Omen – 15-én új klip, lemezbemutató a hó végén

Hello Világ!

2015. szeptember 7-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában azOmen együttes „Huszonöt év” című jubileumi albuma, mely a 3. helyezést érte el aMAHASZ albumlistáján.

15

A dedikálással és közönség-találkozóval egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án, a budapesti Dürer Kertben kerül megrendezésre aStress és a Chrome társaságában.

Esemény ITT!

Az első videóklip a „Huszonöt év”-hez, a címadó dalhoz készült, a második pedig a“Tébolydal”-hoz,  mely november 15-én 15 órakor debütált a youtube-on. Az album további szerzeményei (például: A kémiáról szól; Fáradt ez a hely; Testvér, te játssz a mélynek; stb.) pedig szöveges videók formájában kerültek feldolgozásra.

A friss klip mellé Nagy Máté, Nagyfi Laci és Horváth Attila is elmondott pár gondolatot a nótával kapcsolatban:

Nagy Máté gitáros:

“Az egyik személyes kedvencem az új anyagról. Talán egyben ez a legkeményebb nóta a lemezen. A kísérteties, gonosz intro fokozatosan elővezeti azt az őrületet, ami utána következik. A verzét a próbahelyen dolgoztuk ki együtt Lacival, a fő riffet és a döngölős középrész témáját én írtam. A szólója is az egyik kedvencem a lemezről, szépen kiéltem magam benne! (nevet)
Amikor megláttam leírva a szöveget, voltak kétségeim. Mondtam is Lacinak: ‘Milyen már, hogy egy metal dalban elhangzik az a szó, hogy tyúk?!’ Erre ő: ‘Ne aggódjál kisgyerek, jó lesz az!’ Jó is lett. Ahogy Kori felénekelte, elszállt minden kétségem. Akkorát üt, mint egy lórúgás! Beszéltük a zenekarral, még mielőtt belevetettük magunkat a melóba, hogy jó lenne pár olyan dalt összehozni, ami tényleg egyértelműen pozitív kicsengésű. Majdnem sikerült. Se! (nevet) Azóta röhögünk ezen. Egyébként nem is lett volna hiteles. Mi nem vagyunk partyzenekar.
Az igazságról szeretünk énekelni, mert mi úgy gondoljuk, hogy ennek van értelme. Az igazság és a hitelesség amúgy is hiánycikk mostanában. Aki úgy szeretne szórakozni, hogy kikapcsolja az agyát, annak számtalan más lehetősége kínálkozik erre. Mi a szórákozásnak egy más formáját kínáljuk. Nekem ez egy fajta terápia. Ez a lemez pontosan olyan hangulatokat tükröz vissza kis szeletekben, amit mis is megélünk, megéltünk az elmúlt pár évben és amihez bárki más, aki hallgatja, tud kapcsolódni. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak kesergők lennének a lemezen, sőt!”

Nagyfi Laci gitáros, zenekarvezető:

“Ja, a ‘tyúkos’… (nevet) Ez az egyik házi kedvenc! Jó durva, és imádom a refrénben azt a ‘bemondást’!”

05

Horváth Attila szövegíró:

“Mindig minden változik, de lényegében nem változik semmi. Legfeljebb időről-időre új tyúkok zabálják fel a régi kertben az összes magot. Őrület belegondolni, hogy ennek sosem lesz vége, és őrület belegondolni, hogy egyszer vége lesz. De a kert éli majd túl.”

A negyedszázados banda mostani formációban az alapító Nagyfi László gitár (ex-Pokolgép, ex-Ninive)Nagyfi Zoltán dob (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt)testvérpár mellett Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Szekeres Tamás Project)basszusgitározik, aki az Omen mellett a Piramis jelenlegi felállásában is játszik.

Az együttes énekese, 2009 óta Koroknai Árpád (István, a király, ex-Szfinx, ex-Aberra), aki párhuzamosan a Pandora’s Box frontembere is. Árpi, a rendkívül jó fogadtatásban részesülő 2012-es dupla albummal (Nomen est Omen / Szimfonik) debütált felvételen is az Omenben. AP. Box-szal pedig idén jelentetett meg új CD-t, a néhai zenekarvezető Cserháti Istvánemlékére, „Mindenekfelett” címmel.

2012 decemberétől a banda új szólógitárosa Nagy Máté (ex-Tirana Rockers), aki a görög metal-gépezet Crystal Tears mellett lett az Omen bárdistája. Az ő játéka először a jubileumi CD-n hallható.

A „Huszonöt év” szövegeit ismét Horváth Attila (Taurus, Piramis, Korál, Senator, Pokolgép, Marathon, Tunyogi Rock Band, Mobilmánia, stb.) jegyzi, aki a kezdetek óta már számos alkalommal működött együtt Nagyfiékkal. Attila neve minden esetben a mívesen megfogalmazott, gondolatébresztő mondanivaló garanciájának számít.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X