Már 5 éve együtt, zenével

Már 5 éve együtt, zenével és boldogságban –

Barba Negra szülinapi beszámoló

 

Szeptember 9-én ünnepelte fennállása ötödik évfordulóját a Barba Negra, akik két éve a főváros elsőszámú klubjává kinőtt zárt helyük mellett a nyári időszakban a szabadtéri Track színpadán is gőzerővel szervezik a jobbnál jobb koncerteket, amelyeken a hazai bandák színe-java mellett számos külföldi nagyágyú is fellépett már. Nem lehetett kérdés, hogy a szülinapra is valami nagy dobással készülnek, két kiváló csapat, a Zanzibar és a Kowalsky meg a Vega koncertje tette felejthetetlenné ezt a különleges estét.

kowa01

A Zanzibar bizony már 1999 óta muzsikál, az első, Nem vagyok tökéletes című album óta is immár 15 év telt el, a zenekar lendülete azonban töretlen, ráadásul Nagy „Gabszi” Gábor két évvel ezelőtti visszatérése óta a tagság is az eredeti, Sidi kivételéve ugye. Rita hangjában tagadhatatlanul van valami különleges, ami egyszerre tud lenni kemény, erőteljes és lágy, attól függően, hogy éppen mit kíván meg az adott dal és hangulat. Örömteli hír a csapattal kapcsolatban, hogy augusztusban aranylemez lett tavaly megjelent Mindent lehet, mindent szabad című albumuk, amelyhez ezúton is gratulálunk!

A Kowalsky meg a Vega legutóbbi Trackes bulija, a Varázsszavak lemezbemutatója részben a hatalmas eső miatt is maradt emlékezetes, amelyben egy emberként tartott ki a zenekar és a közönség egyaránt. Ezúttal viszont senkinek nem kellett dacolnia az elemekkel, ugyanis kimondottan kellemes nyári idő volt, annak ellenére is, hogy már szeptembert írunk. Ekkorra már tényleg zsúfolásig megtelt a nézőtér, hogy mindenki teli torokból, szívvel-lélekkel énekelhesse Kowával a slágereket, amikből bizony ezen az estén sem volt hiány.

kowa02

Hotel Eufória, Még nem éden, Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek, Varázsszavak, Ennyi csak, Egy világon át, Új templom épül… de az egész koncert programját fel lehetne sorolni, hiszen csupa nagyszerű dalról van szó, amelyek láthatóan és hallhatóan is sokat, mindenkinek sokat jelentenek. Mintha valamilyen láthatatlan kötelék alakulna ki a zenekar és a rajongók között erre a két órára, és egy nagy szeretetburok venné őket körül a koncert ideje alatt. Talán pont ezért az érzésért szeretik annyian a zenekart, mert néha igenis mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit lelassítson, felhagyjon az idegeskedéssel, és jóleső, pozitív gondolatokkal vegye magát körül, amelyekből feltöltődhet, Kowáék pedig pontosan ezt nyújtják, talán egyedüliként az országban.

zanzibar

Összegezve az estét, két igazán méltó zenekart sikerült választani a Barba Negra első jubileumi szülinapjára, a buli fergeteges volt, lezárásként még egy tűzijátékban is gyönyörködhettünk. Még legalább tízszer ennyi évfordulót kívánunk a Barba Negrának, a Zanzibarnak és a Kowalsky meg a Vegának pedig még rengeteg jó, közös koncertet.

Untitled-11-300x238

Szeretsz játszani, és nyerni? Kattints a Linkre: 

https://www.haverockkozosseg.hu/jatsz-nyerj/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X