Hungarian Pink Floyd Show

Hello Világ!

 

Hungarian Pink Floyd Show: On The Turning Away – Pink Floyddal nyitott a Hungarian Tribute Records

HUNGARIAN_PINK_FLOYD_SHOW_ON_THE_TURNING_AWAY_CD_FRONT

2016. március 7-én jelent meg a Hungarian Pink Floyd Show “On The Turning Away”című CD-je, a Hungarian Tribute Records / Hammer Music gondozásában.

A Hungarian Pink Floyd Show Magyarország egyik legrégebben működő tribute zenekara, mely az elmúlt 15 évben már sokszorosan körbeturnézta Európát. A látványos fényshow-val, füsttel, köddel, vetítéssel, lézerrel kísért élő előadássorozat a hazai, felvidéki és erdélyi koncerthelyszíneken túl már a lengyel, osztrák, német, belga és holland színpadokon is visszatérő vendégnek számít.

Az “On The Turning Away” CD-n hallható stúdiófelvételek 2012-ben készültek, “A Momentary Lapse Of Reason” album 25. évfordulóján, az azévi “Best Of Pink Floyd”turnéra, melyek korábban kizárólag promociós kiadványokon szerepeltek. A korong végén szereplő bónusz koncertfelvétel pedig a HPFS 2008-2009-es Európa turnéjának egyik osztrák állomásán került rögzítésre. A lemezborító különböző részeiben található fotómontázsok, -melyek a 2000 és 2015 közötti emlékezetesebb előadások fényképeiből készültek,- élesben mutatják be a Hungarian Pink Floyd Show különböző látványelemeit.

A produkció az elkövetkező hónapokban -a hazai helyszínek és az európai városok után- ázsai fellépéseket is tervez. A 2016-os turné dátumai folyamatosan kerülnek majd fel a HPFS honlapjára illetve a facebookra.

http://hungarianpinkfloydshow.com/

cd_photos_1

A Hungarian Pink Floyd Show együttest a HitRock két tagja Füchsel Tibor Füxibillentyűs és Pozsonyi Tibor Finki dobos alapította. Mellettük a magyar zenei élet olyan kiválóságai fordultak még meg a bandában, mint Birta László (Apollo, Pax, HitRock, Rock Renaissance, stb.), Gönci Apuka György (Historica, Missió, HitRock, Roxérum, Rolls Frakció, stb.), Puskás Pusi István (Trottel Stereodream Experience, El-Sid, Apokrif, Souldivers, Hello, stb.) vagy Vedres Joe József  (Beatrice, Bikini, Telegram, Hit Rock, Machine Mouse, stb.).

A hetvenes évek végén alakult Hit együttes 2000-ben fordult a Pink Floyd-dalok felé. Nem egészen előzmény nélkül, hiszen az 1985-ös BeNeLux turnéjukon, a németalföldi közönségnek ismeretlen saját dalaik mellett (helyett) Pink Floyd szerzeményeket is műsorukra tűztek.

hpfs_stage

2004-re az akkoriban HitRock Pink Floyd Tribute Band néven turnézó, mindeddig a legtöbb külföldi koncertmeghívásnak eleget tevő csapat immár teljes Pink Floyd show-műsorral rendelkezett. 2005 óta, önálló előadásaik mellett, a Magyar Pink Floyd Klubbal is szerveznek közös rendezvényeket.

2008 végén nevüket Hungarian Pink Floyd Showra változtatták, majd 2011-től megújult műsorral, a korábbiaknál profibb módon folytatták pályafutásukat. A lengyel, osztrák, német, belga, holland, felvidéki és erdélyi koncerthelyszíneken túl olyan hazai megméretésen is részt vettek már, mint a siklósi, a gyulai, a budai és a cseszneki Vár, vagy a budapesti Hősök tere. Második bécsi fellépésükből hivatalos DVD kiadvány is készült. Eddigi legnagyobb sikerüket, -kétezerötszáz ember előtt- a belga Spa Tribute Festival nagyszínpadán aratták.

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X