Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés – Őrzöm a lángot tábor 2.

Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés – Őrzöm a lángot tábor 2.

Rockzene, irodalom, íjászat, hagyományőrzés – idén másodszor rendezik meg az Őrzöm a lángot zenei és kulturális tábort július 22-24-én a püspökhatvani Pince Club-ban.

Váctól harminc kilométerre, a kocsival fél órányira lévő Püspökhatvanban idén második alkalommal rendezik meg az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábort, a hasonló nevű programsorozat központi rendezvényét. A rendezők kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományainkra épülő értékeinket, és hangsúlyozzák, hogy a tábor egyben egy Kárpát-medencei találkozó is, amelyre minden elszakított területről érkeznek előadók és vendégek.

„Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Aki eljön az Őrzöm a lángot táborba, az erős és valódi „magyarságpillanatot” élhet át – mondta Fábián Zoltán gitáros-énekes, a tábor főszervezője.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe (a Pokolgép és P. Mobil ex-frontembere), Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán & Juhász Róbert (Firkin) adnak elő akusztikus koncertet. Fellép továbbá a Mad-Ness zenekar, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar Kárpátaljáról.

A kulturális programok közül kiemelkedik Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyvének, a Hazatért Hungáriának a bemutatója, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásai. Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti sokrétű tevékenységét. A gyermekekről sem feledkeznek meg a rendezvény szervezői: a résztvevők állandó programként kipróbálhatják a fafaragást, melyet Kincses János szilágysági fafaragó oktat, illetve az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével; a Hajni & Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

A II. Őrzöm a lángot táborba minden nemzedéket szívesen várnak, a kiskorúaktól a szépkorúakig mindenki megtalálhatja a számára értékes programot. A tábor házirendjét rendkívülien fogalmazták meg a szervezők, mely mindössze ennyiből áll: „Tégy valami jót”. Ennek jegyében minden táborba belépő személy kap egy cetlit, ahová felírhatja a rendezvény idején tett jócselekedét; a tábor zárásaként a gyermekek felolvassák a tábortűznél ezeket.

Honlap: https://orzomalangot.hu/
Facebook-oldal: www.facebook.com/orzomalangot

Részletes program:

július 22. (péntek)
14:00 – KAPUNYITÁS
20:00 – CHROME RT
21:00 – ÉZSIÁS PÉTER (HISTORICA) – AKUSZTIKUS KONCERT
22:00 – MAD-NESS ZENEKAR

július 23. (szombat)
14:00 – HAJNI ÉS TOMI GYEREKKONCERT
15:00 – ÍJÁSZ BEMUTATÓ – HORKA ÍJÁSZAI
15:30 – PATAKI TAMÁS ERDÉLYI ÍRÓ KÖNYVBEMUTATÓJA
16:15 – TÓTH ZOLTÁN – FELVIDÉKI KÖLTŐ
17:00 – WASS ALBERT TÁRSASÁG PÉCEL
18:00 – BORZSAVÁRI ZENEKAR – KÁRPÁTALJA
19:00 – THÖKÖLY VAJK – SZILÁGYSÁGI KÖLTŐ
19:30 – FÁBIÁN ZOLTÁN – AKUSZTIKUS KONCERT
21:00 – RUDÁN JOE – AKUSZTIKUS KONCERT
22:00 – ŐRTŰZGYÚJTÁS

július 25. (vasárnap)
KÖZÖS REGGELI
TÁBORZÁRÁS

állandó programok:
ÍJÁSZAT – Horka íjászai
FAFARAGÁS – Kincses János fafaragó
KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK
KIRÁNDULÁS
SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG
RAJZVERSENY GYEREKEKNEK
JURTAKIÁLLÍTÁS

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X