Ossian Interjú!!! “ne legyetek Élő Sakkfigurák!”

Hello Világ!

Az Ossian zenekarnak nem olyan rég jelent meg A barát című dalhoz készült videoklipje.
Ennek a megjelenésnek alkalmából kerestük meg Paksi Endrét pár kérdéssel a friss híreikről!

Ossian képek (3)

Idén jelent meg a Lélekerő lemez, ami hamar elérte a platinát! Hogy ért titeket az, hogy ekkora sikert aratott?

Nagyon örülünk neki!!! Az utóbbi pár évben több olyan változtatást hajtottunk végre a zenekar életében, amelyek abszolút pozitívnak bizonyultak. A hangmérnök és dobos váltás, valamint az egy gitáros felállás  mind ilyen lépés volt. Tudom, hogy vannak , akik személyes szempontok alapján ezt nem így gondolják, de mi ezeket utólag is nagyon jó döntéseknek látjuk.  

A Mahasz 40- es listán is szép eredményeket értetek el! Hetekig listavezetőként, és még most is jelen van a top40-ben. Mit gondolsz, miért sikerült ekkora eredményt elérni? Mi az Szerinted amitől Ennyire tetszenek az új dalok?

Igen, lassan már fél éve fent van az album, köszönjük mindenkinek, aki ebben segített!!! A dalszerzési  módszerünk is változott a Tűz jegyében album óta, hiszen nemcsak másokkal, de magunkkal szemben is szigorúbbak lettünk. Nem fogadtunk el egymástól és nem díszítettünk fel minden ötletet, csak azokkal foglalkoztunk, amelyek egyetlen akusztikus gitárral is hatásosnak bizonyultak. Rengeteget gondolkoztunk az ötleteken és sokszor változtattunk rajtuk.

Október 14.-én jelent meg egy klip koncert képekből összevágva! Miért pont a Barát című dal kapta a videót? Lesz még más dalhoz is kép anyag?

A Barát nagyon sikeres a koncerteken. Nem lesz több klip a Lélekerő lemezhez, nem vagyunk nagy hívei a klipeknek. Én  még egy olyan korszakban kezdtem a zenehallgatást, amikor a külföldről nehezen beszerzett albumok magnószalagra másolt változatát hallgattuk boldogan és legtöbbször fogalmunk sem volt, hogy az adott előadó hogy néz ki. Úgy vélem, hogy a mai klipek többsége inkább határok közé zárja a dal hangulatát, nem ad, inkább elvesz belőle. Ezért készítettünk egy sima koncertklipet, mert ez a mi valós közegünk és többségében  inkább szöveges videókat teszünk fel a netre, hogy akik hallgatják a dalainkat, azok inkább a saját érzéseiket, fantáziájukat kapcsolják a zenéhez, egyfajta „belső moziként”

 Indul a Turné ami nagyon sok állomást érint! Hogy készültök az újabb bevetésre? Várjátok már?

Mi már tulajdonképpen március eleje óta úton vagyunk és december 30-án lesz idén az utolsó buli, de minden egyes koncertet  nagyon várunk!!!…:)) Számtalan helyen voltunk határon innen és túl, voltunk  a Felvidéken, a Vajdaságban, újra meghívást kaptunk az erdélyi EMI-táborba és az erdélyi motorosokhoz Szentegyházára, valamint Erdély több olyan részében is felléphettünk – Kolozsvár, Marosvásárhely, Szatmárnémeti  – ahol már 10-20 éve nem voltunk. Most az idei utolsó turné-körben is több olyan helyszín van, ahol hosszú ideje nem jártunk!  Ilyen volt például Jászberény is, ahol egy őrületesen jó hangulatú buli alakult ki!!!!

Ossian képek (2)

2016 jubileumi év! Tartogattok-e valami meglepetést erre az alkalomra?

Munkával fogunk ünnepelni, rengeteget kocertezünk és tavasszal ismét lesz új album, már összeálltak a dalok!

Utolsó kérdésünk! Mit üzensz/ üzentek az olvasóknak/ rajongóknak?

Hallgassatok önállóan Zenét, csak a saját véleményetekre hallgassatok,ne hagyjátok, hogy a média, a divat, bárki, vagy bármi befolyásoljon, soha ne legyetek Élő Sakkfigurák!…:)) v

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X