9 évesen azt játszottuk az unokatesókkal a pincében, hogy egy zenekar vagyunk, és éppen fellépésünk van, festékes dobozokból raktuk össze a dobot…stb!

Viszont úgy, ahogy nekünk a zene, és a rocknroll, minden embernek megvan a saját „örök szerelme”, amit a sírba is magával visz. Van akinek a foci, van akinek a főzés, motorozás, tetoválás. Szerencsések azok az emberek, akiknek ez a hobbi oda növi ki magát, hogy a munkája is legyen egyben.

Van köze a Pokolgép –  Testemen a Jel dalhoz? Mert nekem valamiért az jutott eszembe hirtelen a címről 😀

Nincs  😀 ! Bár így belegondolva igen, a mondanivalója hasonló.

Több szereplő is látható a videóban. Elmondanátok kik ők, és miért szerepelnek a klipben?
(ha esetleg valaki nem tudná) 😀

Mint ahogy említettem az előbb is, az emberek többségének van olyan szenvedélye, amiért él- hal, célokat tűz ki maga elé, és minden erejével azon van, hogy ezeket elérje. Van, hogy lassú a folyamat, de hiszem, hogy aki kitartó, és tesz is érte az eléri ezeket a kitűzött célokat.

Mikor elkészült a dal átküldtem a klip rendezőjének Biró Máténak, aki egyből hívott.

Érdekes, szinte megegyezett az elképzelésünk a klip forgatókönyve kapcsán. El is kezdtük keresni hozzá a szereplőket, végül egy szép díszes társaság gyűlt össze. Teljesen különböző személyek, mégis van egy közös pont az életükben – méghozzá a szenvedély, az elkötelezettség  a „munkájuk“ iránt.

Szereplők :
Sebő Kriszti,  Horváth Laci /Tattoo Studio by Ladislav Horváth/,  Derzsi Gergely,  Vida Kristopher/DAC/,  Vida Máté /DAC/,  Juhos Lajos,  Balogh Tibi,  Polaček Laci, Untermayer Andi, Kozma Pityu, Tatai Robi, Tichý Flórián, Nagy Dani,  Vido Dyus,  Miki a királypiton,  Viki a madárpók,  Menző Rebeka és Vizvári Csilla.

Most jelent meg, de már “900” feletti megtekintésnél járunk, és nagyon sok dicséretnél. Hogy érint titeket a jó, vagy akár a rossz véleményezés, egy-egy dal alatt?

Egy nap alatt 7000 fölé kúszott a megtekintés. Ezt álmainkban sem gondoltuk volna 😀 ! Eddig ha egy nap alatt elértük a 2000 -es nézettséget egy-egy klipnél már pezsgőt bontottunk.

Ez alatt az egy nap alatt szinte csak pozitív visszajelzés érkezett. Persze legfontosabb a közönség véleménye, de most szép számban írtak, hívtak zenész ismerősök is, és gratuláltak a dalhoz-kliphez.

Örülünk nagyon ennek a fogadtatásnak, és amint sikerül a technikai hibát elhárítani megindul az új lemez előrendelése is.

Hogy zajlott a forgatás? Voltak nehéz pillanatok, vagy simán ment minden?

18 szereplő, 6 helyszín, 5 nap forgatás – dióhéjban valahogy így készült a klip.

Első körben egy hatalmas hangárban forgattunk Nagymegyeren. Aztán jöttek sorban a szereplők, persze, út közben mindig eszünkbe jutott valaki Mátéval, a klip rendezőjével,  hogy „áá de jó lenne még ő is…” 😀 ! Viszont ha mindenkit, aki megfordult a fejünkbe felkértünk volna egy egész estés filmünk lenne most 😀

Egyébként simán ment, sőt ahhoz képest, hogy ennyi szereplő tűnik fel a klipben, a forgatási időpontokat is ügyesen össze tudtuk egyeztetni.

Hogy íródott a dal? Leültetek, és összedobtátok, vagy van valami sztori is a dologban?

10 dalt terveztünk a lemezre, ehhez képest a zenekar történetében először több dallal, dalvázlattal érkeztünk a stúdióba, egészen pontosan 13-14-el.

Ebből 9-et fel is demóztunk egyből, viszont a 10. valahogy nem volt a maradék dalvázlatok között.

Volt pár hét  szünetünk a következő felvételek előtt, így fő feladatunk az lett, hogy megírjuk azt a bizonyos 10-es dalt.

Végül kettő is született az egyik a Titkok vagyunk címet kapta, a másik pedig a Szívemen a jel kezdetleges félkész verziója volt. Szavaztunk a bandán belül, és a Titkok vagyunk került ki győztesként.

Viszont csak-csak megmutattuk a Szívemen a jel vázlatát is a lemez producerének Varga Zolinak, aki kapásból azt mondta, hogy egy ilyen „slágergyanús” dalnak a lemezen a helye.

Az aznapi felvételek után, házi feladatunk az volt, hogy reggelig fejezzük be a Szívemen a jel zenéjét, és szövegét. Vacsora, pálinka, és nekiugrottunk. Éjjel fél 3-kor befejeztük a dalt :D!

Így került a cd-re a tervezett 10 helyett 11 track.

Hogyan tovább? Lesznek-e még klipek, dalok? Mikor lesz album?

December 7-én jelenik meg az album az EDGE RECORDS gondozásában.

A napokban elindul az előrendelés, amely december 2-ig tart majd. Három csomag közül tudnak választani, akik az előrendelés mellett döntenek. Minden infó ezzel kapcsolatban a facebook oldalunkon, az előrendelés pedig a banda honlapján a www.phoenixrt.eu cimen érhető el.

Terveink szerint még a lemezmegjelenés előtt napvilágot lát egy újabb klip, amelyet  lemez címadó dalához forgatunk.

Mik a terveitek még ebben az évben? Lesz esetleg év végén valami mindent elsöprő buli?

Zajlik az INDIGO TOUR, közös turnénk  a Burnout, és Nova Prospect zenekarokkal.

Koncertezünk még Kaposváron, Miskolcon, Győrben, Szombathelyen, Szegeden, Budapesten, és december 22-én pedig mindenkit sok szeretettel várunk a csallóközcsütörtöki kultúrházba, ahol egy igazi látványos nagy koncerttel zárjuk az évet, és mutatjuk be a MI KELL TÖBB?! lemezt.

Nagyon köszönjük a válaszokat! További sok sikert kívánunk!

________________________________________________________

Játsz, és nyerj:


 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X