Itt a LAD Project bemutatkozó kislemeze‏

Hello Világ!

 

Öntudatra ébredés három felvonásban- Megjelent a LAD Project zenekar bemutatkozó kislemeze

ladproject_press1

A putnoki zenekar 2009-ben kezdte meg működését, először pusztán csak a hobbi zenélés keretin belül. Az alapító tagok Berhés László és Mózsik Dávid már a középiskolai évek alatt is többször zenéltek együtt, ezt követően a közös muzsikálások alkalmával döntöttek úgy, hogy a hobbi kategórián túllépve, zenekar alapításába kezdenek. A zenekar harmadik tagja, Kondás Béla 2012 tavaszán csatlakozott a csapathoz és így trióban folytatták a közös munkát. Az ezt követő időszakban több saját dal is született, melyeket (unplugged) klub koncertek keretein belül mutattak be.

A dalok stílusát tekintve rendkívül változatosak, leginkább alternatív pop-rock kategóriába sorolhatók. A csapat az egyre bővülő, saját nótákat tartalmazó repertoárból három zenileg és mondanivalójában leginkább összefüggő szám felvétele mellett döntött.

ladproject_press2

A zenekar tavaly ősszel kezdett neki a bemutatkozó kislemez munkálatainak, ami nagyrészt a tagok egyéb elfoglaltsága okozta időhiány miatt, teljes mértékben házi körülmények között került rögzítésre. „A lemezfelvétel igazi garázsrockos hangulatban telt, köszönhetően az általunk átalakított saját próbatermünknek” meséli élményeit Kondás Béla, a zenekar basszusgitárosa.

Az elkészült hanganyagot május elején tette közzé a csapat, ami 3 dalt foglal magában, melyek közül az egyik dalhoz szöveges videó is készült, mely az alábbi linken érhető el:

A dalok mondanivalója nagyrészt lelki eredetű problémákat és annak megoldásait feszegeti, egy bizonyos perspektivikus öntudatra ébredés képi metaforáját vázolja fel. Ennek eredményképpen esett az „Öntudat” mint lemez címre a választás.

Az eddig szinte teljesen akusztikusan hangszerelt dalok a kislemezen sokkal színesebben és szerteágazóbban szólalnak meg, több zenei irányzatot is beemelve a hangzásvilágba. Nagyobb szerephez jutottak az elektromos gitárok, a feszesebb ritmusok, illetve többszólamú énektémák is.

Berhés László énekes- gitáros a következőt kommentálta a dalokkal kapcsolatosan: „A cél egyértelműen az volt, hogy a dalok hangzása minél változatosabb legyen. A dalszövegek engem a saját hibáimra is emlékeztetnek, egyfajta üzenet magam felé, hogy mindig tudjam mi a jó irány…”

„Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a pár számot felvennünk. Remélem minél több emberhez eljut a dalok üzenete.” fűzte hozzá Mózsik Dávid gitáros.

A bemutatkozó anyag szerzői kiadásban jelent meg, melyet a zenekar Soundcloud- oldalán, illetve Youtube- csatornáján van lehetőség meghallgatni.

https://www.youtube.com/channel/UC6sz197S5AWkYiSM-T6LS6w

https://www.facebook.com/LADproject.zenekar

Untitled-11-300x238

Támogassátok oldalunk! Részletek itt: info@haverockkozosseg.hu

Egy kis menedzselésre van szükséged, vagy egy videóra? Keress meg itt: 

 

dfgh    fgh

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X