Phoenix RT zúzott végig a Végállomáson! (interjú)

Hatalmas készülődés a Végállomásban szombat este. A közönség hangolódik, van aki üdítővel, és van aki alkohollal készíti fel magát az esti zúzdára. Szépen lassan a zenekarok is elkezdik játszani a nótákat! Első fellépő a szombathelyi Smoking Frog zenekar, akik töretlenül haladnak egyre feljebb a lejtőn. Pár tagcserén már túl vannak, de ebből semmit nem vesz észre a közönség, hiszen teljesen összehangoltan játszanak, és mozognak a színpadon.

Nagyon jó kezdés volt a zenekar, akiket aztán a Burnout csapat követett. Az ő nevük, talán ismertebb már, hiszen jártak nálunk is, és több fele mozognak amerre csak lehet. Sok régi, és sok új darabot játszottak a srácok, amit fantasztikusan adtak elő. Csak így tovább!

Amíg a Burnout szórakoztatta a közönséget, mi belopóztunk a Phoenix RT-hez, és készítettünk velük egy kis interjút, amit most itt el is olvashattok! A buli egyébként hatalmas volt. Új gitáros ide, régi gitáros oda hatalmasat zúztak, és nagyon jól választottak a srácok! Köszi az élményt, és a hangulatot! Imádtuk!

Koncertről fotók itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/photos/?tab=album&album_id=2097013410530420

Évről évre jöttök hozzánk! Mennyire szimpatikus nektek a hely, és a közönség?

Tomi: Éppen ahogy jöttünk az úton, arról beszélgettünk, hogy körülbelül 11 éve volt az első szombathelyi fellépésünk. Akkor még a Tisztán láss lemezzel koncerteztünk itt, és azóta többször is voltunk előzenekarként, vendégzenekarként, és már három éve, hogy teljesen önálló koncertet adunk, önálló turnéban. Nagyon szeretünk idejárni, nagyon jó a hely, szeretjük a szervezőket, nagyon jó a színpad, a hangosítás, és persze a közönség is. Bízunk abban, hogy évről évre egyre többen leszünk a koncerteken.

Ha egy zenekar ellátogat egy városba, van hogy  körbenéznek buli előtt. Ti már megnéztétek a várost?

Feri: Az a lényeg hogy mindig késve indulunk, és most is csak a bulira értünk ide.

Tomi: Egyébként volt , amikor játszottunk a sportcsarnokban akkor itt is aludtunk, és volt lehetőség éjjel kicsit kocsmázni körbejárni, és másnap reggel is nyilván  töltöttünk kis időt Szombathelyen. Nagyon szép a város, mi szeretünk itt lenni.

Most már mindenkinek világos az új gitáros téma. Azt viszont mi is most, tőletek tudtuk meg hogy stúdióba vonultok. Ezek a dalok már az új formációban készültek, vagy régebbi darabok?

Tomi:  Ez teljesen az új formációnak a szüleménye, igazából minden eddigi dal kezdeményt félreraktunk, és azt mondtuk hogy innentől a Phoenix RT legyen így Phoenix RT. Marcival, Ferivel, velem, és elkezdtük írni a dalokat, amivel nagyon jól állunk. Ha minden igaz szeptember közepén kezdünk stúdiózni, és szeretnénk 10-11 dalt rögzíteni. Szóval ez mindenképpen az új felállás.

Egyenlőre amit tudtok az albumról, mire számítotok? mennyire lesz ütős?

Tomi:  Még a munka elején vagyunk, szóval ezt nehéz megmondani, de biztos hogy más lesz mint az eddigiek. De mondhatjuk azt, hogy két dallal kész vagyunk, bár ezek is még inkább vázlatok, amiket feljátszottunk a próbaterembe, és ezek a dalok fognak még mindenképpen változni, készülnek a szövegek is, és úgy érzem hogy ütős , és más lesz mint az eddigiek.

Lesznek-e klipek az albumhoz?

Tomi:  Úgy tervezzük hogy a lemezfelvételek szeptemberben zajlanak majd, október végén, november elején szeretnénk egy videoklippel jelentkezni, És a lemezt is december elejére tervezzük. Aztán ott is lesz egy videoklip, és hát szeretnénk jobban hangsúlyt fektetni erre. Mindamellett, pedig október elején indul majd az őszi turné azzal kapcsolatban nem szeretnék sokat elárulni. Lényeg hogy ilyen összeállós turné lesz, a Phoenix RT mellett még két zenekar fog turnézni, ami 15- 16 állomásra van tervezve. Szeretnénk majd lemezbemutatót is Budapesten, illetve szeretnénk  felvidéken is majd megmutatni milyen a hazai pálya.

Mit üzentek az olvasóinknak?

Tomi:  Találkozunk minél több koncerten, bízunk benne hogy várják a lemezt, és hallgassanak Phoenix Rt-T 😀

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X