Progos power metal himnuszok a Noctis konceptlemez

Progos power metal himnuszok a Noctis konceptlemezként is értelmezhető bemutatkozó albumán

 

2016. november 7-én jelent meg a Noctis „Genesis Corrupted” című bemutatkozó albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. Az idén tizedik születésnapját ünneplő ajkai székhelyű progos power metal csapat első nagylemezén 9 angol nyelvű saját szerzemény hallható, amelyek közül kettő a 2011-es EP-ről már ismerős lehet; itt újrakeverve szerepelnek.

A CD-n helyet kapott nóták mondanivalójukat tekintve laza összefüggésben állnak egymással, egy gondolat menet köré épülnek.

noctis_genesiscorrupted_cd_front_01_2400x2400-1

„A központi elem egy sajátos világszemlélet, egy olyan aspektus, ami kívülről vizsgálja az életünket. Minden éremnek két oldala van, így a Genesis Corrupted album is egy kétpólusú világ mozzanatait, szereplőit tárja elénk: a jót és a g
mber, a bábu, és ez az élet nem több egy illúziónál (Veil of Lies). Istenek és démonok tudatlan szolgái ők, hisznek (Last Believer), tagadnak (Sinner) és vérüket ontják a felsőbb hatalmakért (Unholy Vanguard). A lemez dalaiból megismerhetjük ezeket a katonákat és uraikat, képet kapunk arról a komor világról, ami színpadként szolgál ehhez az örök, véget nem érő darabhoz.”

A zenekar kimagasló énekteljesítményt felmutató, összetett, progresszív elemeket is jócskán tartalmazó power metalja az elmúlt években ért össze egy olyan – egyedi vonásokat sem nélkülöző – zenei eleggyé, ami kiemeli őket a hazai színtér csapatai közül. A dalközpontú, sok esetben klasszikus metaltémákra épült technikás gitár és billentyűjátékot a kidolgozott – néha hörgésbe is váltó – ének, valamint a dallamgazdag vokálmunka teszi még színvonalasabbá.

A kezdeti mag először név nélkül, majd egy-két tagcserét követően Pray to Steel-ként tette le névjegyét, 2007 telétől viszont már Noctis névvel szerepeltek a nagyközönség előtt. Több tehetségkutatón is első helyet szereztek, illetve különdíjakat kaptak, valamint az évek során több nagyobb fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be. Diszkográfiájuk két – a hétszámos „Darkened Era”, és a szimpla „II.” címet kapott öt tételes – EP-t tartalmazott eddig, amelyeket önerőből jelentett meg a banda.

20160412_noctis_genesiscorrupted_cd_preview_02

A „Genesis Corrupted” dalait a Lévai Sándor (ének), Józsa Péter (gitár, vokál), Ludvai Krisztián(basszusgitár), Szijjártó Tamás (billentyűk), Sütő Péter (dob) felállás játszotta fel. A lemez felvételei az AMP Stúdióban, Pallagi Attila vezényletével készültek, a keverést Cserfalvi Zoltán Töfi végezte a szolnoki Denevér Hangstúdióban. A kiadvány dizájn-ja Mihályfi-Tóth Alexmunkája.

Tracklista:

  1. Vortex
  2. Fallen One
  3. Unholy Vanguard
  4. Rite
  5. Divinity
  6. Veil of Lies
  7. Last Believer
  8. Genesis Corrupted
  9. Sinner

A zenekar az elmúlt majd’ két esztendőben már több szerzeményt is publikált különböző videóként. Először, tavaly januárban a „Veil of Lies” című számhoz készített élőszereplős klip érkezett, majd a „Rite”, illetve a „Divinty” jelent meg szöveges videóként. Végül, idén, szeptember végén a lemez címadó dalát mutatták be, szintén szöveges megfilmesítésként.

Veil of Lies (hivatalos video)
www.youtube.com/watch?v=bsg-eVD2HFY

A Noctis december 9-én, pénteken tartja lemezbemutató koncertjét a fővárosi S8 Underground Club-ban, ahol a Words of Blood, a Penge, és a Skulld lesz a partnere.

Az esemény oldala:
www.facebook.com/events/1445607828802191

A Noctis honlapja:
www.noctisband.hu

A Noctis Facebook-oldala:
www.facebook.com/noctisbandhun

Untitled-11-300x238

Szavazzatok Haverockerek tehetségkutatónk résztvevőire.
Nyomj egy Like-ot arra a csapatra, akik a legjobban tetszenek!
Nevezők videói itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X