Smoking Frog interjú, és az új dal!

Smoking Frog zenekar, nem olyan rég indult Szombathelyen. Túl vannak már pár bulin, tapasztaltak, és most hoztak nekünk, egy kis pörgős Rock ‘n Rollt! Hallgassátok, és olvassátok:

Nem olyan régi még a csapatotok, mégis hatalmas dolgokat értek el folyamatosan. Mi a sikeretek titka?

Először is hadd köszönjük meg az elismerő szavakat, nagyon jól esik. 🙂 Úgy gondoljuk, hogy a közöttünk meglévő összhang, valamint akarás és tudatosság amik segítenek minket. Az összhangot egy pici sztorival kiemelnénk. A minap – miközben gőzerővel készülünk a november 17-i koncertünkre ahol az 5 éves Red Rockets zenekar vendégei leszünk – próbán két dal közötti poén jammelés eredménye az lett, hogy gyakorlatilag elkészült egy leendő új dalunk alapja, amit kis túlzással úgy kezdtünk el játszani, mintha már egy ideje dolgoznánk rajta.

Volt már több tag csere is a zenekaron belül. Mennyire volt ez a csere szükséges, mennyivel lett most jobb a zenekar?

Összesen kettő tagcsere történt az elmúlt közel egy évben. Az egyik amikor első énekesünk Németh László Péter, a Mokka Tribute Band énekese, el kellett, hogy hagyja a zenekart, ugyanis gyönyörű családja, a munka, és a Mokka mellett egyszerűen nem maradt ideje arra is, hogy a csapatot mint frontember tudja képviselni, és az Ő utódaként érkezett hozzánk Gerencsér Péter Süni, aki hatalmas figura, és szerintünk eszméletlen ahogy énekel, és abszolút passzol a hangja a zenéhez, személyisége pedig a csapathoz. Másrészről viszont Laci mégis csak képviseli a zenekart, a csapat tagja maradt, ugyanis Ő az aki megálmodja a dalszövegeket, és fantasztikus amiket leír.

A másik csere korábbi dobosunkat Gábor Péter PG-t érintette. Sajnos az idő nagy, úr és neki sem jutott belőle annyi, hogy teljes erőbedobással tudja tolni velünk a rock n’ rollt. Ez a történet ugyanakkor egy óriási mázlival párosult, az a tipikus jó időben, jó helyen kategória. A sok zenekari beszélgetés után megkérdeztük a Kecskés Tamást (“Mi baj lehet?” alapon), aki a Vadvágányban ütötte már egy ideje a bőröket, hogy van-e ideje, kedve beszállni, de legalább a novemberi bulit megcsinálni, mert akkor úgy nézett ki még, hogy szarban vagyunk. 😀

A szerencse a történetben számunkra, hogy Tomi elárulta, a Vadvágánnyal nem folytatja tovább (az idei lekötött bulikat leszámítva) így szívesen beszáll hozzánk. Nem igazán lehet leírni azt az örömöt, amit akkor éreztünk, szóval meg sem próbáljuk. Egy szó, mint száz kurva jól alakult ez a dolog, és amit leművel a dobok mögött az valami brutális.

(Ugyanitt törött dobverő eladó télre tűzifának. Utánpótlás folyamatos, 2-3 db/próba. 😀 😀 :-D)

Jött még egy ufó a zenekarba Ádi mellé. 😀

Szárnyalásotok eredményeként megjelent egy lyrics videótok a youtube-on. Igazi Rock ’n’ Roll hangulatú dal. Miért ezt a nótát hoztátok most a nagyközönség elé?

Ez az életünk. Ez elmond mindent. 🙂

Számotokra miről szól a dal? Ti is így élitek meg a Rock ’n’ Rollt?

Egyikünk sem az az otthon ülős, hétvégén sorozat/film nézős típus. Szeretünk eljárni, jól érezni magunk, és bizony (ez a meglepődés helye) az alkohol is megjelenik a társaságunkban, amiből aztán alakultak vicces sztorik, élmények amik aztán még inkább összekovácsolják a csapatot. Viszont nem az alkohol a lényeg, az csak a vicces sztorik egyik elősegítője, hanem inkább a szabadság, hogy azt csináljuk amit akarunk, jól érezzük magunkat, és azt akarjuk, hogy ha eljön valaki egy koncertünkre, akkor Ő is érezze jól magát, és legalább arra az időre szarjon bele minden faszságba, és igenis érezze jól magát, engedje ki a gőzt, lazítson.

Merre tovább? Mik a tervek a jövőben?

Visszautalva a november 17-i koncertre, ami a Végállomás Klubban kerül megrendezésre, a lemezbemutató koncertünket fogjuk megtartani, ahol a teljes első lemezünk dalait el fogjuk játszani, és ezen felül is még lesz meglepetés, amit csak azok tudnak meg akik eljönnek. Jöhet a kérdés azonban, hogy milyen lemez, hiszen nincs is. 🙂 Nos, november első hetében (pontos dátum hamarosan) ez a dolog megváltozik, ugyanis a közönség elé tárjuk első évünk termését egy tíz dalos album formájában, aminek a címe az lesz, hogy Ősrobbanás, és a Tecsőn (Youtube) nem rég megjelent Rock n’ Roll című dalunk egyfajta előfutárnak is tekinthető. Két féle formátumban lesz jelen a nagyvilágban. Az egyik a mára lassan klasszikusnak mondható CD formájában, mert igenis van, aki a mai napig veszi, és hallgatja ezen a formátumon a zenéket, a másik viszont válaszol a modern világunk hívószavára, ugyanis a különböző online stream és digitális zeneáruházakban elérhető lesz a cucc. Néhány példa a teljesség igénye nélkül, Spotify, Deezer, iTunes és még sok más helyen is. Ezekről természetesen a zenekar facebook oldalán folyamatosan dobni fogjuk ki az infókat, szóval ha követed, tetszikeled ott a zenekart, nem maradsz le semmiről.

Koncertek terén vannak még komoly terveink, de arról egyenlőre nem akarunk beszélni, csak ha már olyan biztosan tudjuk, mint a halál.

Hirdess nálunk cikkeink között, alatt, vagy bárhol felületünkön!

Mit üzentek az olvasóknak?

Köszönjük a lehetőséget Ádámnak, a Haverock Közösség atyjának és mindenkivel szeretnénk találkozni november 17-én aki ezeket sorokat olvassa, sőt a barátaitokkal is, szóval jöjjetek sokan és mindenki hozzon magával annyi ember amennyit csak bír. Ott találkozunk. 😉

Brekk n’ Roll

Ez volt a reklám helye, köszönjük a válaszokat. 😀 További sikereket kívánunk, és hát persze ha kész a lemez bemutatjuk itt a felületünkön.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X