Metal konzílium! Interjú Weisz Lacival!!!

Hello Világ!

 

Nem olyan rég írtunk egy cikket a Metal konzílium lemezről, amit DRWEISZ_METALKONZILIUM_CD_LOGO_01_1400X1400Dr. Weisz-nek köszönhetünk!
Ezt a cikket ITT olvashatjátok!

Ezzel a témával kapcsolatban kerestük meg Weisz Lászlót aki kérdéseinkre válaszolt! Ezúton is nagyon köszönjük neki!

Interjúra fel! Jó olvasást nektek 🙂

Szia! December 7.-én jelent meg Metal konzílium lemezed. Mit lehet erről bővebben tudni?

A dalok 2000-1015 között készültek, és mind a Kalapács zenekarnak íródtak. Nálunk van egy olyan szabály, hogy aki már előhozakodott egy témával, és azt egyszer leszavaztuk, nem jön elő vele többet. Beloberk Pisti ezért hozta létre az EGO Projectet. Én már nem akartam egy újabb zenekart. Az is bőven sok, ami van. Viszont sajnáltam volna a szemétbe dobni őket. Így aztán megfogalmazódott a gondolat (nagyjából 2 éve). A stúdió adott volt, a dalok is. A kiadó is mellé állt. Már csak egy extra gondolat kellett hozzá, amivel „eladhatóvá” válik az anyag. Ekkor jött az ötlet, meg kéne hívni néhány zenész barátot!

Az énekesek névsora: Jósa “Belmont” Tamás (Invader, Vazul Vére), Kalapács József (Kalapács, Pokolgép, Omen, Akusztika, Atilla Fiai Társulat, Kard, Hard, Omen, Pokolgép), Kálmán György (Triász, Dinamit, Pandora, Dirty Dance, Vazul Vére), Kiss Zoltán (EGO Project, Iron Maidnem, Chronology, Belfegor, Classica, Nemesis, Korál Forever, Balázs Fecó Band, ZBB), Koroknai Árpád (Pandora’s Box, Omen, Szfinx, A Társulat), Molics Zsolt (Cool Head Klan, Mamut, Seneca, Moby Dick, Classica, Sámán), Nachladal István (Wisdom), Ördög Tibor “Csipa” (Hooligans, Dance, Ramses), Rudán Joe (Rudán Joe Band, Dinamit, Coda, Atilla Fiai Társulat, Pokolgép, P. Mobil, Mobilmánia) és Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére), Weiszné Koós Ilona Mónika (Vasmacska)

Szólók pedig mellettem: Ángyán Tamás (Sámán, Carpathia Project, Mamut, Cool Head Klan), Bodor Máté (Alestorm, Wisdom), Galambos “Dime” Zsolt (Wisdom), Jung Norbert (EGO Project, Sing Sing, Pokolgép, Dirty Dance, Árkádok, Mister X, Cool Head Klan, Damned Road), Koós József (Cool Head Klan, SicuBand), Kovács Gábor (Wisdom), Nagy Máté (Omen, Crystal Tears), Sárközi Lajos (Kalapács, Omen, Sámán), Szijártó Zsolt (Kárpátia, Omen, Akela), Vörös Attila (Nevermore, Leander Rising) vagy  Závoti Zoltán (Atilla Fiai Társulat, Kalapács és az Akusztika, Prognózis).

Az úgymond „zenekar”, tehát, akik az alapokat segítettek feljátszani: dobok Retek, Herczegh Csaba, basszus Kovács Zoli a Depresszióból.

Honnan jött az album név?

Egyértelműen  a Helloween Dr. Stein lemeze volt az ötletgazda. Dr. Stein – Dr. Weisz 🙂 Így a borító is adta magát! Egyébként sokat agyaltunk Barbaró Attilával a lemezcímen. Szóba jött még a Weisz Atya – Metal Misszió is, meg még egy csomó baromság is mint pl. Weisus Christus: Kinyilatkoztatás. 😀 De aztán maradt az eredeti ötlet.

helloween_dr_stein

Honnan jött az ötlet, hogy ennyi embert vegyél be ebbe a projektbe? Hogy döntötted, illetve döntöttétek el, hogy kik szerepelnek a lemezen?

Kellet valami, amivel eladható a lemez! 🙂 Valami extrát akartam tenni a dalok mellé. Így jött, hogy miden dalt más énekeljen, és szólózzon. A limit a dalok mennyisége volt. Jöhetett bárki, akinek kedve volt, és szinte mindenki jött is, akinek szóltam. Itt kérek elnézést azoktól, akik kimaradtak… Majd a következőnél. Azt, hogy ki, mit játsszon, mindenki maga döntötte/dönthette el. Szabad kezet adtam mindenkinek. És szerintem ez engem igazolt, mert mindenki bele is tette a kreativitását. Jung Norbival beszéltem a felvételekkor, hogy ő kitalált egy tök jó dolgot, de az nem olyan nagyon metalos. Nem gáz? Az EGO-ban mindig szólnak, ha elkalandozik. – Dehogy gáz!!! Örülök, ha valaki kreatívan áll a kérdéshez.

Rengeteg neves énekes, illetve gitáros szerepel a lemezen! Ez jelentheti azt szerinted, hogy tutti siker az album?

Mit jelent a siker? Aranylemezt, pénzt vagy, ha odajönnek hozzám egy Zorall vagy egy Kalapács koncerten és megveregetik a vállam?

Őrülök, hogy létre jött ez a lemez. Örülök, hogy a metal szakma nagy részét mozgósítani tudtam egy lemez felvételére, és örülök, ha ez valakinek tetszik. És jó, hogy egy újabb albumot fel tudok mutatni.

Milyen dalok találhatók a lemezen? Inkább a pörgősebb? Vagy található azért lassúbb, mélyebb dal is?

Én inkább a málhás metal dalokat kedvelem a dalok nagy része ilyen. Van 1-2 gyorsabb is, de ilyen idősen már nem rohan az ember. 🙂 Van 1 bónusz az Angyal. Ez egy már kiadott Kalapács dal, amit én írtam. A feleségem énekelte fel, és szerintem női hanggal nagyon megváltozott a jellege.

unnamed

Előző cikkünkben kicsit írtunk a pályafutásodról! Szó került arról, hogy egy ideig szünetet tartottál a karrieredben. Mi volt az, ami miatt mégis úgy döntöttél, hogy folytatod?

Nagyon rosszul éreztem akkoriban magam. Magánéleti problémáim is voltak, de utólag egyértelműen az volt a gond, hogy hiányzott a zene. Méghozzá nagyon! Szoktam mondani, hogy a színpad olyan, mint a kábítószer. Ha egyszer sikered volt 5-10-100 vagy 1000 ember előtt, mindig visszavágysz oda.

Nagyon sok helyen zenélsz, és nagyon sok mindent csinálsz! Hogy jutott időd még a Metal konzíliumra is? 😀

Jó sokáig készült ez a lemez. Ennek egyik oka az, hogy akkor foglalkoztam vele, ha időm engedte. Nem volt határidő. Ha kész kiadjuk. Szerencsére a kiadóm rugalmas ilyen téren.

Mit üzensz az olvasóknak?

Ennek a lemeznek utólag szerintem az az üzenete, hogy a Rock/Metal zene összehozza az embereket! Ez a site is azért jött létre gondolom. Tehát fogadjátok szeretettel tőlem ezt az albumot!

Megint nagy köszi a válaszokért! Sok sikert kívánunk a lemezhez, és várjuk a következő megjelenő ötlete is. 🙂

Untitled-1

 

Kikapcsolódásra vágysz? Hallgasd automata rádiónkat:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X