ROOM5!!! “A legszebb része ennek az egésznek az, ha úgy jöhetünk le a színpadról,hogy érezzük, jó amit csinálunk.”

Kedves olvasó(k)!!!
Itt egy interjú a Room5 zenekar két tagjával Zsókával (ének, gitár), és Patrikkal (szóló gitár, vokál)

Kattints a képre a teljes mérethez!
A Room5-ről érdemes tudni, hogy egy feltörekvő zenekar, igyekeznek minél többet nyújtani, és minél többet elérni a zenekari életben. Szerintünk mindenkinek érdemes elolvasni ezt az interjút, hisz pár dolgot megtudhattok a zenekarról, és lehet hogy aki eddig nem ismerte vagy nem szerette most megkedveli. Szóval interjú! OLVASSÁTOK!
Kattints a képre a teljes mérethez!
Sziasztok! Mit lehet tudni röviden a zenekarról?

Patrik:2014 októberében alakultunk. Az 5-ös számú próbateremben próbálunk, innen ered a zenekar neve angolos formában. Tagok: Kercza Márk dob, Kapustka Csaba: basszusgitár, Polgár Patrik: szólógitár, Kóbor Zsóka: ének/ akusztikus gitár.

Zsóka: Mindannyian hosszabb rövidebb ideje zenélgettünk,jómagam akusztikus gitárral léptem fel kisebb nagyobb helyi rendezvényeken. Csabinak és Márknak szombathelyi, Patriknak és nekem pedig szentgotthárdi kötődésünk van. Úgy gondolom hogy a stílus behatárolása is nehézkes,hiszen fiatal bandaként még jobban össze kellene kovácsolódnunk,de természetesen ez is csak idő kérdése.
Milyennek kell elképzelni egy Room5 koncertet?

Patrik:Koncertezés szempontjából szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Decemberben kaptunk egy remek lehetőséget, Szentgotthárdon a Karthago zenekar egyik előzenekaraként álltunk színpadra legelőször. Januárba Szombathelyen a Végállomás Klubba kaptunk meghívást ezt követte két előzenekaroskodás februárban a Honeybeast zenekar előtt. Márciusban Balatonbogláron vettünk részt egy tehetségkutató versenyen ahol sikerült szép eredményt elérnünk. Márciustól egészen május végéig minden héten koncertezünk. Kezdő zenekarként, fél éves múlttal erre büszkék vagyunk.

Zsóka: Szerencsére fiatal zenekarként számos rendezvényen tudtuk megmutatni magunkat. Ezek közül külön öröm volt a zenekar számára,hogy februárban Szombathelyen és Szentgotthárdon fel tudtunk lépni a Honeybeast előzenekaraként. Azt hiszem hogy minden egyes fellépéssel fejlődünk és egyre biztosabbak vagyunk a színpadon.Úgy gondolom,életünk egyik fontos részévé váltak a koncertek és reméljük,hogy rengeteg lehetőség fog elénk tárulni a jövőben,hiszen nagyon élvezzük a zenélés minden pillanatát

Kattints a képre a teljes mérethez!
Hogy látjátok befogadó a közönség,  van érdeklődés?

Patrik:Kezdő zenekarként soha nem egyszerű kialakítani a rajongótábort. Nem számíthat arra senki, hogy ha majd az ember csinál egy bandát akkor 1000 ember fog ott tombolni a koncerteken. Szerencsére eddig nagyon jól sikerült bulikon vagyunk túl, sok érdeklődő volt a koncertjeinken, és folyamatosan pozitív visszajelzéseket kaptunk a közönségtől illetve a szervezőktől egyaránt.

Zsóka: Annak ellenére,hogy nem vagyunk ismert zenekar,a közönség egész jól befogad minket. Azt viszont már tapasztaltuk,hogy az emberek mindenhol máshogy fogadják a bandánkat,hiszen míg az egyik helyen rá kell bírni őket a tapsra,addig más koncerteken saját maguk kezdenek el bíztatni minket. Természetesen a célunk az,hogy minél több helyre jusson el a zenénk és az,hogy a közönség izgalommal várja a koncertjeinket.
Ha már visszajelzések! Milyen véleményt kaptok az emberektől?

Patrik:Eddig minden buli után odajöttek hozzánk új arcok gratulálni, illetve a szervezőktől is jó visszajelzéseket kaptunk. Koncert közben szoktuk figyelni az arcokat, a reakciókat. Csak pozitívumokat tudunk mondani. De természetesen nem vagyunk profik, vannak hibáink, amiket többek között a tehetségkutató szakmai zsűrije is elmondott nekünk, próbálunk javítani ezeken a dolgokon.

Zsóka: Természetesen kaptunk már hideget és meleget is egyaránt,véleményem szerint ez a zenével és a koncertekkel együtt jár. Építő kritikaként fogadjuk a jót és a rosszat is,annak érdekében hogy több öröm érhessen minket a jövőben és hogy egy olyan zenekarrá válhassunk aki kevesebbet hibázik és be tudja fogadni a közönség. A legszebb része ennek az egésznek pedig az,amikor úgy jöhetünk le a színpadról,hogy közben érezzük ,jó amit csinálunk.

Volt egy tehetség kutató ahol részt vettetek! Ez hogy alakult?

Patrik:Balatonbogláron jártunk a Légrádi Antal Tehetségkutató versenyen. 10 zenekar mérte össze a tudását, mi másodikként álltunk a színpadra, viszonylag korán reggel 10:20 körül már bizonyítani kellett. 15 percünk volt megmutatni magunkat, 2 saját dalt vittünk illetve egy feldolgozást. Hattagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Mi gyakorlatilag 4. helyezést értünk el, és különdíjasként továbbkvalifikáltuk magunkat a tatabányai Peron Tehetségkutató országos döntőjén résztvevő 10 zenekar közé. Volt olyan dobogós banda akik tárgynyereményt kaptak, mi ennek a díjnak sokkal jobban örülünk, a Peron országos szinten is nívós könnyűzenei tehetségkutató.
Kattints a képre a teljes mérethez!

Mivel készültök még ebben az évben?

Patrik:Idén mindenféleképpen stúdiózni szeretnénk a saját dalainkat. Lesz néhány akusztikus koncertünk is a közeljövőben, ez is egy kissé új dolog lesz számunkra, de ez egy izgalmas feladatnak ígérkezik. Ősztől pedig ismét koncertezünk, a szomszédos megyékben is.

Zsóka: Reményeink szerint sok dallal és koncerttel. Nagy öröm,hogy márciusban részt tudtunk venni Úgy hiszem,hogy nyáron teljes erő bedobással fogunk készülni a Peron tehetségkutató döntőre,hogy minél jobb eredményt érhessünk el. Szerencsére nem csak ez az egyetlen kitűzött célunk,hanem az is,hogy az idei év többi koncertjén is jól teljesítsünk.

Köszönöm a válaszokat! További sok sikert kívánunk nektek!
Haverock közösség

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X