Megjelent az INNISTRAD első nagylemeze

Október 5.-én megjelent a soproni thrash metal zenekar, az INNISTRAD első nagylemeze, erről olvashattok most egy rövid összefoglalót. A banda 2016-ban alakult, debütáló lemezük pedig 1 évvel később, „Múló jövő” címmel jelent meg.  A srácok megmutatják nekünk, hogy két generáció is tud együtt alkotni (Unger János – ének, Lőrincz Zoltán – basszusgitár, Rácz János – dob, Kassai Ádám és Lőrincz Ádám – gitár).

A korong borítója külön említést érdemel, amit Kertész Enikő  alkotott meg. Illik a lemez hangulatához és a mondanivalójához.

Most viszont nézzük a dalokat!

Adott szó

Az intro után felcsendül az első dal, ami az Adott szó. Kemény, zúzós metal, nyakmozgató riffekkel.  A szöveg az élet darkosabb részét mutatja, az átvertséggel prezentálva.

Mégis élsz

A második dal, akár egy folytatása is lehetne az elsőnek, talpra ránt és harcba hív. A heavy metalos vonal nagyon jól áll mind a dalnak, mint a bandának.

A hatalom figyel

A korong címadója következik. A zúzás itt sem marad el, a szövegvilág azonban egy kicsit sötét.

Semmit nem adtál

Pörgős riff, fülbemászó refrén. A szöveg egy vallomás a ma minden, holnap semmi képében.

Hamis próféták

A súlyos kezdés sejteti, hogy itt valami készül. A ritmus egy pillanatra sem ül le, a szöveg kőkemény.

Engedd el

Az album legnépszerűbb darabja, több mint 4.000 megtekintést ért el, amihez egy videó klip is készült. Ritmusos és ütemes dal, de a zúzás itt sem marad el.

Torz világ

A modern élet egy kőkemény metalzenébe sűrítve.  A dallam kellemesen dinamikus, ütős és a földhöz vág.

Menekültek

A dal önmagáért beszél, a darkosabb vonal itt is befigyel.  A zenekar egy percre sem vesz vissza az őrületes tempóból.

Az album összességében nagyon ott van, zúz ahogy azt kell. Negatív szempont, hogy a dalszövegek sötétek, és melankólikusan hathat egy egész albumon át. A rímek sajátos passzítása furcsa, de ez nem húzza le a teljesítményt. A dalokon érződik, hogy hatalmas energiák vannak belefektetve, mind a szövegbe, mind a zenei kíséretbe. A gitárszólók pedig eszméletlenül jók.

Az album CD formájában a zenekarnál megvásárolható!

Mi bízunk a srácok sikerében, hogy újra felvirágoztatják a hazai thrash műfajt.

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X