Lassan itt az 555, ami a Dorothy szívverése! Interjú a zenekarral!

Pár hete jelent meg a Te vagy a Szívverésem Dorothy dal, lassan pedig jön az 555!

 

Hamarosan jön a Dorothy zenekartól az 555 album. Hogy mit takar a cím, vagy miről is szól a Te vagy a szívverésem nóta, most megtudhatjátok! Elcsíptük a Dorothy-t kifaggattuk őket, és szerencsénkre válaszoltak, amit ezúton is köszönünk nekik.

14184295_1381020138592653_1928576858751924480_n

Elindult a Dorothy 555 megjelenési őrület. Azt már tudjuk, hogy miért 555 a cím, mit lehet még tudni jelen pillanatban a lemezről?

BRIGI: A lemez kifejezetten a mögöttünk álló öt évünk tiszteletére készült. Az öt új dal a korongról kifejezetten a zenekar éveiről szólnak, vagyis nekem teljesen ráhúzható a zenekari éveimre. A Te vagy a szívverésem dalunk ugye egy szerelmes dal, de ha én hallgatom és játszom, aki benne van ebben az öt évben, akkor nekem a „… félúton nem adtuk fel, nem álltunk félre mégsem, te vagy a szívverésem egy életen át…” kifejezetten szólhatna akár magáról a Dorothy zenekarról is. Persze az a lényeg szerintem, hogy egy alkotás mindenkiben megmozgasson valamit és mivel minden ember más, ezért mindenkinek kicsit más jellegű lesz ez a hatás, mindenki máshogy fog tudni azonosulni vele vagy épp nem. De ez pont ettől jó. A CD másik öt dala már a két előző lemezünkön megjelent, viszont az 555-ön ezek átiratok lesznek. Mindegyik dal eltér az eredetitől és egymástól is, csak annyi volt a koncepciónk, hogy csináljuk meg úgy őket, ahogy azt nem várnák, ahogy azt a tőlünk nem megszokott módon szokták hallani.

Eddig, amit közzé tettetek az albumról azt mutatja lesz ordibáló, inkább hörgősnek mondható nóta. Ez a stílus nem a megszokott a zenekartól. Ezentúl ez a stílusirányzat, vagy csak ilyenre sikerült a dal?

DODO: A JHHSZ! albumunkon már hallhatóak voltak több dalban is a vokál részeknél ezek a scream-ek, amik ott alakultak ki a stúdióban akkor még. Nem volt direkt úgy kitalálva amikor még íródtak a dalok, egyszerűen úgy esett, hogy így alakult. 😀 Aztán idő közben megszerettem ezt az éneklős vonalat, mert rájöttem a technikára, és idén már tudatosabban épültek a dalok erre a stílusra is. 🙂 És nem mellékesen mindenki gőzerővel támogatott és biztatott erre! Tavaly is sok visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, de nem felejtjük el azért, hogy mi nem egy HC zenekar vagyunk, hanem három lány, aki ízlésesen bele akarja vinni a férfi énjét is, mind a dobba, a gitárba és énekbe. 🙂

Kicsit kivesézve az album címét. 5 éves a zenekar, mennyire érzitek befutottnak magatok, mik változtak a kezdetektől?

DODO: Egyszerűen minden!!! Szerintem minden évben elmondhatjuk/elmondhatnánk, hogy mennyi minden változik körülöttünk egyfolytában, de mivel most ünnepeljük az ötödik születésnapunkat, ezért kicsit tekintsünk vissza az első próbánkra. Három lány, aki zenélni szeretne! Három lány, akik alig ismerik egymást. Csak a zene szeretete miatt vannak ott! Három lány, aki Nirvanával készült és a Bro Himn-nel. 🙂 Azóta eltelt öt tudatos évük együtt, rengeteg emlék, koncert, sírás, öröm, szomorúság, problémák és ott voltunk mind az öt év szombat-vasárnap együtt, bármi is történt a hétköznapokban. Kezdeti Punkság, ami mostanra elhalványult és megkomolyodott. Persze a magunk őrült módján. Reméljük ezt meg fogja mutatni az 555 lemezünk is. 🙂 Nehéz kérdés! Befutott? Egyszerűen történések vannak, amiért megdolgozunk és áldozunk rengeteget, de imádjuk minden percét, még ha nehéz is. Rengeteg erőt kapunk a mi kis kialakult közönségünktől. Idéznék egy kicsit az 555-ről:

„Az ész, az erő, a szív, a lélek
Én se félek, aki győzni akar,
Az legyen bátor” 🙂

Mit gondoltok, mi volt az a sorsdöntő történés, ami miatt egyre sikeresebbek lettetek?

BRIGI: Szerintem ez nem egyetlen pillanaton, történésen vagy döntésen múlik. Tudtuk már az elején, hogy mit szeretnénk elérni, mi a cél és mindent megteszünk ezért. Ez egy hosszú folyamat, aminek még nagyon nem értünk a végére szerencsére. Nekem személy szerint maga az út is nagyon tetszik, amit végig kell taposni a célig… Piszkosul nehéz néha, ezt aláírom, de a legvégén a jutalom akkor lesz igazán csak édes, ha ezeket a keserű dolgokat is megtapasztalod. Szükséges hozzá az is, hogy tényleg szeresd csinálni, hogy kitartó légy, merész, ki kell lépni a komfortzónádból, hogy előrébb tudj lépni. Az előbb Dodo az egyik új szerzeményünkből idézett és pont azt a részt, ami a legjobban idevág.

14021668_1379780378716629_6495800354235920491_n

5 új dal, és 5 dal új köntösben. Honnan az ötlet, miért ezt a témát választottátok? Miért nem tíz új dallal jelentkezik a Dorothy?

KLO: Tavaly ősszel jelent meg a Jobb, ha hozzászoksz! c. második stúidóalbumunk, aminek a bemutatása egészen az idei nyár végéig tartott. Sok helyre elvittük az új anyagot, országszerte mutattuk be a lemezt, mégsem érezzük azt, hogy “kimaxoltuk” volna a lehetőségeket vele (mint pl. a Fejjel lefelé lemezzel). Pont ezért sem szerettünk volna egy év után újra egy teljes anyaggal kijönni, viszont az 5. szülinapunk mellett sem mehettünk el szó nélkül. 🙂 Az öt új dal közül néhánynak már tavaly is megvolt az alapja, ezeket elővettük és megnéztük, egy év elteltével mit hozunk ki belőlük. Az 5 régi dal pedig ahogy Brigi is említette, egyfajta “összefoglalója” az elmúlt öt évnek, teljesen más stílusban! Biztosan sokan lesznek, akik meg fognak lepődni rajtuk, de nem árt tudni, hogy ez az öt új köntös nem egy új Dorothy irányvonalat vezet be! 🙂 A kíváncsiság, a játék, meg a “miért ne?!”, ami hajtott minket. Mi úgy is szoktuk mondani, hogy “just for fun”! 😛

Megjelent a te vagy a szívverésem dal. Nekünk nagyon tetszett, igazi Dorothy dalnak mondható. Miért gondoltátok azt, hogy ezzel a nótával kell kijönni, vagy ehhez a dalhoz kell klipet készíteni?

DODO: Köszönjük! Mi is vártuk már nagyon, hogy megszülessen “A” szerelmes dalunk, ami igazán pozitív töltetű érzéseket sugall. Elég sok dalunk van, ami a szakításról szól, a se veled se nélküled szerelem oldalát mutatja meg. Én hiszek benne, a kimondott szavaknak jelentőségük van. Azért az öt év alatt mi is pont annyival lettünk idősebbek, megéltünk pár drámát, amin már visszatekintve nagyon jó ízűeket nevetünk. 😀 Ezt a dalt egy, a JHHSZ! dal félének szántuk illetve nagyon reménykedtünk, hogy sikerül rádiós játszásra vinni, ami meg is valósult nemrégiben, 10.05-én reggel a Talpra magyar c. rádiós műsorban a Petőfin, óriási nagy örömünkre. Boldogság! 🙂

Már most nagy a videó nézettsége, és ez egyre csak nő. Ti hogy élitek meg ezt, hogy ilyen sokan szeretnek, hallgatnak titeket?

KLO: Nagyon jó érzés látni azt, ahogyan napról-napra kúszik fel a számláló a videó alatt. Félre ne érts, nem ezt nézzük minden percben, de alig van kint két hete a dal és már 60.000 fölötti a nézettsége! Ez azért valljuk be, elég jól esik nekünk! 🙂 Természetesen látjuk a kommenteket is a videónál, a pozitív és negatívakat egyaránt. 🙂 Jön hideg, meleg, de mi igyekszünk mindegyikből csak azt leszűrni, ami a zenekarra építő jelleggel van. Örülünk neki, hogy egyre többen hallgatnak minket, ki ne örülne?! 🙂 Sok üzenetet kapunk, hogy mennyire szeretik, amit csinálunk, a mi zenénkre edzenek, vagy reggel Dorothy szól az autóban, amikor munkába mennek, valaki a mi dalainkkal vigasztalódik, vagy éppen pörgeti fel magát az esti buli előtt… Ezeket a dolgokat egyfajta jutalomként éljük meg. Aztán persze van a másik oldal, azok, akiknek nem tetszik a dolog. Ezzel sincs semmi baj, nem célunk mindenkinek megfelelni, ellenben ők ugyanúgy mostolyt csalnak az arcunkra egy-egy kommentjükkel! Köszönjük Nekik is! 😉

Te vagy a szívverésem megjelent, lesz-e még megjelenés, vagy már csak az album várható?

DODO: Az album előtt, kizárólag a Te vagy a szívverésem dalt szántuk lemez előzetesnek. De lesznek még meglepetések, amit mindig sejtelmesen elővezetünk. 😛 Annyit elárulhatunk, hogy erre már a lemez előtt viszont nem kerül sor, na de várjunk csak egy kicsit………. 🙂

Mikor jelenik meg az album, hol kapható, hogy juthatnak hozzá a rajongók?

BRIGI: A zenekar ötödik születésnapjára tervezzük a megjelenést, melynek alkalmából egy bulit is fogunk csapni a budapesti Gozsdu Manó Klubban, október 21-én. A rajongóknak lehetőségük van előrendelni a lemezt a www.dorothymusic.hu oldalunkon, ahol két csomag közül is választhatnak. Az egyikben az 555 lemezünk és egy dedikált poszter van, a másikban pedig ezek mellé jár még egy férfi vagy női limitált póló, melyet az előrendelés után már nem lehet majd megvásárolni, illetve még egy Dorothys passtartó is. Az előrendelés után a CD-t beszerezheti bárki a koncertjeinken, vagy megvásárolhatja a www.metalshop.hu oldalon. Illetve lehetőség van iTunes és Google Playen való letöltésre is. Aki pedig még csak barátkozna velünk, az hallgathat minket a Spotifyon vagy esetleg a Deezeren is.

Köszi mégegyszer a válaszokat, további sikereket kívánunk!

Untitled-11-300x238

Elindult a ll. Haverockerek verseny!
Amatőr zenekarok jelentkezését várjuk az info@haverockkozosseg.hu
e-mailre. További infók ugyanezen az e-mailen, vagy a itt:

www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X