RockMemories- Nem tudom! Interjú!

Hetekkel ezelőtt jelent meg a RockMemories zenekar Nem tudom című dala, amihez egy klip is társult. Srácok nagyon jól tolják, haladnak előre, meg is kerestük őket egy interjúra. Kérdéseinkre szívesen válaszoltak, ezúton köszönjük nekik!

Sziasztok! Környéketeken, s talán a mi környékünkön sem kell már bemutatni a csapatotok, mégis a tisztázás érdekében kicsit magatokról?

A RockMemories zenekar 2013-ban alakult, de a jelenlegi felállásban 2016 januárja óta létezik. Ez a dátum azért is fontos a zenekar életében, mert addig még kerestük önmagunkat, és jobbára más zenekarok dalait dolgoztuk fel, ám nemrég új időszámítás vette kezdetét: Az énekes, Kurcsics Barnabás, a gitárosok, Mechler Benjámin, és Mechler Dominik, a basszusgitáros Szőke Krisztián, és a dobos Németh Richárd a dallamos modern metál stílusában írjuk saját dalainkat. Már több neves hazai zenekar előtt zenélhettünk, ám a tavalyi év legemlékezetesebb eseménye az volt mikor a Letenyei Tehetségszínpad verseny megnyerésével bekerültünk az ˝Öröm a Zene˝ tehetségkutató országos döntőjébe Budapestre a legjobb 18 feltörekvő magyar zenekar közé. A legnagyobb mérföldkőnek mégis azt tartjuk, hogy elkészülhetett első saját videóklipünk  „Nem tudom˝ című dalunkhoz.

A RockMemories pályája folyamatosan halad, pontosabban ível felfelé. Mennyire érzitek ennek a súlyát?

Talán annyira, hogy több alkalommal heti kétszer, sőt háromszor is próbálunk hetente, és szinte minden hétvégén koncertezünk, de ez nem súly, ezt vállaltuk, ezt szeretjük csinálni.

Egy zenekarban játszani nem könnyű, egy ismert zenekarban pedig még annyira sem. Ti érzitek a változást, amin végig mentetek az elmúlt időben, illetve mennyire lehet az embernek egyéb elfoglaltsága, hobbija, magánélete egy zenekar mellett?

Természetesen érezzük a változást, a koncertek, és a rajongók növekvő számán. A heti többszöri próba, koncertek, iskola, munkahely mellett nem nagyon marad idő más elfoglaltságra. Nem is hiányzik más hobbi, nekünk a zenélés a legfontosabb.

Megjelent a Nem tudom dalotok, amit ha jól tudom közvetlen a dal felvételekor a stúdióban rögzítettetek. Honnan jött az ötlet, erre a stúdiós látványra?

Úgy gondoltuk, hogy az első klipünk rólunk, és a dal elkészítésének folyamatáról szóljon. Mivel a stúdióban, ahol rögzítettük dalainkat volt ilyen lehetőség, éltünk is ezzel. Szerintünk jó döntés volt.

Most már egy ideje megy a dal a neten. Mik a visszajelzések?

Sok pozitív visszajelzést kaptunk a klipről, és a dalról is, persze gondoljuk  van akinek nem tetszik, de olyat nem lehet készíteni ami mindenkinek megfelel. De zömmel dicsérték, a Leander Kills-t idézve: „ Nagyon állat lett!

Hallottam már ismerősöktől rátok hogy Depresszió zenekar. Mennyire érzitek ugyanannak a dalaitok, és a stílust?

Nem gondoljuk, hogy ugyan olyanok lennének a dalaink, mint a Depresszió-é. Igaz, hogy egyik inspiráló zenekar számunkra , ugyan úgy, mint pl: Road, AWS, Leander Kills is. Talán a stílus egy kicsit hasonló. Zúzósabb zenei alapokon fülbemászó dallamok jellemzik a mi zenénket.

Nálatok mennyire érvényesül a tény, hogy a dal, amit írtok, rólatok szól?

Szinte minden dalunk rólunk (is) szól, zömmel csajokról, kapcsolatokról, ismerkedésekről vagy épp a szakításról.

Milyen volt stúdiózni, és klipet forgatni? Milyen élményekkel gazdagodtatok?

Az érdi stúdiózás hatalmas élmény volt számunkra. Két fantasztikus napot töltöttünk ott, reggeltől estig dolgoztunk az anyagon, a hangmérnöktől sok hasznos tanácsot kaptunk.

Lesz-e még klip?

Utoljára három dalt rögzítettünk a stúdióban, mint beszéltünk már róla egy stúdió klip már elérhető a youtube-on. Hamarosan felkerül a másik két számunk is, es az egyikhez mindenképp lesz klip.

Ha már sikerült elcsípni egy interjút tőletek! Ti nyertétek a Haverockerek versenyen az Alterába fesztiválon a fellépést. Mik a tervek, milyen műsort visztek a közönségnek? Várjátok már?

Nagyon örültünk mikor megnyertük a Haverockerek versenyét, és természetesen várjuk már a fellépést az AlteRábán. Pontos műsort még nem állítottunk össze. Nyilván csak saját számokat szándékozunk játszani, közte lesz a három friss stúdiós nóta, és persze újabb dalokon is dolgozunk, amiket tervezünk majd előadni.

Merre koncerteztek tavasszal? Nyári időpontok is vannak már?

Az idei évre már sok koncert dátumunk van. Tavasszal április 1-én Szombathelyen a Végállomásban zenélünk, 28-án Egyházasfaluban az Ossián előtt lépünk színpadra, 30-án pedig Zalaegerszegen a Pálinka, és Mangalica Fesztiválon zúzunk egyet. Nyáron ismét meghívást kaptunk az Ismerős Arcok táborba is. Ott leszünk majd Alsóörsön is a Zorall Sörolimpián, mivel bejutottunk a Pulzus Tehetségkutató legjobb 20 feltörekvő zenekara közé.

Mit üzentek a hallgatóknak, rajongóknak, olvasóknak?

Szeretnénk, ha minél nagyobb számban látogatnának el a koncertjeinkre, és velünk énekelnék saját dalainkat. Kövessenek minket Facebook-on, Instagram-on, hamarosan elkészülő weboldalunk is.

Nagyon köszönjük a válaszokat, gratulálunk a sikerekhez, és persze nagyon sok szerencsét kívánunk a munkátokhoz!

Jelentkezz videókritikusnak weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

(A jelentkezésben szerepeljen egy általad készített videó kritika kedvenc albumodról!)

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X