“Létezünk, és megyünk előre” – Interjú az Új Nemzedék zenekarral!!!

Már pár zenekart bemutattunk, hogy is állnak a járvány helyzethez. Eddig a Depressziót, illetve a Smoking Frog zenekart kérdeztük, most pedig az Új Nemzedék zenekart céloztuk meg kérdéseinkkel, a válaszokat pedig Bene Zoltántól kaptuk. A csapat 2015 óta létezik a mostani felállásukban, viszont egy éve tolják a Rock ‘n Roll-t. Mivel nekik is sok bulijuk, fesztiváljuk maradt el, kíváncsiak voltunk a válaszaikra. Ezeket a válaszokat most itt olvashatjátok:

Sajnos a járvány elég erősen robbant be a mindennapjainkban ezzel elvágva egymástól a kapcsolatokat. Zenekarok a közönség nélkül korlátozottan tudnak csak érvényesülni, kis zenekarok főleg. Hogy érintett titeket, amikor elindult ez a járvány által indított lavina?


Eleinte nagyon bizakodóak voltunk az egésszel kapcsolatban. Február 29-én volt az utolsó koncertünk. Ahogy fokozódott a járványügyi helyzet, úgy maradtak el sorban a koncertek, majd a kijárási korlátozás óta a közös nagy próbákat is berekesztettük.

Nincsenek koncertek, egyre kevesebb lehetőség nyílik. Hogyan próbáljátok elérni, illetve életben tartani a közönséget?


Ez a jelenlegi helyzet elég újszerű a zenekarok életében, így szerintem bevált módszer nincsen. Mindenki próbálkozik. Ilyenkor amit lehet tenni, hogy a közösségi oldalakon adunk magunkról életjelet egy-egy bejegyzés vagy videó erejéig. 

Jelenlegi helyzetben mennyire megoldható egy zenekari próba? Szoktatok próbálni, vagy egymás között is elvágtátok a szálakat?


El nem vágtuk a szálakat. Tervezünk a jövőre, gyakorlunk, viszont természetesen a kapcsolatot tartjuk most is. Amióta a kijárási korlátozást megszüntették azóta pedig újra együtt dolgozunk.

Mennyire aktív az otthon maradás alatt a dalszerzés? Kihasználjátok erre a most kényszeresen ránk erőltetett időt?


Aktív, kihasználjuk az időt. Ilyenkor nyugodt alkotós időszakot élünk át nyomás nélkül. 

Mik a terveitek, ha egyszer vége a járványnak?


Koncertek és új dalok dögivel 😀 

Most jelenleg hogy látjátok a zenekar létezését, és jövőjét?


Létezünk, és megyünk előre. Jól haladunk, összeérett az új felállás. Terveink szerint az őszi szezont új dalokkal indítjuk. Izgalmas lesz. 

Mit üzentek a közönségnek?


Tartsanak ki, vigyázzon mindenki magára és másokra is egyaránt. Hallgassanak sok zenét, kapcsolódjanak ki. 🙂 

Köszi a válaszokat, és mi is kitartást kívánunk a zenekaroknak, és a közönségnek!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X