Phoenix RT. interjú – “Nem igazán szerettünk volna a témával kapcsolatban nyilatkozni”

Biztosan tudjátok már hogy a Phoenix RT. zenekar, és a most már volt gitárosuk, Kálmán Ákos útjai többé nem egy vágányon haladnak, hiszen a fiatal gitáros átigazolt a Rómeó Vérzik zenekarhoz. Ákos verzióját egyébként ITT el is olvashatjátok! Most pedig itt egy interjú Tomival a Phoenix RT énekes, basszerosával az ő véleményéről. Figyelem ha arra számítasz hogy bárkit is szidna Tomi, akkor ne is olvass tovább. Ezúton is köszi a válaszokat, és további sikereket kívánunk a Phoenix Rt-nek, illetve Ákosnak is az új útján.

Nagyon váratlanul érte a közönséget a hír, hogy Kálmán Ákos kilép a bandából. Ti számítottatok rá, közös megegyezéssel jutottatok erre a döntésre?

Nem igazán szerettünk volna a témával kapcsolatban nyilatkozni, és továbbra is ehhez tartjuk magunkat. Egyetlen egy interjúban beszéltünk a történtekről az atempo.sk oldalnak, amit meg is osztottunk a facebook oldalunkon, ahol továbbra is elérhető – elolvasható. Ott elég részletesen le van írva minden, ahogy megéltük, amit gondolunk. De nem szeretnénk már tényleg ezzel foglalkozni, a Phoenix RT működik, turnézik, dalokat ír, csak a jövőbe tekint :D!

Egy tagcsere mindig nehéz történet. Hogyan zajlottak a próbák, miután Ákos kilépett?

Eleinte Ferivel ketten jártunk le  a próbaterembe. Rengeteget beszélgettünk, kerestük az új gitárost. Közben elkezdtünk dalokat is írni…de hiányzott a gitár, így lehívtuk egyik nagyon jó barátunkat Sill Attilát „Dokit” akivel jókat jammelgettünk.

Kipróbáltunk pár gitárost, sőt mondhatom, hogy nagyon jó gitárosokat,  de mindig előjött  általában olyan magánéleti tényező ami miatt nem működött volna hosszútávon /pl. meló, család, suli/ .

Olyan srácot kerestünk aki maximálisan odateszi magát a zenekarban.

Mennyire volt egyszerű új gitárost találnotok? Hamar összerázódtatok?

December 27-én egy régi ismerősöm ajánlotta Marcit, akire valamennyire még emlékeztem is – tizenakárhányéve pár alkalommal játszottunk együtt – ő akkor a szintén felvidéki Minapunk zenekarban tolta :D!

Fel is hívtam, kicsit beszélgettünk és a felkérésre egyből igent mondott.

Következő héten már próbáltunk is. Egy hónap alatt bevágta a koncertprogramot, szóval január 27-én Karván már kicsit több, mint egy órás műsorral álltuk színpadra.

Mit lehet tudni az új gitárosról? Játszott korábban más, hasonló stílusú bandákban is?

Győrög Marci egy rendkívül szimpatikus figura. Nagyon jó a hangulat a zenekarban. 14-15 éve gitározik. Tehetséges gitáros. Én azt gondolom a rövid idő ellenére ügyesen beilleszkedett. Inkább punkosabb zenekarokban játszott, sőt még most is játszik egy pozsonyi szlovák punk zenekarban.

Hogy fogadta a közönség az új tagot?

Két koncertünk volt eddig Marcival, de bátran kijelenthetjük, hogy nagyon jól fogadta a közönség őt.

Egyébként fantasztikus volt az a támogatás amit kaptunk az emberektől, mikor ősszel kiderült, hogy Ákos távozik a zenekarból. Rengeteg üzenetet kaptunk, hogy mellettünk állnak, hogy várják az új gitárost, koncerteket, új dalokat és ez az utóbbi két bulin be is bizonyosodott.

Nemrég indult a tavaszi turnétok. Érzékeltek valamilyen nagyobb változást az előző évhez képest? Mennyiben másak a fellépések?

Érdekes dolog ez…mivel minden váltás nehéz! Új korszak indult a zenekar életében, de a jelenlegi tapasztalat érdekes módon az, hogy szárnyal a zenekar. A közönség fantasztikus volt Karván, és Szolnokon is, szóval így nagyon várjuk a tavaszi turné többi állomását. Mint az előbb is említettem nagyon jó a hangulat, sokat próbálunk, tervezgetjük az évet.

Mik a terveitek erre az évre nézve? Készül esetleg az új album, vagy várható stúdiózás?

Eléggé belevetettük magunkat a munkába. Marci új lendületet hozott. Szeptember közepén a tervek szerint stúdióba vonulunk. December elejére tervezzük az új lemezt, előtte megjelenik majd egy klippes dal is, na meg októbertől egy jó kis turnén veszünk részt, hogy kivel –hol az hamarosan kiderül…

Még egyszer köszi a válaszokat, sok sikert és kitartást kívánunk!

 

 

Hirdetés: Használd a Haverock Chat bot-ot és nyerj!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X