Lord koncert a Barba Negrában – Élménybeszámoló!

Október 7-én, szombaton került sor egy újabb fergeteges koncertre a Lord zenekar 45 éves jubileumi koncertsorozatából Budapesten, a  Barba Negra Music Clubban, melyen a sok korábbi pozitív pesti tapasztalaton felbuzdulva ezúttal is részt vettem.

Idén ez volt a harmadik Lord koncertem a Barba Negrában – a második a benti helyszínen, a clubban, és még egy nyáron, a trackben. Az élmény töretlen, fantasztikus. A pesti közönség valahogy egészen más, mint a vidéki koncerteken. Mindenkiben megvan az izgalom, a várakozás hogy igen, kezdődjön már, de mégis mintha a közönség hazajárna ide, egy összehasonlíthatatlan élményért, azért a hatalmas szeretetért, ami a Lord koncertjeit mindig jellemzi.

Kapunyitás után nagyjából egy órával érkeztünk egy barátnőmmel, s a hangulatot már tökéletesen megalapozta a Bulldózer zenekar. Javában álltak már az első sorokban, a közönség jelentős része már kilenc körül a helyszínen volt, mégsem lökdösődött senki, nem volt olyan tolongásos, „mindenáron kitollak az első sorból” élményem, amilyen mondjuk Gencsapátiban vagy Sitkén.

Tíz körül a már megszokott felvezetővel kezdődött el ez a már 45 éve tartó varázslat, a zenekar a színpadon, a közönség pedig lelkes tombolásba kezdett, ahogy természetesen mi is. Meglehetősen sok számot játszottak az új albumukról, például a talán a lemezről legismertebb Hargitát, a Tedd amit érzelt, vagy Az út szélén mindig égnek a gyertyákat.

A legjobb mégis az a pillanat volt, hogy miután Pohl Misi elénekelte a Virágdalt – a szokáshoz híven kapott gyönyörű vörös rózsákkal – akkor a dal végén a közönség együtt kezdett egy másik dal éneklésbe, sok-sok embertől egyszerre csendült fel a Boldog, boldog, boldog születésnapot…!, ami Erős Attila születésnapjának tiszteletére szólt,  aki vasárnap ünnepelte 63. születésnapját.

Szólt még az este folyamán a Vándor – egytől-egyig mind térdet hajtva, szívünket a kezünkre téve énekeltük, az Egyedül járom a várost, a Kisfiú, és még számos más nagyszerű sláger. Az is nagyon pozitív volt számomra, hogy bár velem tartó barátnőm valamennyire ismerte a Lord zenekart, ezen a koncerten annyira megszerette őket, hogy azóta ő is rajongóvá vált.

A koncertet követően a Lordos sátornál volt lehetőségünk képet készíteni a zenekar tagjaival, amivel boldogan éltünk is. Erős Attilát felköszöntve még azt is megtudtuk, hogy a szombathelyi Mészáros cukrászda fagyiját szereti a legjobban, és Pohl Misi biztosított minket arról, hogy Szombathelyen az Óévbúcsúztatón idén is találkozhatunk még velük.

De addig is, már meg is van a következő időpont a Barba Negrában – kevesebb mint 2 hónap múlva, december 2-án ismét szól a Lord! Mi biztosan ott leszünk, aki teheti, ne hagyja ki!

Hirdess nálunk cikkeink között, alatt, vagy bárhol felületünkön!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X