Megjelent az óbudai pamfletpunkok új kislemeze!

Több, mint egy év hallgatás után Gaz címmel jelent meg a Döbbenet zenekar legújabb kiskemeze, amelyen három szám található. Míg az előző két hanganyagra leginkább a kísérletező, útkereső hangzás volt a jellemző, addig ez a kislemez egy jóval érettebb, kiforrottabb anyag.

„Az utolsó anyagunk – Örülj, hogy kiszolgálnak! – tavaly ősszel jelent meg. Ebből limitált példányszámban vinylt is nyomtunk, ami pár nap alatt fogyott el. Már éppen készültünk volna a koncertezésre, amikor beütött a vírus nyolcvanadik hulláma. Akkor jött a kényszerpihenő, aminek során elég sok minden megváltozott a zenekarban.” – mondta Bencze Tibor, a zenekar basszusgitárosa és gitárosa.

„A Gaz-t Érden vettük fel a Nortyx Stúdióban, ahol Tóth Peti keze alatt végre úgy szólalt meg a zenekar, ahogy azt korábban is szerettük volna. A Gaz 3 tételét zeneileg és szövegileg is komoly szintlépésként éljük meg. Persze kár volna tagadni, hogy minket megviselt a bezártság, ugyanakkor, mint az hallható lesz, jótékony hatással is volt ránk. Reméljük, ezt a hallgatóság is így értékeli majd. Egyébként a felvétel után sem unatkozunk, ugyanis már dolgozunk is egy újabb csokor vitairaton.”

A zenekar stílusát nehéz behatárolni, hiszen modern elemekkel vegyített, hetvenes évekig visszanyúló zenét játszanak – ennek középpontjában a basszusgitár áll. Az olyan, alapvetésnek számító nevek mellett pedig, mint például a The Stranglers vagy a Buzzcocks, rengeteg kortárs előadó is hatást gyakorol rájuk.

A Gaz című EP a zenekar harmadik stúdióanyaga. A 2016 óta aktív brigád soraiban a kezdetekben történt néhány tagcsere, a felállás azonban 2018 óta stabilnak mondható, és a következő tagokból áll:

Ambrózy György – ének, dalszövegek;

Bencze Tibor – gitár, basszusgitár, zene;

Dajka Gábor – gitár, basszusitár;

Keresztesi Áron – dobok;

Takács László – billentyű

 

Az EP-t az alábbi linkeken keresztül éritek el:

Spotify: https://spoti.fi/3lgtNW8

Apple Music: https://apple.co/2YqRMJ2

Tidal: https://bit.ly/3uMBpCW

Deezer: https://bit.ly/3lgWSAz

A zenekart pedig itt tudjátok követni:

https://dobbenet.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/dobbenetzenekar/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X