Szerintem – új klippel jelentkezett a Road zenekar!

Augusztus 7.-én jelent meg a Road zenekar legújabb klipje, Szerintem címmel, ami a tavaly megjelent Senki kedvéért nem fékezünk c. albumon található. A zenekar nem kicsit szokatlan kisfilmet forgatott a számhoz – ami egyébként is rendhagyó darab a zenekar életében. Alább meg tudjátok nézni:

Molnár Máté, a zenekar énekes-basszusgitárosa így nyilatkozott a számról:
“Már magának a dalnak a megszületése is egy tőlünk szokatlan történet. Goya hozta a kezdő témát, ami egy próbatermi jammelgetés során bukkant fel nála, és mivel mindenkit megfogott ez, felmerült az ötlet, hogy lehetne egy klasszikus értelemben vett lassú dalt is írni a lemezre, valamit hozzunk ki ebből. Nekem már amúgy is régi vágyam volt egy nem hétköznapi ritmikájú – nevezhetjük akár hektikusnak is – szerkezetű, szóismétléseket is tartalmazó szövegkörnyezet megírása, így a kettő elég hamar megtalálta egymást. Kialakult egy dalkezdemény, aztán a stúdiófelvételek során teljesen kikristályosodott, meg letisztult a mit és hogyan kérdése, szépen összeállt ez az egész egy dallá. Aztán még jött az, hogy legyen benne zongora, amit Cséry Zoli barátunk hozott, Varga Zoli pedig további billentyűs témakkal színezte meg, majd Goya még vonós hangszereket álmodott bele… nyilván nem ő fogta meg a brácsát vagy a nagybőgőt, de a digitális technikát kihasználva billentyűn feljátszotta ezeket is, végül még az az ötlet is felvetődött, hogy a dal elején és végén felcsendülő ‘angyali’ vokált a lányom prezentálja Pákai Petrával kiegészülve.”

A klipforgatásról pedig így beszélt:
“Egy korábbi zenés-táncos előadás kapcsán ajánlották nekem a GG Tánc Eger nevű csoportot, mivel azt beszéltük meg a többiekkel, hogy táncosok is szerepelhetnének a klipben, mert egy színházban vagy valami nagy térben forgatnánk, ahol az ő előadásuk is ki tudna bontakozni. És ahol esetleg mi is meg tudunk jelenni, igaz, kicsit visszafogottabb formában, tehát most nem a megőrülés meg a fejhajigálás lenne a dinamika központi kifejezőeszköze… (nevet) És ahogy ezt felvázoltuk Ádámnak, ő azonnal teljesen ráérzett erre a hangulatra. Közös ötlet alapján szándékosan húztuk fekete-fehérre a klipet, hogy kicsit művészi legyen a képi világ, mert szerintünk ez a megjelenés sokkal jobban alátámasztja a dal mondandóját, mint egy színes videó, valamint a milliőhöz is jobban illik. És abszolút azt érezzük, hogy nagyon jól sikerült a megvalósítás, kiválóan harmonizál együtt a képi világ és a zene. A koreográfiát Topolánszky Tamásharangozó-díjas érdemes művész készítette, és az egész 6 perces dal jó néhányszor végig lett táncolva a forgatás során, hiszen több kameraállásból, különböző optikákkal is fel lettek véve a jelenetek, úgyhogy Jankának és Attilának egy fárasztó, izzasztó napot sikerült ‘intéztünk’, pedig ők aztán tényleg formában vannak.” (nevet)

A nyáron még el tudjátok őket csípni egy-egy koncerten, ahol hallhatjátok a számokat élőben:
08.20. Budapest – Műegyetem Rakpart / Road Movie Live
08.24. Szeged – SZÍN Fesztivál 2022
08.26. Hajdúnánás – XIV. Moto-Rock Weekend
08.27. Alsóörs – Tábor Fesztivál 2022

A zenekart itt tudjátok követni, és itt találtok meg minden fontos információt is:
Facebook: Road zenekar
Instagram: @roadzenekar
YouTube: roadmusicvideo
Tiktok: @roadzenekar
Weboldal: road.hu

Minket pedig friss hírekért itt tudtok követni:
Facebook: Haverock Közösség
Instagram: @haverockkozosseg

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X