Sunset: Önfogságban

Hello Világ!

Sunset: Önfogságban – április 4-én debütált a négydalos EP negyedik klipje

SUNSET_INSZOMNIA_SINGLE_FRONT_01_2400X2400

2015. június 24-én jelent meg a Sunset zenekar második EP-je, “Szívroham” címmel azEDGE Records /  Hammer Music gondozásában, melyen a három saját dal mellett egyOneRepublic feldolgozás is hallható. A kiadvány érdekessége, hogy mindegyik felvételhez készült klip, illetve mindegyik elérhető önálló single változatban is a digitális platformokon.

SUNSET_ONFOGSAGBAN_SINGLE_FRONT_01_2400X2400

A négydalos anyag negyedik videóklipje 2016. április 4-én érkezett, az “Önfogságban”dalhoz, mely a megszokott dallamos Sunset számoktól kicsit eltérő, keményebb darab. A felvétel igazi pikantériáját azonban az adja, hogy a zenekar két énekese mellett további hat vendégénekes hallható benne, köztük két egykori Sunset énekes is. Sorrendben: Tóth Gergő(Blind Myself), Kerecsen László (New Friend Request, ex-Sunset), Siklósi Örs (AWS, Ersch, Dereng, ex-Sunset), Veres Gábor (Watch My Dying), Köhler Ágnes (Inseason) és Kókai Barnabás (The Southern Oracle).

Hámori Dávid dobos a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:

A
“Szívroham”, mely a gyakorlatban az újjáalakult Sunset zenekar bemutatkozó EP-je, zeneileg maradt modern metal, mely vegyíti a kemény és dallamos témákat. A szövegvilágát tekintve pedig olyan általános problémákat feszeget, mint a média befolyása a fogyasztói társadalomra; a rohanó világ által kiváltott stressz hatása az egészségünkre; vagy a megfelelési kényszer, ami elé nap mint nap állítva vagyunk.

A
“Szívroham” kislemezünk harmadik, egyben utolsó dala az “Önfogságban” címet kapta. Zeneileg és szövegileg is súlyosabb a korábban megjelent daloknál. Az önfogság egy belső izzasztó kamra szimbolikája, amit az évek során lerakódott negatív érzelmi blokkok feloldására használtam és használom. József Attila “Reménytelenül” című műve pedig kiválóan egészítette ki ennek állapotnak a bemutatását.

SUNSET_ONFOGSAGBAN_PROMO_01_01_2400X1150

A dalban rengeteg vendégénekes hallható. Fontos volt számunkra, hogy olyan arcok is kieresszék hangjukat a dalban, akiket tisztelünk és otthonosan mozognak ebben a stílusban. Páratlanul szerencsések vagyunk, hogy minden közreműködő azonnal igent mondott!


Ezúton is köszönet
Tóth Gergőnek a Blind Myself-ből, Veres Gábornak a Watch My Dying-ból, Kókai Barnabásnak a The Southern Oracle-ből, a korábbi énekeseinknek,Kerecsen Lászlónak és Siklósi Örsnek, valamint Köhler Ágnesnek!

Április 23-án a Dürer Kertben újra színpadot fogunk bontani az Insane lemezbemutató koncertjén! Érdemes eljönni, hiszen az év második felében érkező lemezünk elkészültéig csupán néhány koncertet fogunk adni. “

Esemény ITT!

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X