Kóbor Jánosra emlékezünk.

Ma, 2021. december 6.-án az Omega az alábbi poszttal sokkolta rajongóit:

Kóbor János (1943-2021)
Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad.
„Most búcsúzom, jóbarátaim,
Találkozunk még, mondanám,
De már nem hiszem, hogy újra eljövök,
Mert Gammapolis vár reám.”
Kóbor november 9.-én került kórházba, mindent megtettek érte, hogy újra köztünk lehessen, de sajnos ez már nem történhetett meg. Nemrég volt Benkő Laci és Mihály Tamás halálának évfordulója, ezek után még rosszabb belegondolni, hogy Mecky nincs többé. Legyen neked könnyű a föld!

Kóbor gyerekkorában sportoló szeretett volna lenni – szép eredményei voltak gátfutásban -, azonban erről le kellett mondania egy sérülés miatt. Mivel anyai nagyapja és nagybátyja építészek voltak, innen jött neki az ötlet, hogy ő is az lesz.

Első zenekarát még gimnáziumban alapította, Varsányi Istvánnal és Laux Józseffel. Később Laux kilépett, ám kiegészültek Kovacsics Andrással – ez lett a Ciklon együttes. Ám fellépő hely hiányában inkább ,,beolvadtak” a Próféta együttesbe – sikeresen -, ami az Omega zenekar elődje. Velük rengeteg sikert értek el, és az énekesi pályafutása is az Omega nevéhez kötődik szinte teljesen. Habár a zenekar stúdiójában számos lemeznél ,,funkcionált” producerként, zenei rendezőként és hangmérnökként. Összesen 17 album, 3 komolyzenei-átirat és 10 díj kötődik a nevéhez.

Emléke örökre szívünkben él. Részvétünk a családnak, barátoknak, rajongóknak.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X