Magma Rise hétfőn érkezik a metalosok új minialbuma.

Hello Világ!

 

Magma Rise: False Flag Operation – hétfőn érkezik a doom metalosok új minialbuma, szerdán koncert

2016. március 14-én jelenik meg a hazai doom metal zászlóvivőjének, a Magma Risezenekarnak a harmadik anyaga a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A False Flag OperationEP három évvel az előző CD, a The Man In The Maze után lát napvilágot.

MAGMARISE_FALSEFLAGOPERATION_CD_FRONT_01_1400X1400

Utóbbi a megjelenését követően az előkelő 5. helyen nyitott a MAHASZ sikerlistáján, majd a“hónap lemeze” lett a HammerWorld magazin 2013 júniusi számában, végül 2016 februárjában elnyerte hónap albuma” címet, “hard rock” kategóriában, a neves amerikaiAkademia Music Awards értékelése szerint.

“We wanted to take this opportunity to formally congratulate you on winning The Akademia Music Award for Best Hard Rock Album for
‘The Man In The Maze’ in the February 2016 Akademia Music Awards!”

http://www.theakademia.com/february2016_bestalbum_hardrock3.html

MAGMARISE_MANINTHEMAZE_CD_FRONT_01_1400X1400

Míg a digitális kiadásokban a két anyag önállóan szerepel, addig a fizikai formátumú False Flag Operationkiadványban, az új EP exkluzív digipak csomagolású kétlemezes CD változatának bónusz korongja a The Man In The Maze album.

A 2016-os Magma Rise EP vendége Brian “Butch” Balich, az Argus énekese. A doom legenda Penance egykori tagja a “Pray For The Dead” című Trouble klasszikus feldolgozásában működik közre.

Holdampf Gábor énekes, basszusgitáros így összegezte a tudnivalókat:

“Az új dalok kissé komorabbak mint a
“The Man In The Maze” anyag, most ez “csapódott le” mindabból ami pillanatnyilag körbevesz minket. Olyan világban élünk ami nem szól másról, mint arról, hogyan lehet az embereket manipulálni, beterelni őket ilyen-olyan áramlatokba aztán egymásra zúdítani őket…

best_hard_rock_album

A
Trouble feldolgozást már évek óta tervezzük, most kerül megvalósításra. Az apropója annyi, hogy Butch barátunk, aki a doom legenda Penance hajdani énekese, jelenleg az Argus tagja néhány évvel ezelőtt jelezte, hogy szeretné rögzíteni ezt a Trouble dalt, társakat keres hozzá. Említettem neki, hogy a Magma Rise-zal szívesen felvesszük, ő pedig felénekli. Aztán ilyen-olyan okok miatt miatt elhalasztásra került a dolog, most viszont eljött az idő.”

Az új EP dalai elsőként a 2016. március 16-án, szerdán lesznek majd hallhatók, amikor is a budapesti Dürer Kert színpadán ad koncertet a Magma Rise, a német Stepfather Fred és az amerikai The Skull társaságában.

Esemény ITT!

A közös európai miniturné állomásai:

2016. március 14. Graz, Jugendkulturzentrum Explosiv
2016. március 16. Budapest, Dürer Kert
2016. március 17. Bécs, Viper Room Vienna
2016. március 18. Innsbruck, Weekender Club

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X