P. Box – Mindenekfelett! – Lemezbemutató koncertek és szöveges videók

Hello Világ!

pbox_mindenekfelett_cd_logo_01_2400x2400

2015. május 4-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában aPandora’s Box “Mindenekfelett!” című lemeze. A felvételek a RockSpa Recording Stúdióban kerültek rögzítésre, a gyönyörű borító Devecz Ádám munkája. A CD-t elsőként aHammerWorld magazin mellékleteként lehetett megvásárolni, júniustól pedig már önálló kiadványként is elérhetővé vált.

A legendás hard rock zenekar hatodik stúdióalbuma harmincöt évvel a P. Box megalakítása, és tizenöt évvel a csapat újraindítása után született. Valamint majdnem pontosan tíz évvel a rendkívül jó kritikákban részesült 2005-ös “Pangea” CD után jelent meg, mely sajnos az utolsónak bizonyult Cserháti “Pityi” István billentyűssel. A banda alapítója már súlyos betegen orgonázta fel a dalokat, majd nem sokkal a lemez megjelenése után elvesztette a betegséggel folytatott kemény közdelmét és elhunyt. Az új album címe Pityi hires mondására utal, mely egyben az életfilozófiája is volt: “A ZENE mindenek felett!”

A zenekar alapítójának és egykori billentyűsének tiszteletére, születésének 60. évfordulóján a többiek 2014-ben Cserháti Emlékévet hirdettek, és elindult a P. Box-hagyaték ápolását és a zenei tehetséggondozást zászlajára tűző Cserháti Alapítvány is.

pbox_mindenekfelett_cd_promo_01_2400x2400

Az emlékév keretén belül, egy kiemelt nagy bulin Ajkán emlékeztek meg Cserháti Istvánról, aki a városban látta meg a napvilágot. Az augusztus 19-i monstre koncerten a debreceniPandora’s Box, valamint a budapesti P. Mobil idézte fel a súlyos betegség következtében elhunyt kitűnő billentyűs zenei életútját.

2014-ben Cserháti Pityi emlékére egy új dalt is készítettek, melyet digitális single, illetve szöveges videó formájában tettek közzé, és gyorsan nagy sikert aratott. A “Szabadon száll”című emlékdal egyben a készülő Pandora’s Box nagylemez előzeteseként is szolgált.

A “Mindenekfelett!” CD-re hét új tétel került fel, mindegyik szövegét Kori írta. A korongon helyet kapott még a 2009-es demóról ismert “Tűzben égni”, új felvételen. Továbbá természetesen ezúttal sem térnek el a 2002 óta tartó hagyományoktól, így a “Fantom-lány”és “A bolond” után, ezúttal a “Bukott angyal” új változata került még fel az új anyagra, mely nagy sikert aratott a klasszikus hard rock szerelmesei körében.

“Örömmel állapítottuk meg azt a tényt, hogy koncertjeinken az új lemez dalainak szövegeit egyre több tizenhét éves lány énekli Korival.” – Ferenczi Tibor basszusgitáros

A albumhoz tartozó első videóklip augusztusban érkezett, mely „A part” című dalhoz készült.

A CD további szerzeményei pedig szöveges videók formájában kerülnek feldolgozásra, melyek december folyamán kerülnek fel a Hammer Music youtube csatornájára.

Elsőként “A vér szava” és a “Fordul az életem”.

A budapesti lemezbemutató koncert a BackStage Pubban kerül megrendezésre 2015. december 17-én, csütörtökön a BluesSteel társaságában. Az est sztárvendégei Kálmán György (B-52, Triász, ex-Dinamit, ex-Pandora, ex-Dirty Dance) és Ézsiás Péter (Historica)lesznek.

Esemény ITT!

A debreceni lemezbemutató pedig a Rocsbárban lesz megtartva,  2015. december 19-én, szombaton. A hazai buli vendégvezekarai a Playmachine és a Szupersztráda.

Esemény ITT!

pbox_mindenekfelett_cd_front_01_2400x2400

Felállás:

Koroknai “Kori” Árpád – ének
Sándor “Günter” József – gitár
Ferenczi “Cézi” Tibor – basszusgitár
Szabó “Krisz” Krisztián – billentyűs hangszerek
Kiss Konrád – dob

Tracklista:

1. Fordul az életem
2. A vér szava
3. Az ostobák körtánca
4. Szabadon száll
5. Bukott angyal – új felvétel
6. A tűz, a víz, a föld, az ég
7. Ébredj!
8. A part
9. Tűzben égni – új felvétel

A Mindenekfelett! album minden fontosabb digitális zeneáruházban elérhető:

ITunes
Google Play
Deezer
Spotify

cropped-Untitled-11.png

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X