Nightside zenekar a Haverockerek Tehetségkutatón!

A zenekar elődje Mad horse, majd 2001-től Nightside néven működött. Rengeteg tagcsere mellett az egyedül állandó tag Jakab Tamás gitáros /énekes volt. 2011-re a zenekaron belüli ellentétek, és Jakab Tamás külföldre költözése miatt az Ős-Nightside feloszlott. 2017 januárjában a Kiske/Sommerville projectet hallgatva (City of heroes szám), Jakab Tamás arra az elhatározásra jutott,hogy újraindítja a Nightside-ot, de Ő csak gitározni fog, és keres egy énekest, illetve egy énekesnőt is a bandába. A 2017-es év a keresés jegyében, és a számok tanulásával telt, majd az év végére kialakult a felállás, akkor még másik basszerossal. 2018 áprilisában volt a banda bemutatkozó koncertje Sopronban, majd nyár elején felvették, első az anyagukat a soproni MD Stúdióban Schmiedl Tamás (Moby dick/Bloody roots) segítségével.

Kérdeztünk pár dolgot a csapattól, ami segíthet nektek is a döntésben, hogy továbbjuttatjátok-e őket a döntőbe! Ha tetszik, amit a zenekar csinál, nyomj egy Like-ot verseny videójukra:

Mi a főbb stílus, amit követtek?
Heavy/power metal stílusban játszunk

Kik a példaképek?
Példaképeink a Helloween, Iron Maiden, Nightwish, Stratovarius, Hammerfall, Manowar, Sonata Arctica

Mik a célok a jövőben?
Idén január 26.-án tartjuk Sopronban a II.Születésnapi koncerttel egybekötött kislemez bemutatónkat, ahol az Invader, és Power lesznek a különleges vendégeink! Ezután startol az Angyalvér tour, amely a kislemezt mutatja be. 2019-es évben ezt a kislemezt szeretnénk minél több helyen bemutatni, továbbá az év végén-jövő év elején fel szeretnénk venni az első nagylemezünket is!

Szerintetek miért pont nektek kell bekerülni a nyerő 3-ba?
Mert dalaink kidolgozottak,ügyelünk a szövegek tartalmára,mondanivalójára és a női-férfi kettős ének adta lehetőségeinket igyekszünk minél jobban kihasználni,ezáltal fogós énektémákat írni a dalokhoz.

Miért jelentkeztetek a versenyre?
Minden lehetőséget igyekszünk megfogni és kiaknázni,amellyel a zenekarunkat szélesebb körben is bemutathatjuk!

Mit üzentek a közönségnek?
A közönségnek azt üzenjük,hogy adjanak esélyt a fiatal zenekaroknak is. Itt kiállnánk az összes hazai kezdő,amatőr,haladó rock/metal zenekar mellett is,hiszen rengeteg jó banda van,akik az utánpótlást jelenthetik majd! Saját részünkről pedig remélem adnak nekünk is egy esélyt azzal,ha meghallgatják dalainkat a Youtube vagy Facebook oldalainkon, továbbá csatlakoznak az oldalkedvelésekkel,megosztásokkal a NightSide Családhoz! 

Nagyon köszönjük a válaszokat, sok sikert kívánunk továbbra!

Kedves olvasók, szavazzatok, ha a zenekar elnyerte a tetszésetek! 🙂

__________________________________________________________________________

Verseny Támogatói:

Echo Recording Stúdió, Bass Pro hangszerbolt, Végállomás Klub

Szavazási határidő: Január 31.

Nyeremények:

I. hely: 3 Dalos Felvétel az Echo Recording Stúdio által.
II. hely: Fellépési lehetőség a Végállomás Klubban (Szombathely)
III. hely: Bemutatkozási lehetőség weboldalunkon, videó formában.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X