ROAD – “Sokkal jobb jónak lenni” klippremier Csuja Imre főszereplésével

Április 6-án látott napvilágot a ROAD legfrissebb nagylemeze, az “A tökéletesség hibája”, mely a megjelenést követően alig két hét alatt aranylemez státuszt ért el. Megérkezett a koronghoz tartozó első videoklip is, melynek különlegessége, hogy Csuja ImreJászai Mari-díjas színművészt (akit a legtöbben a klasszikus Üvegtigris filmekből ismerhetnek) láthatjuk a főszerepben.

A HammerWorld magazin áprilisi számában olvasható interjúban a következőket olvashattuk a klipp előkészületeiről: “…ez inkább a zenekar komoly arca. Amikor ráébred az ember arra, hogy bakker, tényleg sokkal jobb jónak lenni. Eredetileg úgy gondoltam, hogy a mélységét eléggé megadja majd az, hogy az egyik kiállásnál Babits Mihány Jónás könyvéből egy részletet elszavalok, de aztán az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha ezt egy olyan ember mondaná el, aki tud is beszélni, mert ez a szakmája, mert ehhez ért. Elkezdtem keresgélni a neten, és az volt a legfurcsább dolog, hogy beleütköztem Csuja Imrébe. (…) Hihetetlen jó drámai karakter amúgy, csak ezt az oldalát kevesen ismerik. Kinyomoztam a számát és felhívtam, akkor még magázva. Művész úr, lenne egy ilyen ötletünk, mi a véleménye? Mi vagyunk a Road zenekar, ezt és ezt csináljuk… Jó, próbáljuk meg. És akkor egy stúdióban felvettük ezt a szöveges részt.
Mondanom sem kell, döbbenetes hatása volt. Megállt a levegő is, ahogy mondta. És akkor jött az újabb ötlet… (nevet) Mi lenne, ha a dalszövegben is megtámasztana engem, mint egyfajta lelkiismeret, vagy egy idősebb én kivetülése. És kipróbáltuk… Varga Zolival, a producerünkkel már akkor éreztük, hogy ez nagyon jó lesz. De akkor még mindig támadt egy újabb ötletem. A klip… Nem volna kedve szerepelni abban is? És azt is elvállalta!”. A zenekar április 30-án a BARBA NEGRA TRACK színpadán tartota nagyszabású, budapesti lemezbemutató koncertjét, ahol néhány szerencsés rajongó megnyerhette a srácok által használt hangszereket is.

A tavaszi lemezbemutató turné további állomásai:

05.05. Jászberény @ Szabadtéri Színpad w/ Ossian, Dorothy, Useme
05.12. Salgótarján @ Városi Sportcsarnok w/ Ossian, Leander Kills, Dorothy, Useme

Road facebook:
www.facebook.com/roadzenekar
On-line zenehallgatás:
songwhip.com/artist/road
EDGE Records facebook:
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Szeretsz írni? Otthonosan mozogsz a rockzene világában? Vagy esetleg csak szeretnél te elsőként foglalkozni a legújabb hírekkel? Akkor téged keresünk!
A Haverock csapat keresi új tagját, aki segítene a sajtóinfók megírásában, szerkesztésében, közzétételében. Jó hangulat, közös ötletelések, és ha bármiben elakadnál, segítünk! Ha megtetszett a feladat, jelentkezz nálunk üzenetben.
Légy te is egy remek csapat tagja!

haverockkozosseg@gmail.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X