Magma Rise: saját szavaikkal a False Flag Operation dalai

Hello Világ!

 

Magma Rise: saját szavaikkal a False Flag Operation dalai, júliusban lemezbemutató

2016. március 14-én jelent meg a hazai doom metal zászlóvivőjének, a Magma Risezenekarnak a harmadik anyaga a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A False Flag OperationEP három évvel az előző CD, a The Man In The Maze után látott napvilágot.

Utóbbi a megjelenését követően az előkelő 5. helyen nyitott a MAHASZ sikerlistáján, majd a“hónap lemeze” lett a HammerWorld magazin 2013 júniusi számában. Míg a digitális kiadásokban a két anyag önállóan szerepel, addig a fizikai formátumú False Flag Operationkiadványban, az új EP exkluzív digipak csomagolású kétlemezes CD változatának bónusz korongja a The Man In The Maze album.

A 2016-os Magma Rise EP vendége Brian “Butch” Balich, az Argus énekese. A doom legenda Penance egykori tagja a “Pray For The Dead” című Trouble klasszikus feldolgozásában működik közre.

MAGMARISE_FALSEFLAGOPERATION_CD_FRONT_01_1400X1400

Holdampf Gábor
énekes, basszusgitáros a következő gondolatokat osztotta meg a frissMagma Rise szerzemények mondanivalójáról:

False Flag Operation


“Nem volt koncepció, hogy témailag valamelyest összefüggőek legyenek a dalok, de aztán a körülmények ezt hozták, hiszen csak-csak az csapódik le az emberben, ami körülveszi. Manapság semmiben nem lehet megbízni, amit hall, amit lát az ember. Semmi sem valódi. Manipulált, érdekek mentén elhallgatott, letagadott, eltorzított minden információ. Ott tartunk, hogy bármi történik az az első, hogy az ember elkezd agyalni, hogy vajon kinek lehet jó mindez, kinek állhat érdekében… ez azért korántsem normális.

Ezzel kapcsolatban mindig megemlítem Moldovát, aki azt mondta, manapság nincsenek hírek, csak fizetett hirdetések. Ebben teljesen igaza volt. Cselédsajtó, pro és kontra… és csak két verzió lehet velük kapcsolatban, vagy teljesen hülyék és a maradék, kevés eszük is elment, vagy minden hájjal megkent gazemberek, mint a kenyéradóik, a saját anyjukat is eladnák… én az utóbbira tippelek inkább.”

Shroud Of Hologram

“Hologram próféták, hologram valóság, idomított megmondóemberek, tolerancia vallás amelynek valami elképesztő módon a minden olyan gondolat iránt táplált mérhetetlen gyűlölet az alapja, ami valami mást, eltérőt mer képviselni, nagyjából ebben mártózunk meg minden nap.”

The Metamorph

“Amióta világ a világ, csak a felszín cserélődik, a maszkok változnak, a színek lesznek mások. Ha azonban megkaparjuk a felszínt, ott van a régi máz, sőt igazából hozzá sem kell nyúlni, mert a szag áthatol az újabb festéken is, és ami alatta van, ugyanúgy bűzlik mint régen, már messziről…”

Trading Time

“Annak idején megszületett a
Mood-ban a “Wombocosmic” című dal, ami ilyen hitvallásszerű téma. Azok a gondolatok töredékeikben, részleteikben azelőtt is felbukkantak más Mood dalokban itt-ott, de azon a lemezen, abban a dalban egy konkrét, világos egyértelmű állásfoglalássá alakultak.

Annak a gondolatnak a mai vetülete ez a dal. Elmondhatatlan, hogy mennyire nem fűlik a fogam mindahhoz amit ma megélek, látok, tapasztalok. Nem nekem találták ki ezt a korszakot, és azt hiszem sokan vagyunk így. Hatványozottan a túlélésről szól az egész, és nem csak és elsősorban a földhözragadt, napról napra módon, hanem inkább távlatokban gondolkodva. Nagyon nem néznek ki jól a dolgok, és ha az embernek mondjuk még gyereke is van, akiért komoly felelősséggel tartozik, akkor nem sok jót ígérő a kép. Őket alapvetően túlélésre kell nevelni. Ennyi marad csak a végére.”

MAGMARISE_MANINTHEMAZE_CD_FRONT_01_1400X1400

A Magma Rise legközelebb 2016. május 13-án látható-hallható a szegedi IH Rendezvényközpont-ban, a Lord zenekarral közös bulin.

Esemény ITT!

A lemezbemutató koncertre pedig 2016. július 8-án kerül majd sor a budapesti Dürer Kert színpadán. Vendég a Haw.

Esemény ITT!

Untitled-11-300x238

 

Egy kis menedzselésre van szükséged, vagy egy videóra? Keress meg itt: 

 

dfgh    fgh

Bulizzatok velünk, köszöntsük együtt a nyarat! Csatlakozzatok:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X