Palmetta: Esztendőre vagy kettőre..

Palmetta: Esztendőre vagy kettőre… gyermeklemez a hagyományőrző zenekartól

2016. november 18-án jelenik meg a Palmetta „Esztendőre vagy kettőre…” című új albuma a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. Ezen a kiadványon Magyarország egyetlen hagyományőrző népi rock zenekara egy új oldaláról mutatkozik be, hiszen a már megszokott fémes rock számait egy akusztikus hangszerelésű népi gyermek lemezre cseréli fel. Az exkluzív digipak csomagolásban megjelenő CD-n 13 dal lesz hallható, illetve két mese is helyet kap a korongon.

A 2008-ban alakult békési formáció által teremtett új műfaj, a hagyományőrző népi rock, megszületése óta egyre népszerűbb, a zenekar teljesen változó stílusú rendezvények – városnapok, falunapok, rock fesztiválok, motoros találkozók, privát céges partik, esküvők, exkluzív színháztermes akusztikus estek – kedvelt szereplőjévé vált az elmúlt nyolc évben itthon és határainkon kívül egyaránt. A fémes rockzenéhez – amely előadásához nem használ népi hangszereket a banda – három csodaszép hangú népdal énekesnő előadása társul, valamint a produkciót három pár néptáncos színpadi munkája is színesít. Így nem csak zenei élménnyel gazdagodik a közönség, hanem egy fergeteges színpadi show közepén találja magát.

esztendore2

A csapat több mint négy éve akusztikus formában is működik, sőt 2014-ben az akusztikus hangszerelésű interaktív gyerek műsorát is életre hívta, így mára már háromféle produkcióval szórakoztatja közönségét.

Legfrissebb, kizárólag közismert gyermekdalokat tartalmazó lemezük felvételei – szinte már hagyománnyá válva – ismét a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek. Az album megjelenéséhez időzítve három szöveges videót is publikált a csapat.

A part alatt… (hivatalos szöveges video)
www.youtube.com/watch?v=J6iDDYqBlWw

Megfogtam egy szúnyogot… (hivatalos szöveges video)
www.youtube.com/watch?v=Ahp3m020X0M

Egy kis malac röf-röf-röf… (hivatalos szöveges video)
www.youtube.com/watch?v=mGnjOKxQLkk

A kiadvány országszerte a legnagyobb bolthálózatokban kapható, de megrendelhető közvetlenül a zenekartól, a www.palmettazenekar.hu weboldalról.

Sőt, 2017-től a Novum Könyvklub hálózatában is elérhető lesz a CD, ahol a tervek szerint mesekönyv mellékletként is megjelenik majd.

2016. november 19-én indul Békéscsabán frissen megjelent gyermeklemezt bemutató koncertsorozat, amely idén még december 6-én Békésen egy dupla előadással, majd december 17-én Budapesten folytatódik.

www.facebook.com/events/1801872843415852

tracklista:

 1. Most viszik…, Hová mész te kis nyulacska…
 2. Cifra palota…, Pál, Kata, Péter jó reggelt…
 3. A part alatt…
 4. Tavaszi szél…
 5. Süss fel nap…, Körtéfa…
 6. Az eltolt templom (mese)
 7. Megfogtam egy szúnyogot…
 8. Egy kis malac röf-röf-röf…
 9. Hej, Dunáról fúj a szél…
 10. Elindulék szőrt gyűjtni…
 11. Virágéknál ég a világ…
 12. A király, aki nem akarja férjhez adni a leányát (mese)
 13. Láttál-e már valaha…
 14. Kis kece lányom…, Szegény legény…
 15. A kis Jézus aranyalma…

zenekari honlap: www.palmettazenekar.hu

zenekari Facebook-oldal: www.facebook.com/palmettazenekar

Untitled-11-300x238

Szavazzatok Haverockerek tehetségkutatónk résztvevőire.
Nyomj egy Like-ot arra a csapatra, akik a legjobban tetszenek!
Nevezők videói itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X